Op weg naar de toiletten werd ik een aantal keren tegengehouden door mensen die perse met me wilden praten. Ik probeerde om geen blijk van ergernis te laten merken, maar ik zou me pas meer op mijn gemak voelen als dat ding van mijn lijf was. Ik wilde me vrij kunnen bewegen.
“Jij ziet er goed uit”, zei iemand plots tegen me. Ik draaide me om een zag een gezicht dat ik niet meteen herkende. Ik staarde de jongen vragend aan. Hij zag was lang en had golvend zwart haar. “Aha,”, mompelde ik, “jij bent familie van Mirco, niet?” Hij knikte en glimlachte breed. Hij had een mooie, nonchalante maar toch enigszins spontane glimlach. “Ik ben een van zijn neven.” Ik vroeg me af hoeveel neven en nichtjes hij wel niet had, zoveel jongeren die zich hier tussen de volwassenen en ouderen gemend hadden. “Chaya, aangenaam” en ik drukte ongevraagd mijn lippen op zijn wang. Hij leek even verward, maar herstelde zich snel. Ik excuseerde me en nog voor hij de kans had me bij hem te houden was ik alweer weg.
Eenmaal in de toiletten had ik de grootste moeite met mijn jurk in het veel te kleine kabinetje. Het was onmogelijk om heelhuids terug de zaal binnen te gaan met mijn kleed keurig en netjes aangetrokken. Ik kon niet eens bij de rits. Er zat niets anders op dan wachten tot iemand me hier zou komen redden. Ik opende de deur en hield met mijn ene hand de bovenkant van de jurk vast. Het korset mocht van mijn part in het toilet blijven liggen. Ik had geen kledingstuk nodig dat me mijn lichamelijke vrijheid afremde, want ik had namelijk al zoiets.
Ik bekeek mijn spiegelbeeld en bleef er minutenlang doelloos naar staren terwijl ik met mijn andere hand doorheen mijn haar wreef. Ik dacht na, maar ook weer niet. Ik hoorde de muziek tot hier, maar slechts zachtjes. Hoe lang kon het duren voordat hier iemand binnen zou komen? De zucht die gepaard ging met die gedachte had nog maar pas mijn mond verlaten of de deur kwam eindelijk in beweging.

Reacties (4)

 • TomxMydrug

  Awesome!

  Snel verder <3

  6 jaar geleden
 • BlackLeather

  ik heb vandaag in een keer je verhaal gelezen en ik ben er helemaal weg van!!
  ik neem een abo en je krijgt natuurlijk een kudo van me. echt een super verhaal!!!

  (flower)

  6 jaar geleden
 • FallingFaith

  snel verder! ik ben benieuwd.
  ik neem (ja het is te laat:$)een abo (en natuurlijk een kudo...)!

  6 jaar geleden
 • ZeroGravity

  Ollah, ik vind die laatste alinea om de een of andere reden heel erg mooi gedaan. Ik weet niet precies hoe ik dat moet zeggen, maar voor mijn gevoel verwoord je dat verstikkende gevoel precies goed. Ik weet ook niet precies waar dat het 'm in zit, but I really love it. :3
  Ik vind dit stukje trouwens ook heel erg mooi:
  "Ik had geen kledingstuk nodig dat me mijn lichamelijke vrijheid afremde, want ik had namelijk al zoiets."
  Althans... ja, mooi. Zielig, en tragisch, tho, maar mooi. Ik vind het mooi dat je steeds zulke subtiele toespelingen maakt op haar ziek zijn. Dat maakt het realistisch en neutraler en zo. In plaats van dat je haar hele leven en dit verhaal laat overmeesteren door het feit dat ze ziek is, zet je dat voor het moment een beetje naar de achtergrond.
  En tegelijkertijd is het nooit weg, doordat je die toespelingen maakt. En dat vind ik echt heel erg knap gedaan.
  Ik denk namelijk (ik zou het niet weten, want ik heb geen ziekte) dat een ziekte toch je leven overmeestert, maar dat je het niet laat overmeesteren. Snap je wat ik bedoel? Het is er altijd, maar het kan nooit het enige zijn waar je aan denkt, want dan zou je gek worden.
  En voor mijn gevoel laat je dat dus, door die toespelingen, heel mooi uitkomen. Het maakt het verhaal heel realistisch en het maakt Chaya als karakter heel geloofwaardig. In plaats van dat je ons meteen helemaal doodgooit met drama en alles. x) Je schnapt me wel. :3
  Enenen. dit klopt denk ik niet helemaal?
  "Hij zag was lang en had golvend zwart haar." Justpointin' out, want het is zo mooi verhaal, en dan moet alles kloppen en oh. nee. alles klopt. well, je weet wel en zo. [nu begin ik te bazelen. en. well, je schnapt me. waarschijnlijk niet, maar oke. mijn brein is momenteel puree want ik leer grieks, dat kan nooit lang goed gaan xd.]
  Ik ga der nu vandeur.
  <3

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen