Foto bij 89 • Juliet Willis

‘Wat? Dat is belachelijk!’ Weerde ze zich onmiddellijk. Hoewel ze liet uitschijnen dat ze niets om hem gaf, zag ik in haar ogen dat ze betrapt was. Dat werd ook bevestigd door haar wangen die rood kleurden.
Een kleine glimlach speelde op mijn lippen. ‘Als het dan zo belachelijk is, waarom mag hij dan niet bij je in de buurt komen?’
‘Dat mag hij wel, zolang hij maar niet tegen me praat.’
‘Omdat zijn hese stem je hart tien keer sneller laat slaan.’ Ik lachte mijn tanden bloot. Nu had ik ze. ‘Geef nu maar gewoon toe. Dat is toch helemaal geen schande dat je hem nog steeds graag ziet? Dat is juist lief!’
‘Dat is zwak!’ Kaatste ze onmiddellijk terug waardoor ik wist dat ik gewonnen had. Ze had toegegeven dat ze hem nog steeds graag zag.
Ik sloeg mijn armen om haar heen. ‘Dat is niet zwak, Emma.’ Fluisterde ik naar haar terwijl ik over haar rug wreef. ‘Het betekent gewoon dat je een hart hebt, daar is niets mis mee.’ Ik voelde iets nat door mijn shirt dringen waardoor ik wist dat ze aan het huilen was. ‘Niet huilen.’ Fluisterde ik dan ook.
Als reactie daarop pakte ze me alleen maar steviger vast. ‘Hij heeft me zo gekwetst, maar ik zie hem nog steeds zo graag!’ Kwam er schor over haar lippen.
Ik liet haar los en keek recht in haar ogen. ‘Het is twee jaar geleden, Ems. Nu is hij volwassener. Hij zal zoiets niet meer doen als hij ziet hoeveel pijn hij je heeft gedaan, en nu nog. Je moet hem echt een kans geven.’
Een zucht verliet haar lippen. ‘Misschien is hij inderdaad wel volwassener geworden.’ Zei ze bedenkelijk.
‘Je geeft hem een kans?’ Vroeg ik hoopvol. ‘Als hij één ding fout doet, dan is het zo gedaan. Dat beloof ik je, echt waar!’
Emma knikte kleintjes. Kleintjes, maar wel overtuigd. Dat was het enige wat ik wilde.
‘Goed.’ Zei ik tevreden. ‘Dan zullen we nu maar al naar het lokaal gaan.’ Ik wreef een nog een paar tranen op haar wangen weg en haakte daarna mijn arm in de hare om zo naar ons lokaal te lopen.
Het voelde allemaal zo goed op dit moment, en ik snapte eigenlijk niet hoe dat kwam. Ik had vannacht een verschrikkelijke droom gehad waarin ik Emma niet kon vertrouwen, en nu liep ik hier zo met haar. Iets in me zei dat ik haar echt kon vertrouwen, maar een ander gevoel zei me dat ik juist van haar moest wegrennen. Maar toch vertrouwde ik het gevoel dat zei dat ik haar kon vertrouwen. Net hetzelfde was het met Zayn. Op de één of andere manier wist ik dat ik hem kon vertrouwen.

Eens in het lokaal aangekomen, gingen we naast elkaar zitten. Niet in het midden maar aan het raam zodat Emma tijdens de les toch een beetje naar buiten kon kijken. Normaal zou Emma nu volop tegen me aan het praten zijn over onbenullige dingen, maar nu zweeg ze en keek ze alleen maar naar buiten. Ik besloot dat het beter was dat ik haar nu maar gewoon eventjes liet doen. Straks zal ze zich wel weer beter voelen.
Om me dan toch maar bezig te houden, keek ik het lokaal rond om te zien wie er allemaal al zat. Het was nog vijf minuten voordat de les echt zou beginnen, dus veel mensen waren er nog niet.
Wanneer ik een meisje zag zitten met een nerdbril op haar neus en ravenzwarte haren, moest ik onmiddellijk aan Zayn denken. Niet door de nerdbril, maar door haar haren. Ze waren even zwart als die van Zayn, alleen stonden die van Zayn helemaal recht door een halve pot gel.
Ik ging even in mijn hoofd na welke lessen ik samen met hem had en kwam dan tot de conclusie dat hij deze les nu ook had.
Alsof het zo moest zijn, kwam hij juist op dat moment binnengewandeld. Niemand volgde hem wat dus betekende dat hij deze les alleen had. Onmiddellijk lachte ik naar hem, opvallender dan daarjuist in de gang.
Hij glimlachte oprecht terug naar me en alsof dat nog niet genoeg was, ging hij ook nog aan het bankje vlak achter mij en Emma zitten.
Naast me zag ik Emma helemaal verstijven. Dat was misschien ook onmiddellijk teveel. Voorzichtig legde ik mijn hand op de hare waardoor ze opkeek. ‘Hij doet je niets. Dat beloof ik je.’ Fluisterde ik naar haar. Dat leek haar toch een beetje te kalmeren.


Do you like? I know, it's not much .. <3

Reacties (12)

 • xLauKos

  superrr!! snel verder <3

  8 jaar geleden
 • BAMMCUWL

  Yeaaah like it sws!

  8 jaar geleden
 • LostInSpace

  Super, snel verder<33

  8 jaar geleden
 • TrueThatShit

  Er is een stukje dus I like it!

  8 jaar geleden
 • xBaps

  Verder!!!

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen