Foto bij 3.

That moment when you hit that awkward conversational topic...

Het bleef een tijdje stil, en het leek alsof de seconden zich op hun aller langzaamst voort sleepten om de stilte zo ongemakkelijk mogelijk te maken. Uiteindelijk verbrak ik de stilte zelf maar. “So, you’re on your way home. Do you live close to here?” vroeg ik geïnteresseerd. Als zij het gesprek niet levend hielden, moest ik het maar doen. Ik was sowieso al een nachtdier, en absoluut geen ochtendmens, terwijl de jongens de indruk gaven dat ze liever zo snel mogelijk wilden gaan slapen. Vroeger was ik wel een ochtendmens, maar ritmes wennen snel.

“I’m from Bradford…” begon Zayn. “… and I’m from Doncaster,” vervolgde Louis. Ik had m’n schoenen zitten te bestuderen, maar keek nu toch wel verbaasd op. Doncaster was helemaal de andere kant op dan Bradford vanaf hier. Blijkbaar hadden ze gezien dat ik het niet snapte, en Louis zei: “Well, Zayn here doesn’t have his license yet, so I’m dropping him off before going home myself.”

“But it’s like an hour drive,” protesteerde ik verbaasd. Ik had geen vrienden die dat voor me zouden doen. Ik had überhaupt nauwelijks vrienden. “Jup,” beaamde Louis. Ik voelde aan dat er meer achter zat, maar besloot er verder niet op in te gaan. Mijn brein dacht daar helaas anders over, en meteen vormde zich een beeld van de twee jongens, zoenend. “Oh,” bracht ik verbaasd uit, toen ik me bedacht dat dat nog best wel eens zo zou kunnen zijn. Ik keek van Louis naar Zayn en weer terug naar Louis en grijnsde.

“What?” vroeg Louis verbaasd toen hij haar grijns zag, “Is there something on my face?” Hij bracht zijn hand al omhoog om over zijn wangen te vegen. Hij had geen idee hoe fout de opmerking klonk in combinatie met mijn voorgaande gedachten en ik schoot in de lach. Lachend schudde ik mijn hoofd, nam het laatste trekje van mijn sigaret en tikte de peuk met duim en wijsvinger weg. Zayn was nog niet klaar met roken, dus ik bleef geduldig zitten.

Louis verbrak de stilte. “Why do you work here at this hour?” vroeg hij nieuwsgierig. Hij wees demonstratief naar het tankstation en keek me verwachtingsvol aan. “I need the money…” antwoordde ik, een beetje beschaamd. “And this is the best place you could find out here?” vroeg hij geamuseerd. “Well, I already have the best and the second best, so yeah… Basically. For a third summerjob, this is the best I could find that could fit in with the rest.”

Zijn opmerking had me geïrriteerd en ik snauwde wat harder dan de bedoeling was. Ik stak nog een sigaret op. Louis’ uitdrukking was veranderd, maar hij keek me nog steeds even nieuwsgierig aan. “What do you need the money for?”

Zelf gaf hij nauwelijks antwoord op de vragen die ik had, maar vragen stellen was geen probleem voor hem. “Uni,” antwoordde ik kortaf. “My future seems to be really, really expensive. Something like that car would do, honestly…” mompelde ik er vervolgens achteraan. Ik wees met m’n brandende sigaret richting de Porsche. Louis leek een beetje van zijn stuk gebracht en keek naar de grond.

Reacties (2)

 • GossipGirl21

  Zayn is een super zanger.

  2 jaar geleden
 • Damare

  aah wel veel vragen stellen maar geen antwoord geven he! stoute louis.

  haha Zouis:Y)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen