Foto bij Equipa de Portugal • Sete

Maya Milena dos Santos Aveiro
Gepikeerd haal ik mijn schouders op. Zuchtend draai ik mijn hoofd de andere kant op. “Herinner je -je Gabriela nog? Sinds ze weg is, bemoedert Cristiano me helemaal. Hij wil niet dat ik uitga, hij wil niet dat ik een vriendje heb, ik mag gewoon niets! Zeker niet nu mam er niet is.” Fábio trekt een pijnlijk gezicht en geeft me een lichte stomp. “Hij is gewoon bezorgd om je. Hij wil niet dat je hetzelfde ondergaat als Gabriela, dat begrijp je toch?” “Ja, maar dat betekent toch niet dat hij me zo moet opsluiten?! Waarom denk je dat hij me hier houdt? Ik mag niet alleen thuis zitten, want zelfs dat is al te gevaarlijk volgens Cristiano. Ik ben het zat, Fábio, echt. Ik wil mijn vrijheid terug.”
Gabriela was mijn zus. Inderdaad, was. Toen ze vijfentwintig was, werd ze verstoten door de hele familie dos Santos Aveiro. Allemaal door die lelijke, kleine dwerg: Lionel Messi. Het moment dat ze “ja” tegen hem zei, was ook het moment dat ze niet meer welkom was. Hard, maar begrijpelijk. Onze families leven al jaren in een vijandige atmosfeer. Het is zo en niet anders.

“Mis je haar eigenlijk wel?” Fábio kijkt me nieuwsgierig aan, terwijl ik peinzend mijn schouders ophaal. Allerlei beelden van Gabriela schieten door mijn hoofd. Haar steile, bijna zwarte haren die altijd zo mooi langs haar gezicht hangen, haar donkerbruine ogen die je dwingend of ondeugend kunnen aankijken. Hoe we samen verwendagjes organiseerden, hoe ze me hielp tijdens m’n studies, hoe we kletsten over jongens enz. “Ja, ik mis Gabriela. Ik mis mijn grote zus.” Een eenzame traan verlaat mijn rechterooghoek. “Maar ze kon het niet laten om die dwerg voor haar familie te plaatsen. Ze is mijn tranen niet waard”, mompel ik terwijl ik die eenzame traan ruw wegveeg. “Maya, ze is en blijft je zus. Of je het nu wilt of niet, of ze nu verstoten is of niet.” Ik voel hoe mijn uitdrukking verandert en geïrriteerd kijk ik Fábio aan. “Nee, dat is ze niet. Ze heeft me in de steek gelaten. En dat was haar eigen keuze.”


What do you think? x

Sorry voor de Messi-fans! Maar ze verandert nog van mening, verder in het verhaal :')
Hm, nu is mijn voorraad zowat op :c Maar misschien krijg ik straks wel inspiratie :')
BTW: dank je om op de poll te stemmen!

Reacties (5)

 • FCBayern

  Ok, Messi is niet mijn favoriete spel aller tijden, maar een lelijke kleine dwerg? Het klopt dat hij klein is, ik ben ruim 10 cm groter, maar lelijk is die man zeker niet!

  8 jaar geleden
 • Navygirl

  Je schrijft inderdaad leuk:)

  Snel verder(flower)

  8 jaar geleden
 • NWalcott

  NEE
  ZE MOET HELEMAAL NIET VAN MENING VERANDEREN
  Ik moet zo lachen he ahhahahahahaa
  omfg AND I TOTALLY AGREE
  Het ís een kleine lelijke dwerg:D

  8 jaar geleden
 • fcoentrao

  Oh my god, echt geweldig om zo over Messi te horen xd

  8 jaar geleden
 • periphery

  Ahum, kleine, lelijke dwerg? ;p We all love Messi, hoor!
  Haha (:
  Ohhhw, dan begin maar vlug terug te schrijven, want wij willen meer leesvoer!:Y)Love for this story <3 (and for you!)

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen