Foto bij 98 • Juliet Willis

Verveeld keek ik Liam aan. Ik snapte dat hij nog eens een grapje wilde uithalen, maar dit vond ik echt niet grappig meer. Dit was gewoon totaal het verkeerde moment om zoiets te doen. ‘Liam,’ Zuchtte ik dan ook. ‘Dit is echt niet het moment om daarmee te gaan lachen. Ik ben serieus en ik wil ook dat jij dit serieus opneemt.’
Hij liet me los en stak zijn handen onschuldig de lucht in. ‘Wat? Ik ben serieus!’ Riep hij. In zijn ogen zag ik nog steeds die vragende blik.
‘Eén keer doen alsof je niets meer weet, is voldoende. En ik ga je nu echt niet nog eens geloven. Je hebt geen geheugenverlies, dat heb je zelf toegegeven.’ Ik voelde dat ik stilletjes aan kwaad begon te worden. Als hij hier niet snel mee stopte, zou ik inderdaad ook uit mijn kram vliegen. ‘Dit is echt de belachelijkste grap die je ooit gemaakt hebt, Liam.’ Ik zette een stap bij hem vandaan om te laten zien dat ik het echt meende.
‘Juliet, geloof me nu! Ik weet echt niet waarover je het hebt.’ De vragende blik in zijn ogen werd nu vervangen door een hopeloze blik. ‘Ik ben er echt niet mee aan het lachen.’ Elke keer wanneer hij zoiets zei, werd de blik in zijn ogen alleen maar hopelozer.
Ik bestudeerde hem grondig. ‘Louis?’ Vroeg ik aan hem, maar het enige wat ik als antwoord kreeg was een vragende blik. ‘Zayn?’ Vroeg ik dan. Weer niets. ‘Niall, Harry?’ Zelfs bij die twee namen kreeg ik geen reactie, alleen een rilling die over mijn rug liep. Hij wist het echt niet meer? ‘Yasmine, Rose?’ Probeerde ik dan maar ten einde rade, maar tevergeefs. 
Liam schudde enkel met spijt in zijn ogen zijn hoofd. ‘Sorry, maar ik weet echt niet waar je over bezig bent. Vertel me alsjeblieft iets!’ Smeekte hij. Hij zette een stap naar me toe waardoor hij nu terug vlak voor me stond.
‘Je kent echt niemand van die namen die ik heb opgenoemd?’ 
‘Ze doen toch geen belletje rinkelen. Moet ik ze dan kennen misschien?’
Ik sloeg mijn handen voor mijn gezicht. Hoe kon hij hen nu vergeten zijn? Harry had hem verdomme in elkaar geslagen. Hoe kan hij dat nu vergeten? Tot een maand geleden waren het allemaal zijn beste vrienden, die vergeet je toch niet zo maar?
‘Juliet, wat is er?’ Ik voelde hoe hij zijn armen om me heen sloeg. Ik liet mijn hoofd tegen zijn borst leunen terwijl de tranen over mijn wangen liepen.
‘Dat waren allemaal je vrienden.’ Snikte ik. ‘Totdat je een weddenschap met hen sloot en Harry je in het ziekenhuis sloeg.’ Ik haalde mijn hoofd van zijn borst af. ‘Harry heeft je dit verdomme aangedaan! Hoe kan je dat nu vergeten?’ Riep ik gefrustreerd.
Liam zweeg. Volgens mij probeerde hij alles op een rijtje te zetten, maar in die stilte nam bij mij alleen maar mijn woede toe. Ik begon helemaal te koken van woede. Dit kan, die mag gewoon niet gebeuren! Dat wil ik Harry niet gunnen! Dat mag niet!
Ik sloeg brut Liams armen van me af terwijl ik kwaad richting de school beende. ‘Juliet, wat doe je?’ Riep Liam me nog achterna maar ik deed de moeite niet om me om te draaien of gewoon nog maar iets te antwoorden. Ik bleef gewoon kwaad doorlopen en gooide ook de deur van de school hard open. Een paar leerlingen keken hierdoor vreemd op en volgden mijn bewegingen nauwkeurig. Natuurlijk, niemand had nog nooit een kwade Juliet Willis gestaan. Wel, nu zagen ze er één en ze zouden ze niet graag meer terug zien.
‘Juliet?’ Hoorde ik nu de stem van Emma door de gangen. We hadden bij mijn kluisje af gesproken zodat ik het nog tegen Liam kon zeggen op weg naar school, maar nu was dat allemaal niet meer nodig. ‘Juliet, wat is er?’ Nu klonk haar stem vlak naast me waardoor ik alleen maar kwader werd.
‘Laat me met rust, Emma!’ Riep ik kwaad.
‘Emma?’ Hoorde ik nu ook de vragende stem van Liam. ‘Ben jij Emma?’
Nog voordat Emma zou kunnen antwoorden, draaide ik me op. ‘Stopt het!’ Riep ik. ‘Stop het! Oké, begrepen?’ Met elke seconde die voorbij ging, werd ik alleen maar kwader. 
Verbaasd liet ik hen beide achter, net zoals de hele gang, en ging verder met zoeken.


Ik had zin in drama ;D Ga Juliet nu niet beginnen haten. <3

Reacties (4)

 • fxirytale

  Ik zou 'm echt fucking hard flippen mann, zou iedereen meteen beginnen te slaan, denk je eindelijk dat het allemaal goed zit. poewfhh

  8 jaar geleden
 • Aplin

  Oh noes, ze gaat toch niet Harry zoeken hé? Straks beland zij ook al in het ziekenhuis. ):

  8 jaar geleden
 • xMissMarije

  verderr

  8 jaar geleden
 • Karrueche

  Holy Shit. What are you doing Liam?

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen