Foto bij 99 • Juliet Willis

Kwaad beende ik door de gangen van de school. Ook al zeiden ze niets, ik wist dat Liam en Emma me volgden. Ik hoorde het gewoon. Ik voelde zelfs hun blikken, die elke bewegingen die ik maakte aandachtig volgden, op me branden. 
Na twee minuten door de school te hebben gelopen, herkende ik dan eindelijk op het einde van de gang de krullen die ik aan het zoeken was. 
Wanneer ik dichterbij was, zag ik ook dat de rest van het groepje erbij stond, maar dat hield me niet tegen. Stilletjes ging ik achter Harry staan en voelde mijn hand al jeuken. Ik kon niet wachten totdat mijn vuist kennis zou maken met zijn lelijk gezicht. 
‘Hello Styles.’ Zei ik, zonder mijn stem te laten trillen van woede. Harry draaide zich op z’n dode gemakje om. Nog voordat hij deftig kon zien wie hem begroette, voelde ik zijn zachte huid tegen mijn knokels. 
Doordat hij dat niet verwacht had, viel hij naar achter met zijn rug tegen de kluisjes en zakte zo zachtjes naar beneden. Zijn handen grepen pijnlijk naar zijn wang.
Ik wilde op hem springen, om hem net hetzelfde aan te doen als hij Liam had aangedaan, maar ik werd langs achter vastgegrepen door iemand. Het moest wel een jongen geweest zijn, doordat ik echt niet meer kon bewegen. Emma zou me nooit zo hebben kunnen tegenhouden.
‘Laat los!’ Brulde ik dan ook wanneer het tot me doordrong dat ik niets meer kon doen. ‘Hij verdient het! Laat los!’ Schreeuwde ik verder nadat die persoon me nog steeds niet los liet.
‘Nee.’ Zei de persoon zelfzeker. Ik herkende de stem onmiddellijk als die van Zayn. Hij beschermde Harry dan toch. ‘Je gaat er alleen maar spijt van krijgen.’
Nog steeds probeerde ik me uit zijn greep te worstelen maar alles was tevergeefs. Hij was veel te zeker. Verslagen liet ik me dan maar hangen. Harry had gewonnen, weeral. Hij had weeral gekregen wat hij wilde : mij kapot krijgen.
Pas nu besefte ik dat Liam en Emma er ook nog waren. Emma keek me met grote ogen aan terwijl Liam me nog steeds met diezelfde vragende blik aankeek. ‘Kan iemand me nu alsjeblieft uitleggen wat hier aan de hand is?’ Vroeg hij hopeloos. Hij gooide het wel voor iedereen in de groep, maar hoopte op een antwoord van mij.
‘Oh, Liam, vriend!’ Klonk de stem van Harry in mijn oren. Ik keek hem dodelijk aan maar dat leek hem niets te schelen. Het enige waar hij zich op richtte was Liam, die hij met een gemene twinkeling in zijn ogen aankeek. ‘Je kan je het niet meer herinneren? Oh, dat meen je toch niet.’
‘Wat?’ Snauwde Liam hem toe. Hij was het blijkbaar beu dat hij nog steeds geen antwoord kreeg.
‘Hé, rustig aan.’ Zei Harry zo onschuldig dat je het nog echt zo geloven. ‘Ik ben je beste vriend, Liam. Hoe kan je dat nu toch vergeten zijn?’
Terwijl Zayn me nog steeds stevig vast hield, keek Liam van mij naar Harry en weer terug. De blik in zijn ogen werd met de seconde meer wantrouwig. ‘Waarom lieg je tegen mij, Juliet?’ Vroeg hij me. Zijn stem was gebroken.
Bij die woorden liepen de tranen over mijn wangen. Hoe kon hij Harry nu geloven boven mij? Mij was het niet vergeten, Harry wel. Hoe kan hij hem dan geloven?
Harry schudde zijn hoofd en maakte een afkeurend geluid. ‘Foei, foei, Juliet. Waarom lieg je nu toch tegen Liam?’ Harry liep naar Liam toe en legde zijn hand op zijn schouder, zijn andere hand hield hij nog steeds op zijn pijnlijke wang. ‘Ach, Liam, je moet het begrijpen. Ze is altijd tot over haar oren op je verliefd geweest, maar jij moest niets van haar hebben. Dit was de perfecte manier om je te misleiden.’
Het kwam uit het niets, en het was gebeurd voordat je het wist maar voor de tweede keer in vijf minuten tijd, raakte een vuist Harry zijn wang. Deze keer was het niet die van mij maar die van Liam. ‘Leugenaar!’ Brulde Liam kwaad waarna hij Harry nog een klap verkocht en op hem ging zitten. De ene klap werd gevolgd door de andere en de gang vulde zich met pijnlijke kreten afkomstig van Harry. Die hielden pas op wanneer iemand Liam van Harry afhaalde. 
‘Laat los!’ Riep Liam kwaad naar de jongen met de bretellen, Louis. ‘Hij mag alles met me doen, maar liegen over Juliet dat doet niemand!’ Liam sloeg wild om zich heen in de hoop zo los te komen, tevergeefs.
‘Liam, laat het. Hij is het niet waard.’ Probeerde ik hem te overtuigen. Best wel raar doordat ik nog geen vijf minuten geleden ook zo stond te brullen.
Ik draaide mijn hoofd naar Zayn, die ik smekend aankeek. Die leek te snappen wat ik bedoelde en liet me voorzichtig los. In mijn ooghoeken zag ik Harry een beetje wegkruipen – de sukkel – maar ik hield met blik gericht op Liam. Voorzichtig pakte in zijn hand vast en dat leek zijn aandacht te trekken. ‘Hij is het niet waard.’ Herhaalde ik weer. Dit liet hem dan eindelijk stoppen met om zich heen te slaan.


Sla de kudo-knop als je Harry nu echt wel wilt slaan. ;D <3

Reacties (9)

 • fxirytale

  BADASS HARRY. HAAAAAAAARRRRRRRYYYYYYYYY, 1 MEI EA, GA IK JE EEN LESJE LEREN. nee joke.

  8 jaar geleden
 • TrueThatShit

  Kudo kudo kudo ... Oke ik weet geen rijmpje.

  8 jaar geleden
 • BAMMCUWL

  Ik werd hier serieus boos van haha. Maar ik vind dat Liam snel moeten weten what's going on! Snel verderrrr

  8 jaar geleden
 • Salute

  Super!
  Snel verder <33

  8 jaar geleden
 • Winterr

  Go Liam

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen