Foto bij Dez

HOOFDSTUK 10 ; PARTY?!

Maya Milena dos Santos Aveiro
“Oké, mensen. Binnen een paar dagen is het zover. Twaalf juni 2014 begint het wereldkampioenschap voetbal. Wij, Portugal, vertrekken acht juni om vijf na drie 's middags stipt. Iedereen wordt aan het vliegveld in Lissabon verwacht, aan de hoofdingang. Enkele uren later, om vijf na negen 's avonds komen we aan in Brazilië. Aan het vliegveld in Rio De Janeiro staan bussen om ons te vervoeren naar het hotel. Het verblijf in dat hotel, hangt af van jullie. Hoe beter jullie spelen, hoe langer we er blijven.” Bento sluit zijn 'speech' af met een knipoog en verlaat daarna de vergaderzaal. Grijnzend kijk ik Cristiano aan. “Dit wordt geweldig!” Hij lacht hoofdschuddend en loopt dan naar zijn teammates.
“Weet je soms waar Paulo is?” “Heb je Paulo gezien?” Al enkele minuten zoek ik in het rond naar Bento, maar niemand die hem weet zijn. “Excuseer, meneer. Heeft u soms enig idee waar Paulo Bento zich bevindt?” vraag ik aan een belangrijk uitziende man. Hij knikt en wijst me vriendelijk de weg. “Bedankt!” Ik volg de uitgelegde weg en na enkele meters kom ik inderdaad bij het kantoor van Paulo Bento terecht. Mijn hand klopt drie keer op de houten deur en duwt de klink omlaag als Bento “ja” heeft gezegd. “Maya, dat is ook de eerste keer dat ik je in mijn kantoor zie. Scheelt er iets?” Zijn ogen lachen me vriendelijk toe, terwijl hij gebaart dat ik mag zitten. “Ik wil eigenlijk gewoon weten hoe het in elkaar zit met mijn school. Ik mag dus mee naar Brazilië, maar hoe zit het met mijn eindexamens?”

“Het ligt inderdaad wat ingewikkeld, maar moeilijk gaat ook. Normaal zou je in juni je eindexamens doen, maar dat gaat dus niet. We hebben voor een eventuele oplossing gezorgd en die zou zijn dat je de laatste weken van juli je eindexamens aflegt. Daarmee loop je wel het risico dat je tijdens het WK toch wat boeken zal moeten openslaan. Als de jongens het niet ver schoppen, vormt dat geen enkel probleem en kan je thuis studeren. Maar ik heb het volste vertrouwen in hen, dus..” Om Bento’s lippen speelt een trotse glimlach. Het vertrouwen dat hij in zijn team heeft, is ongelooflijk groot. “Oké. Geen probleem.” Glimlachend sta ik op, klaar om zijn kantoor te verlaten. “Maya, wacht.”


What do you think? x

Even een saai stukje, maar dit is de praktische kant van het verhaal. Anders vergeet ik ook alle informatie omtrent de vliegtuigen en zo (a)

Reacties (3)

 • fcoentrao

  Ghehe, zelfde gedachte als NWalcott :')

  8 jaar geleden
 • periphery

  Wooooow, stop de bus ö! Jij eindigt je hoofdstuk hier?! Op het moment waarop onze lieve Paulo iets belangrijks gaat zeggen? How dare you ö! Schrijf vlug verder ajb ;( Love it <3

  8 jaar geleden
 • NWalcott

  :Ooh dear komt er nu 1 of. Andere regel? :3 "GEEN VOETBALLERS IN JE BED" lol omg

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen