Foto bij Equipa de Portugal • Onze

Maya Milena dos Santos Aveiro
Komt nu de preek over wat ik allemaal niet mag doen? Zal ik de spelers met rust moeten laten? Zal ik eigenlijk wel in hun buurt mogen verblijven, of zorgt dat voor te veel afleiding? Denkend over alle mogelijke regels die ze me kunnen opdragen, zet ik me weer neer. Bento schenkt me een glimlach en kruist zijn handen. “Ik zal je geen regels opleggen, als dat is wat je denkt. Daar zal Cris zich wel mee bezig houden.” Yay. Toch al wat meer op mijn gemak luister ik verder naar de man. “Ik wil je om een dienst vragen.” Zijn ogen fonkelen, terwijl zijn stem geheimzinnig door de ruimte klinkt. Ik knik als teken dat hij verder mag gaan.
“Ik wil je vragen om informatie te halen bij de andere teams.” Wat? Hij moet mijn bedenkelijke blik gezien hebben, want vrijwel meteen vertelt hij verder. “Je zou eens moeten weten wat de andere ploegen doen, daarbij is wat ik je nu vraag, niets. Gebruik je charmes en probeer zo om wat informatie los te frutselen.” “Wat voor informatie?” Bento lacht schamper. “Teamopstelling, tactiek, spelersgedrag, hun geheime wapens. Alles wat met het spel te maken heeft.” Wow, dat is wel eh.. vals hé. Een ongemakkelijk gevoel bekruipt mijn lichaam. Wat zal ik daarvoor niet moeten doen? Alsof hij mijn gedachten kan lezen, begint Bento enkele tips te geven. “Je moet hen niet om je vinger draaien, hé, dat is niet de bedoeling. Doe gewoon alsof je geïnteresseerd bent in hun verhalen, lach met hun grapjes en probeer zo hun spel te achterhalen. It's simpel as that.” Bento lacht me bemoedigend toe en ietwat beduusd knik ik. “Ik zal mijn best doen.”
Overrompeld van zijn vraag loop ik het kantoor uit. Dit uitje naar Brazilië zou leuk moeten worden: zon, voetbal en voetballers. Nu moet ik er valse vriendschappen aanmaken, om mijn land ten goede te doen. Een zucht verlaat mijn mond. Ik kan niet anders, zeker? Ik mag al blij zijn dat ik deze kans krijg.


What do you think? x

Een kort, saai stukje.. sorry!
Dat schrijven over voetbal is niet goed - ik droom alleen nog maar over voetballers c:
Ik wil naar het Justin Bieber concert in 2013, maar ik vind het wat te duur..
en al zeker als ik dan nog naar One Direction wil :c Och ja :') I will survive!
+ ik wil naar Peter Pan; The Never Ending Story - Musical, dat lijkt me zó mooi! Anyways.. ik vertel te veel xd

Reacties (4)

 • nightqueen

  waah leuk bedacht ;d
  mja concerten zijn inderdaad wel duur al zijn ze vaak wel de moeite waard ^^
  PETER PAN aaah!! hij was 1 van mijn favoriete personages whiiii ^^

  8 jaar geleden
 • periphery

  Bento, you're supposed to be the good guy ;( ! Omg, dit is echt gemeeeeeeeeen! ;o

  8 jaar geleden
 • fcoentrao

  Dus ze wordt gebruikt als een spion? That's not very kind :l

  8 jaar geleden
 • NWalcott

  OHMYGOD.
  Nee nee nee
  ZE MAG THEO'S SPEL NIET VERKLAPPEN
  DAT IS NIET EERLIJK >.<

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen