Foto bij XXXVI. Dead (part 2)

Ik ging nu puur op mijn oren af, want ik zeg Menro niet meer. Maar ik hoorde zijn bevelen duidelijk.
Woedend stortte ik me nu in het gevecht. Iedereen die me in de weg stond, moest rennen of vond de dood. Ik raakte in de gevechtsroes die ik zo gevreesd had, maar die nu wel prettig aanvoelde.
En toen zag ik Menro. Hij was ook zijn paard verloren, of hij was afgestapt. In elk geval zat hij niet meer op een paard. Hij zag mij ook en lachte.
Ongestoord naderde ik. Ik was niet bang meer, ik voelde alleen maar woede.
En zo stonden we uiteindelijk tegenover elkaar.
"Een prinses op een slagveld. Je bent veranderd."
Ik keek hem aan. Ik verdeed mijn tijd niet met woorden, maar viel meteen aan. Meteen pareerde hij mijn slag, en zo cirkelden we om elkaar heen. Ik ontweek zijn eerste uithaal, en probeerde het opnieuw.
Al gauw had ik het door: hij was een veel betere vechter dan ik, en hij was ook minder uitgeput. Ik putte mijn laatste energie uit mijn woede, terwijl hij nog niet gevochten had. De kans was groot dat ik dit niet ging overleven.
Hij sloeg weer toe, en ik reageerde te laat. Het zwaard schoot langs mijn onbeschermde onderarm en liet een diepe snee achter. Mijn rechterarm. Mijn zwaardarm.
Ik liet mijn zwaard niet los, maar ik kon de pijn niet negeren. En dat zag hij. Hij zag het en sloeg toe, nu ik op mijn zwakst was. Maar het doodde me niet. Ik wist het op te vangen met de laatste kracht dat ik in me had, en dat had hij niet verwacht.
In een laatste, wanhopige poging om te overleven haalde ik uit.
En het werkte! Verbaasd keek Menro naar het zwaard dat in zijn borst stak. En toen zag ik iets uit zijn ogen verdwijnen, alsof hij zijn menselijkheid terugkreeg. Op dat moment zag ik het. Terwijl Menro voor mijn ogen stierf, zag ik de schaduwen. De rode ogen. Het waren de wolven. Ze waren gekomen. Ik zag hun leider vechten met een Elf. Narran was er.
Ik was in hun val gestrapt. Narran wist waar hij me kon raken: in mijn hart. De Elf waarmee hij vocht was Merryn.

Reacties (3)

 • Livgardet

  Neeeeeeee niet Merryn!!!!! Hij is cool!!!!
  en xEques ik ben het met je eens.
  En ik dreig nog een keer. Ik laat Boromir doodgaan als je hier Merryn of Shyra of al die andere mensjes laat doodgaan!

  9 jaar geleden
 • Catmint

  NEEEEEE, MERRYN, WE WILL FIGHT WITH YOU. ALL THE ABO'S OF MYLOX!!!!

  9 jaar geleden
 • Guinevere

  MERRYN! MERRYN! IK KOM JE REDDEN!:Osnel verder!!!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen