Foto bij O39

b]Quana Dawson[/b]

‘Ik ben dood,’ zeg ik, waarna ik me laat neervallen op bed. Ik heb net mijn geweldige dagje met Fred afgesloten door nog een sneeuwballengevecht te houden, daarna zijn we nog wat gaan drinken en nu ben ik in de leerlingenkamer. Jade is ondertussen ook al teruggekomen en kijkt me glimlachend aan. ‘Nou, je ziet er niet dood uit,’ zegt ze, waarna ze plagend haar tong uitsteekt als ik haar doods aankijk. ‘Ik ga nog heel even naar beneden. Ik ga douchen.’ Ik kijk haar glimlachend aan, waarna ik naar beneden loop en rond mij heen kijk. Ik voel dat de sfeer opeens betrekt als ik alleen loop. Normaal als er iemand bij me is, voel ik me altijd geheel op mijn gemak, maar sinds dit jaar en sinds ik bedreigd word, voel ik me niet meer zo op mijn gemak. Ik besluit om nog even door de gangen te lopen om bij de Grote Zaal mijn verloren boek op te halen. Ik loop langzaam door de gang naar de Grote Zaal heen. Plots geef ik een gil als ik een hand op mijn schouder voel. Ik wil me omdraaien en diegene in zijn gezicht slaan, maar voordat ik dat kan doen, wordt mijn hand tegengehouden en word ik tegen de muur gedrukt. ‘Wat had ik je nou gezegd?’ Een stem snauwt in mijn gezicht en angstig draai ik mijn hoofd weg. ‘Ik had je gezegd dat Jade voor mij moest vallen, niet voor George!’ Ik herken die stem. Hij is niet vervormd maar. ‘Malfidus?’ vraag ik verbaasd. ‘Ben jij dat?’ Ik probeer hem van me af te duwen, maar hij houdt me stevig in zijn greep. ‘Eén woord tegen iemand anders over wie ik ben en ik zweer het je dat je de rest van je leven achtervolgd wordt door mijn spreuken,’ sist hij in mijn gezicht. Ik merk dat het menens is als hij me aan mijn polsen hard tegen de muur drukt. ‘Ik weet dat je die Wemel hebt verteld over dat je lastiggevallen wordt.’ Ik kijk hem verbaasd aan. ‘Dat doen ze allemaal,’ mompelt hij. ‘Maar deze keer kan hij je niet beschermen.’ ‘Oh nee?’ vraag ik uitdagend. ‘Nee, want jij gaat je mond houden. Jade is voor mij. Ik ga met haar trouwen!’ snauwt hij. Als verdoofd kijk ik hem aan. ‘Dat was Jade nog niet opgevallen, hoor,’ zeg ik daarna droog, waarna ik hem aankijk.
Zijn blik verandert opeens. ‘Hoezo zeg je dat op die manier?’ ‘Kom op, Draco. Je kijkt haar de hele tijd jaloers aan als ze bij George is en staart naar George alsof hij elk moment vervloekt gaat worden door je,’ spot ik hem. Meteen krijg ik een harde klap in mijn gezicht. ‘Heb je je nooit afgevraagd wie je echte familie is?’ sist hij in mijn oor. Ik kijk hem verbaasd aan, maar hij schudt zijn hoofd. ‘Die gast die je altijd slaat, is niet je vader.’ Hij kijkt mij even indringend aan. ‘Wie dan wel?’ mompel ik. ‘Daar kom je nog wel achter. Als je mij helpt en ervoor zorgt dat ik Jade krijg, zal ik je alles vertellen wat je wilt weten.’ Ik kijk hem aan. Denkt hij nou werkelijk dat ik mijn vriendin ga inruilen voor zo’n informatie? Ik duw hem van af. ‘Ik regel helemaal niets voor jou,’ zeg ik boos. ‘Sectumsempra.’ Opeens voel ik een ontzettende pijn door mijn lijf gaan. Het is net alsof ik de hele tijd gestoken word in mijn lichaam. Ik val op de grond en kreunend probeer ik naar adem te happen. ‘Stop de bezwering, stop de bezwering!’ Een hoop stemmen rond mij maken duidelijk dat ik niet meer alleen ben. Ik kan in de waas van mensen niet zien of Draco er nog is, maar waarschijnlijk is hij weg en ben ik naar de andere kant van de muur gekrompen. Hijgend probeer ik adem te nemen en schreeuw het ondertussen uit van pijn. Ik merk een roodachtig iets voor mij op. ‘Idioten! Sta daar niet zo te kijken en haal hulp!’ Ik merk dat het George is, of Fred. Ik kijk hem aan. ‘Quana, rustig blijven! Fred is hulp gaan halen.’ George dus. ‘Haal Jade,’ kreun ik zachtjes, voordat het me te veel wordt en zwarte vlekken de overhand nemen.


Hoihoi! Ik heb het echt zo belachelijk druk met mijn studie terwijl we pas in de tweede week zitten. Ik moet echt heel veel lezen en omdat het in het Engels is, gaat dat niet zo snel. Maar goed, het is wel ontzettend leuk! (Ik studeer trouwens Archeologie). Maar daarom vergeet ik dus een beetje om te activeren (en te schrijven...).
- NoDeatheater

Reacties (1)

  • BOOKWURM

    QH9QBSUNhaDKGBAZKHJNBAQUICJK
    Draco is een klootzak !

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen