Foto bij 9.

That moment when you have to admit to yourself you're falling...

Tijdens het boarden kreeg ik steeds meer spijt van mijn keuze om een rokje aan te rekken. Bradford werd eindelijk een beetje wakker, en het werd steeds drukker en drukker op straat naar mate ik dichterbij het plein kwam. In de koele wind waaide mijn rokje constant omhoog, en ik trok dan ook veel bekijks.

Ik besloot uiteindelijk maar om te gaan lopen toen ik zag hoe druk het op het plein zelf was. Bang dat ik Zayn niet zou kunnen vinden, pakte ik mijn mobiel er weer bij. Hij had al geantwoord. Snel opende ik het berichtje en las het mompelend voor mezelf voor. Zayn was al op het plein en zou op me wachten bij de fontein.

De fontein lag recht voor me. Het was er zo eentje waar je recht doorheen kon lopen als je dat zou willen, maar dat leek me toch niet zo’n goed idee. Zo warm was het nou ook weer niet. Ik borg mijn mobiel weer en ging op zoek naar Zayn. Eerder dan ik had verwacht had ik hem al gevonden. Hij stond te praten met een aantal meisjes, die giechelend elkaars hand vasthielden.

Ik bleef even kijken. Hij zag er echt goed uit, met z’n donkere haar, en wenkbrauwen, een strakke kaaklijn en een driedaags baardje. Ik grinnikte even in mezelf, en liep daarna naar hem toe.

“Hi, Zayn,” groette ik hem, en de meisjes keken me geïrriteerd aan. “Sorry, girls. My date’s here, so maybe I’ll talk to you later?”

Verbaasd sperde ik mijn ogen open. Date? Wie, ik? Dat kon hij toch niet bedoelen? De meisjes namen beteuterd afscheid van hem en hij keerde zich naar mij.

“Since when are we on a date?” vroeg ik geamuseerd.

“Well, erm… I don’t know,” antwoordde hij een beetje ongemakkelijk. “Would you like to be on a date with me?” vroeg hij vervolgens. Hij keek me van onder zijn wimpers hoopvol aan en ik smolt. Alle twijfels die ik eventueel nog had over zijn seksuele geaardheid verdwenen als sneeuw voor de zon. Deze jongen kon onmogelijk homo zijn. Natuurlijk vond ik het leuk om een date met hem te hebben. Ik begon spontaan te blozen, en glimlachte wat twijfelachtig. “Of course,” mompelde ik. Spontane dingen zoals dit waren niets voor mij. Om de aandacht van mijn blos af te leiden, begon ik over iets anders.

“Who were those girls, any way?”

“Oh, just some girls from erm… school,” zei hij, en weer ontweek hij mijn vraag. Ik begon te lopen en Zayn volgde me op de voet.

“You know, if this is a date, you should really be honest with me…” opperde ik, “so I’ll ask again. Who were those girls?”

Mijn ogen twinkelde, en ik glimlachte om aan te geven dat ik niet boos was of iets dergelijks, maar gewoon oprecht nieuwsgierig.

“Okay, I’ll tell you. But first , want to go get a drink? We could sit on the sidewalk cafe, since the sun is shining.”

Aangezien ik van nature heel erg nieuwsgierig ben, en eigenlijk ook best wel dorst had, stemde ik toe en samen liepen we naar de rand van het plein. Er waren genoeg cafeetjes waren we konden zitten en ik liet de keuze aan Zayn.

“So, you skate, huh?” vroeg Zayn onder het lopen en hij wees naar m’n board.

“Yeah. But it’s not really comfortable with the skirt and all. Should have thought about when I left this morning,” grinnikte ik en Zayn glimlachte terug.

“You look really nice, Vanessa,” complimenteerde hij me en weer begon ik te blozen.

“Thanks,” mompelde ik als antwoord. Ik ging aan een van de tafeltjes zitten en voor we verder nog iets tegen elkaar konden zeggen kwam er al een serveerster naar ons toelopen om onze drankjes op te tekenen.

“Iced mint tea, please,” zei ik beleefd. Zayn bestelde hetzelfde en we keken elkaar weer even aan. Zijn ogen waren zo mooi. Alles aan hem was mooi. En ik was met hem op date.

Reacties (2)

 • GossipGirl21

  Echt leuk om te lezen.

  2 jaar geleden
 • Damare

  aww echt leuk! en hahaa wat hij tegen die meisjes zegt<3
  hij moet wel eerlijk zijn hoor!

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen