Foto bij [15] Goodbyes, but not forever

Langzaam knik ik en sla m'n ogen neer als hij geen aanstalte maakt om als eerste weg te kijken. Z'n vertrouwde hartslag is met angstwekkende snelheid toegenomen. Even vrees ik dat z'n hart ermee ophoudt maar naarmate we zwijgen hoe meer z'n hartslag kalmeert en een normaal tempo aanneemt.
Zodra dat gebeurt pak ik z'n hand en druk m'n lippen op z'n handpalm. 'Het moet wel Harry. Ik kan niet anders! Want als ik jou of iemand anders pijn doe... Dan kan ik echt niet met mezelf leven. Dit is iets dat ik echt moet doen.'

'Ik wil je niet kwijt Bonny... Maar... Ik begrijp het. Beloof dat we contact houden. Dat kan toch nog wel?'
Even over denk ik z`n vraag en knik dan langzaam. ‘Jawel. Dat kan en wil ik.’
Hij glimlacht waterig en snuft. ‘Wanneer ga je?’
M`n gezicht betrekt even als ik besef dat ik heb nu moet gaan vertellen dat ik over een paar uur al weg ben.
‘Ik… ik was eigenlijk op weg om m`n koffers te pakken.’ Fluister ik schor terwijl ik even snel op kijk om z`n reactie te zien.
Hij verstijfd helemaal en spert z`n ogen wijd open. ‘Nee…’
Voorzichtig trek ik m`n hand uit de zijne die daarna slapjes op z`n schoot valt.
‘Vaarwel Harry. Als je me nodig hebt… ik ben er dan zo snel mogelijk.’
Resoluut loop ik weg, vechtend tegen m`n tranen maar er zijn nog een paar mensen aan wie ik moet vertellen dat ik weg ga. En dan Draco nog… ik zal hem moeten dumpen.

Nog geen twee minuten storm ik de leerlingenkamer in. Draco staat op en loopt op me af. Zo hoef ik hem niet meer op te zoeken.
‘Jou moest ik net hebben. Draco… Ik ga weg. Naar een andere school, ik maak het dus met je uit.’
Hij knikt onbewogen. ‘Houden we contact?’ Ik glimlach, opgelucht dat het zo gemakkelijk ging. ‘Als jij dat wil doen we dat zeker!’
Z`n mondhoeken zakken langzaam naar beneden in een ongelukkige uitdrukking. ‘Dat wil ik heel graag, Bonita. Stuur je me een berichtje als je veilig aangekomen bent?’ Die simpele vraag stelt hem in een heel ander licht. Zou hij echt om me gegeven hebben? ‘Doe ik.’ Snel druk ik een kus op z`n wang en loop dan naar de kamer waar Annlyn, Rosalie en Victoria samen gekomen zijn, ik hoor hun harten kloppen.

De meiden vallen stil als ik binnen kom. ‘Waarom trok Potter je mee?’ Vroeg Annlyn enigszins fel. ‘Hij… en ik, euhm… Ik moet jullie iets vertellen.’
Snel duw ik Victoria terug op m`n bed en ga op m`n voeteneind zitten zodat ik ze aan kan kijken. Snel vertel ik hen alles. Van m`n transformatie tot m`n relatie met Harry aan toe.
Als ik het hele verhaal verteld heb staat Rosalie op en omhelsd me.
‘Je had het ons al veel eerder moeten vertellen Bonny! Je weet dat we er altijd voor je zijn. Zelfs nu je een weerwolf vampier dinges bent! We houden nog steeds van je, daar zijn we je vriendinnen voor!’
Annlyn huilt geruisloos maar knuffelt me ook. Victoria staart wazig naar de muur. ‘We helpen je wel met je koffers te pakken.’ Fluistert ze zachtjes. Nu pas kijkt ze me aan en ik zie tranen glinsteren in haar bruine ogen.
‘Julie zijn geweldig!’ piep ik schor en veeg een traan van m`n wang. De meisjes glimlachen en helpen me met m`n spullen in te pakken. Als alles ingepakt is en ik m`n reiskleding aanheb til ik Gigi op en stop haar in de reis kist.
De poes miauwt klagelijk en rolt zich dan met een brommerige zucht op.

‘Ik… ga.’ Zucht ik en omhels hen allemaal nog voor ik m`n koffers naar de toegang deur van Zweinstein teleporteer, vanwaar professor Perkamentus ze naar m`n nieuwe school zou brengen. Met tikkende hakken loop ik zonder op te kijken de leerlingenkamer door, de gang op. Als ik bijna bij de hal ben waar Perkamentus op me zou wachten wort ik ingehaald. ‘Bonita! Wacht!’ Hazel`s donkerbruine haren glanzen. ‘Ik… je moet weten dat ik je nooit gehaat heb zus.’
Ze glimlacht dunnetjes en ik zucht diep voor ik verder loop.
‘Wacht nou! Ik meende het! Ik heb gezien en gehoord wat vader tegen je zei in de Kerstvakantie! Ik geloof je… het punt is dat ik altijd jaloers op je bent geweest.’
Weer sta ik stil en luister naar haar hart die haar zou moeten verraden als ze zou liegen, het bleef echter op hetzelfde tempo door kloppen.
‘Het spijt me, Hazel. Voor alles, je bent en blijft m`n kleine zusje.’
Snel trek ik haar naar me toe en omhels haar stevig. ‘Ik stuur je af en toe een brief om je te laten weten hoe het met me gaat!’
Ik laat haar weer los en beging achteruit naar de plek waar Perkamentus op me wacht te lopen.
‘Vaarwel Hazel.’ Dan draai ik me om en versnel m`n pas. Zoals ik al verwachtte stond Perkamentus al op me te wachten.

Hij glimlacht en tilt een koffer op. Zelf pak ik de andere koffers en volg hem zwijgend naar buiten.
Samen lopen we tot een koetsje. Een tweespan Terzielers kijken ons nieuwsgierig aan vanaf de dissel die hen met de koets verbind.
Het is een ander soort koetsje dan dat ons gewoonlijk vanaf het station ophaalt, deze was gesloten. De deurtjes waren rijk bewerkt met versiersels. De bankjes binnenin waren bekleed met een donkerrode stof, dezelfde kleur als de gordijntjes die voor de raampjes hingen.
Snel laadde we de koffers in. Gigi ging samen met mij in het zitgedeelte.
‘Stap maar in, ik arriveer op hetzelfde tijdstip als jij maar ik heb nu te veel verplichtingen om met je mee te gaan. De Terzielers hoef je niet zelf te besturen tijdens het vliegen. Het koetsje is zo betoverd dat het zal lijken alsof je gewoon over de weg rijdt.
Goede reis.’
Hij sluit het deurtje, zegt iets tegen de wezens waarna die aandraven en dan plotseling opstijgen.
Snel ga ik op m`n knieën zitten om door het achterraampje te kijken naar Zweinstein die steeds kleiner wordt.
Als het kasteel verdwenen is tussen de bergen laat ik Gigi uit haar kooitje en volg haar met m`n ogen als ze snuffelend door het koetsje loopt.

Ik haal nog een keer beverig adem en glimlach dan.
Een nieuw avontuur, een nieuw begin. Hoe vaak had ik dat niet gewenst?
Dit alles zou mij ten goede komen, besloot ik en keek met een stille glimlach naar buiten.

Reacties (3)

 • Nephilimx

  Super mooi!! Veel plezier!

  1 decennium geleden
 • Felonys

  idd dubbele tekst! veel plezier!

  1 decennium geleden
 • Allysae

  wtf dubbele tekstxD
  snel verder
  en veel plezier

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen