Foto bij 8. Niall ~ BelovedxGem

"Happy Birthday Esmée. Ik vind het echt vreselijk dat ik er niet kan zijn", zegt Niall door de telefoon.
"Dankjewel schat, en dat is niet erg hoor. Amuseer je maar op je tour", zeg ik bemoedigend. Maar echt geloofwaardig komt het er niet uit. Niall is al 2 maanden op tour en ik he hem al die tijd al niet gezien.
"Ik mis je liefste, maar nu ga je je verjaardag vieren met je familie", hoor ik hem zeggen.
"Eh, ja, doe de groetjes aan de jongens, ik hou van je", zeg ik door de telefoon. Ik zeg Niall gedag en leg neer. Dan laat ik me op m'n bed vallen. Het is m'n verjaardag dan wel, maar ik voel me helemaal niet jarig. Ik mis Niall zo. Ik spring op en loop naar de kalender en zet een kruisje bij vandaag. Nog maar 1,5 week en dan komt Niall terug. Ik maak meteen een sprongetje in de lucht van blijdschap. Vanuit m'n kamer op de zolder hoor ik het geschater van m'n tante al. Misschien moet ik ook maar eens naar beneden gaan. Ze zijn daar allemaal op me aan het wachten.

"Gefeliciteerd Esmée", m'n tante geeft me een knuffel en een kus op m'n wang.
"Dankjewel, echt lief". Ze overhandigt me een klein kadootje en ik pak het snel uit. Het is een mooi armbandje met bedeltjes.
"TAARTTIJD", hoor ik m'n oudere zus schreeuwen. Ze komt de versierde woonkamer binnengelopen met een zelfgemaakte taart. Ik blaas de 16 kaarsjes uit en m'n zus snijd de taart in stukjes. Het is echt verrukkelijk. De rest heeft ook allemaal een stukje en iedereen is druk in gesprek. Ik zou normaal ook honderduit aan het kletsen zijn, maar ik zit nu maar een beetje roerloos in m'n taart te prikken. Ik wil dat Niall hier is. Hij heeft m'n familie ook nog niet gezien. Ik zie dat m'n zus even lacht terwijl ze op haar mobiel kijkt. Direct daarna kijkt ze naar mij.
"Wat is er?", vraag ik.
"Oh, niks hoor", zegt ze lachend.
Na een paar minuten gaat de bel. Dat moet m'n kleine nichtje zijn met m'n andere oom en tante. Ze is 1 jaar en echt een schatje. Maar ik blijf star op m'n stoel zitten.
"Oh, dat is mijn kadootje", roept m'n zus en ze springt op. Heeft ze nog een kado voor me? Ik loop achter haar aan en ben best wel benieuwd. Ze opent de deur en op de stoep staat een groot wit kado met een rode strik. Een heel groot kado. Meer dan 1 bij 1 meter gok ik. Er ligt ook nog een envelop op. Ik kan eigenlijk niet wachten om het open te maken, maar pak eerst de envelop en haal het kaartje eruit.
'Lieve Esmée,
Een Happy Happy Happy birthday.
Je mag je zus wel bedanken dat ze dit kadootje geregeld heeft.'

Ik kijk even om naar m'n zus die met een big smile achter me staat. De stiekemerd. Als ik helemaal om kijk zie ik dat ondertussen m'n hele familie nieuwsgierig achter me staat te kijken. Snel lees ik weer verder.
'Ik maak er geen lang verhaal van.
Je zult wel nieuwsgierig zijn.
Ik hou van je.
Niall'

Niall. Het is van Niall. Ik spring bijna de lucht in. Ik weet niet hoe snel ik het kado open moet maken. Ik begin te prutsen aan de strik bovenop maar krijg die niet los.
"Hier", m'n zus overhandigt me een schaar. Die is er natuurlijk al op voorbereid. Ik knip de strik los zodat ik de deksel eraf kan halen. Op dat moment vliegt de deksel de lucht in. Ik schrik me kapot, maar die schrik is snel verdwenen als ik Niall zie met een big smile en z'n armen wijd open.
"NIALL", gil ik en ik knuffel hem bijna dood.
"Gefeliciteerd Esmée", zegt hij en geeft me dan een lange kus.

Reacties (4)

 • agirlx

  leuk verjaardagscadeau! :)z

  8 jaar geleden
 • MusicXGuitar

  OMG dat wil ik ook voor mijn verjaardag;)

  8 jaar geleden
 • xHappyHoran

  Awh, dat vind ik cute (bloos)
  Mooi geschreven!

  x

  9 jaar geleden
 • YourLittleEl

  omg thahahha

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen