Ik had niemand meer verwacht na onze ouders, maar ik herkende Rae's zachte voetstappen die op ons afkwamen.
'Jullie kunnen winnen' zei ze hoopvol. Luce en ik antwoordden niet. Luce wist dat ze geen kans had zonder mij. Ik wist dat er veel sterkere tegenstanders zullen zijn. Daarom kon ik alleen maar hopen dat mijn plan lukte.
'Zul je een oogje in het zeil houden bij onze ouders?' vroeg ik aan Rae. Ze knikte. Een paar seconden was het doodstil en er hing een geladen spanning in de lucht.
'Veel succes' fluisterde Rae tenslotte en omhelsde ons. 'En mogen de kansen immer in jullie voordeel zijn'
Rae draaide zich om en liep de deur uit. Luce en ik zaten zwijgend totdat vredesbewakers ons kwamen halen. We werden begeleid naar een auto die ons naar het station voerde. Wij hadden nog nooit in een auto gezeten. Er was ook geen reden om er één te hebben, alles lag toch dicht bij elkaar. Maar voor mij zou dit gelijk de laatste keer zijn dat ik in een auto zat.
Op het station waren en cameraploegen die elke beweging van ons in de gaten hielden. Ik pakte Luce haar hand weer vast en liep zo snel mogelijk naar de trein. Luce keek even verwonderd naar de trein, maar die blik werd al gauw weer treurig.
'Welkom!' nee niet weer. Tia kwam aantrippelen en glimlachte met haar gebleekte tanden.
'Ik zal jullie naar de lounge brengen. Daar zit jullie mentrix te wachten' pas toen bedacht ik dat ik Fiona Lavender niet op het podium had gezien. Fiona was twintig en had drie jaar geleden de Spelen op wonderbaarlijke wijze gewonnen. Ze had bij de Hoorn des Overvloeds alleen een mes te pakken gekregen, maar ze hield zich de hele Spelen steeds schuil in bomen en grotten. Ze liet de andere tributen elkaar afmaken. Bij de Finale van de Spelen werd ze opgedreven naar de Hoorn, maar de enige tribuut die nog over was struikelde over zijn voeten en werd vermoord door Mutilanten. Ze wist zelf dat ze heel veel geluk had gehad, maar ze had een grote dunk van zichzelf gekregen. Ze kon niet vechten, ze had alleen overleving technieken. Net zoals Tia, haatte ik Fiona ook.
We liepen de coupé binnen en we zagen Fiona zitten. Haar gezicht was aan één kant helemaal blauw. Daarom was ze waarschijnlijk niet aanwezig bij de trekking. Ik had geen zin om te bedenken waarom ze een blauw gezicht had, maar onbewust moest ik er wel om lachen. Fiona grimaste naar Luce en ik en stond op. Haar donkerrode haar stond alle kanten op en ze droeg oude kleding. Fiona liep een rondje om ons heen en zuchtte toen.
'Nou, ik ben snel klaar met deze Spelen' mompelde ze. Een ongelofelijk haat gevoel kwam naar boven. Ik moest me inhouden om niet te gaan schreeuwen.
'Ga zitten' beval ze. Luce en ik gingen zitten en ik zette mijn ik-verafschuw-jouw-blik op. Luce daar in tegen, zette haar liefste glimlach op.
'Wat kunnen jullie allemaal?' vroeg Fiona terwijl ze mij scherp aan keek. Het bleef stil.
'Ik kan vlechten' zei Luce zacht. Fiona lachte schamper.
'Vléchten! Wat denk je dat je daar aan hebt, kleine?'
Ik stond op en gooide het kopje thee die op de tafel stond om.
'Nu moet je een nieuwe thee voor me halen' zei Fiona.
'Ik ben jouw bediende niet' zei ik boos. 'Je moet Luce en mij niet zo behandelen. Jouw doel als mentrix is dat je één van ons levend de Arena uit krijgt. En als je daar ons niet mee kan helpen, dan verzin ik zelf wel een plan' ik draaide me om en stampte de coupé uit. Ik vroeg aan een Avox waar mijn kamer was en liep er naar toe. Fiona moest eens haar hoofd houden als er niets zinvols uit kwam.

I like Kudo's!

Reacties (2)

 • fijota

  Weetje, ik was opeens misselijk toen ik het over Tia las. Meestal heb ik geen probleem met Capitoolse mensen, ik ship namelijk Hayffie. Effie and Haymitch, dus opzich heb ik er geen problemen mee, maar van Tia moet ik gwn braken -_-"
  Okeej, ik moest heel hard lachen toen ik las dat Fiona's giezicht blauw was, ik dacht dat ze had geknokt met één of andere gozer, haha! Het zou wel logischer zijn als Tia haar gezicht had geverfd(A)
  Okeej, omdat je zoveel van kudo's houd, ram ik even op de het groene knopje ^
  Snel verder!

  6 jaar geleden
 • Memoria

  I like this story dus kudo!!!!
  Ik ga stalken :3

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen