Foto bij 17.

Mijn ouders zijn zo lief! Er woont niemand bij ons in de buurt van onze familie, en al mijn vrienden zijn op vakantie. Maar toen besloten mijn ouders dat het tijd was om eens naar mijn oom en tante te gaan, en nu kan ik op internet! <3 Bedankt voor de berichtjes, liefjes. Much appreciated.
Those moments you just really want to stretch into eternity.

“So, tell me, what were you like in school? It was my turn, right? Can’t remember who asked the question about our pets, we’ve been talking about them for ages,” lachte ik. De serveerder kwam aanlopen met het eten dat we besteld hadden en we bedankten hem vriendelijk. Zayn en ik hadden al de hele avond hetzelfde gedaan als de dag ervoor. Vragen stellen, vragen stellen, vragen stellen, en nog meer vragen stellen. Ik had nooit gedacht dat er zoveel vragen waren die je aan een persoon kon stellen, en voor mijn gevoel kende ik Zayn al jaren in plaats van dagen.

“You asked the question about our pets. Good question for keeping us busy,” grinnikte Zayn, “but technically, it’s my turn, though.”

Ik haalde mijn schouders op. “Go crazy, and answer the question anyway,” stelde ik met twinkelende ogen voor, en ik pakte lachend mijn bestek op. Ik realiseerde me nu pas dat ik al bijna de hele avond lach, en dat er geen enkele stilte was gevallen sinds we aangekomen waren. Ik glimlachte nog breder, en begon te eten.

“Well, I was actually the nice and quiet kid everyone ignores, to be honest,” antwoordde Zayn luchtig. Ik trok een wenkbrauw omhoog, en keek hem grijnzend aan.

“And you want me to believe that?”

“It’s the truth, Ness, so you better believe it. I have to admit, I was expelled for fighting.”

Ik keek hem verbaasd aan. Ik weet niet wat ik wel had verwacht, maar in ieder geval niet dat hij van school was gestuurd voor vechten.

“Twice.”

Mijn mond zakte open en ik keek hem verbijsterd aan. “Are you sure nice and quiet is the most accurate description? Why did you fight?” vroeg ik. Ik prikte gedachteloos in mijn eten, terwijl ik Zayn geïnteresseerd aan bleef staren. In mijn hoofd probeerde ik me een jongere, en vechtende, Zayn voor te stellen. Mijn mondhoeken dansten op en neer, en ik schoot bijna in de lach.

“What’s so funny?” vroeg Zayn terug toen hij mijn mondhoeken op en neer zag gaan. Hij at rustig verder. Ik had net een hap genomen, dus het duurde even voor ik antwoord gaf. Zayn bekeek me, en nu was het zijn beurt om me lachend aan te kijken.

“I was just trying to imagine your sweet little innocent younger you fighting and I couldn’t do it…” zei ik plagend, en ik grinnikte zachtjes. “I mean, come on, you were the sweetest thing at your audition, and that’s only two years ago!”

Ik liet mijn vork op mijn bord vallen en sloeg mijn hand voor mijn mond. Zie je nou wel?! Het was alleen maar een kwestie van tijd voor ik mijn mond voorbij zou praten. Stom, stom, stom! Zayn lachte hardop, en ik smolt. Hij had zo’n leuke lach.Even had ik mijn gedachten niet bij wat er in de pub gebeurde, en keek ik dromend naar mijn date.

Tot zijn hand voor mijn ogen zwaaide. “Did you even sleep at all last night?” vroeg hij grijnzend.

“Yes!” protesteerde ik meteen, waardoor mijn antwoord een stuk minder geloofwaardig werd. Weer lachte hij hardop.

“You know what, I don’t even want to know what you have been doing all night last night…” zei Zayn grijnzend.

“Oh, believe me, you don’t,” mompelde ik zachtjes, het was niet de bedoeling dat Zayn het zou horen, maar dat deed hij toch. Hij keek me verdacht aan, en kneep zijn ogen iets dicht. Nog heel even en ademhalen zou onmogelijk worden. Gelukkig keek hij net op tijd van mij weg, en kon ik weer diep ademhalen. De warme lucht vulde mijn neus, en ik kreeg prompt zin in een sigaret. Voor het eerst op de avond viel er een stilte, terwijl wij beiden ons eten opaten. Het was geen ongemakkelijke stilte, maar een stilte op het perfecte moment.

“Okay, now I really want to know what you read or saw last night,” zei Zayn, hij schoof zijn lege bord naar voren en plantte zijn ellebogen op de tafel. Hij leunde met zijn kin op zijn gevouwen handen en staarde me doordringend aan, terwijl ik verder at. Blijkbaar had ik meer gepraat dan hij, want mijn bord lag nog halfvol.

“Well, I’m not going to tell you. You didn’t answer my last question, so I have the right to refuse!” grijnsde ik triomfantelijk. Zayn leek even na te denken over de laatste vraag.

“Oh! The reason for my expulsion, right?”

Ik knikte met tegenzin, ik zou nu vast en zeker het verhaal te horen krijgen, en dan was ik verplicht antwoord te geven op de volgende vraag die hij zou stellen. En hij zou gaan vragen over de vorige avond. Onder tafel kruiste ik de vingers van mijn linkerhand, die daar al het hele etentje verstopt lag. De verbonden hand zag er bizar uit, en omlaag deed hij toch minder zeer.

“I started fighting, because people were harrassing me about me heritage, and around where I’m from you should really be able to stand up for yourself,” antwoordde Zayn de vraag. Ik keek hem nieuwsgierig aan.

“What’s wrong with your heritage?” vroeg ik nieuwsgierig.

“I’m part Pakistani, and a muslim…” verklaarde Zayn, maar toen hij het zei, realiseerde ik me dat ik het antwoord op de vraag al wist. “I knew that…” zei ik verbaasd.

“You’ve been on Twitter way too long,” grinnikte Zayn zachtjes. Hij had zijn handen nog steeds niet verplaatst en keek me nog steeds aan. Hij was prachtig. Iets anders kon ik er ook niet van maken. Hij deed zijn mond open, haalde adem en sloot hem weer. Het was zijn beurt om een vraag te stellen, maar zo te zien kon hij niet echt iets verzinnen. Ik haalde opgelucht adem, tot nu toe waren mijn hand en mijn Twitterbezigheden onbesproken gebleven en daar was ik blij om.

Een paar seconden later deed hij weer zijn mond open, en vroeg: “What really happened to your hand?” Ik verslikte me in een slok drinken. Ik proestte de slok nog net niet over het lege bord heen, maar het zat er zeker dicht in de buurt. Zayn keek alleen maar geamuseerd toe, en ik schonk hem een geërgerde blik. Vervolgens zette ik het glas neer, leunde op mijn goede arm naar voren en antwoordde: “You got stuck in my head.”

Dat antwoord had hij duidelijk niet verwacht, en hij knipperde verbaasd met zijn ogen. De serveerder die onze borden kwam halen, vroeg of het eten had gesmaakt en we stemden allebei enthousiast toe. En het was niet eens onoprecht. Het had echt heerlijk gesmaakt. Niets de slechtste tweede date waar ik ooit op was geweest, maar dat wisten we natuurlijk allang van te voren. Zayn had zijn handen onder zijn kin vandaan gehaald, en had zijn hand op tafel gelegd. Onze vingers raakten elkaar bijna, en de verleiding was dan ook erg groot om de kleine ruimte te overbruggen, en mijn goede hand onder zijn hand te verstoppen. Maar ik deed het niet.

In plaats daarvan keek ik omhoog, en zag dat ook Zayn naar onze handen keek. Toen hij ook opkeek, bleef het even stil. Het was alsof ik gehypnotiseerd was door zijn ogen, met de lange donkere wimpers, en de lichte twinkeling van plezier. Precies zoals vanmiddag. Ergens achter in mijn hoofd bedacht ik me dat het misschien niet zo gezond was, maar dat kon me niets schelen.

Zayn’s blik veranderde, en hij keek me weer verwachtingsvol aan.

“The thought of you distracted me, I was fussing about tonight, I started working carelessly, I slipped, and I fell. With three stitches and a bandaged hand as consequences. Really, you should feel bad.”

Ik grijnsde breed, en Zayns verbaasde blik en geschrokken houding maakte mij alleen maar vrolijker. Nog steeds lagen onze vingers naast elkaar, en ik kon gewoon de aantrekkingskracht voelen. Ik was teleurgesteld toen Zayn zijn hand wegtrok, maar toen ik zag dat de serveerder terugkwam met de toetjes begreep ik het.

“Strawberry Sunshine?” vroeg hij, en ik stak mijn hand op. Hij zette een bord met een prachtige berg aardbeien en een aardbeienmousse met chocoladesaus en slagroom voor me neer, en schotelde Zayn een chocolade-karakamel banaan voor en een schaaltje met warme, gesmolten chocolade.

“I want to meet the chef,” zei ik ademloos. Ik viel mijn toetje aan, en het was heerlijk! De mousse smolt op mijn tong, en alles was precies goed.

“Let’s eat this, and then get out,” zei ik in een opwelling. Hoewel ik geen flauw idee had waar we waren, wat voor weer het buiten was en of Zayn niet liever wilde blijven, was ik toch wel toe aan wat frisse lucht en een andere omgeving. Mijn brein werd een beetje wazig van de aangenaam warme lucht, en ik was al zo moe. Om aan te geven dat ik best zou willen blijven, als Zayn dat zou willen, voegde ik er snel aan toe: “If you’re okay with that.”

Zayn glimlachte. “You surprise me all the time,” antwoordde hij slechts. Ik keek hem gefrustreerd aan. Wat was dat nou weer voor een antwoord? Hij was goed in het geven van dat soort antwoorden, altijd wel de waarheid spreken, maar niet alles zeggen. Ik kon er alleen maar vanuit gaan dat het door zijn mediatraining kwam.

Plotseling stak hij mij zijn lepel toe met een stukje gekaramelliseerde banaan. “But you’re right, this is delicious.”

Ik opende mijn mond, en weigerde de lepel aan te pakken. Lachend voerde Zayn mij het hapje. Ik schepte zelf nog een lepel op, en stak hem naar Zayn uit. Ik giechelde, we leken wel een stel, en dat vond ik helemaal niet erg. Toen we de toetjes ophadden – met af en toe een lepeltje over en weer – stond Zayn op en ging hij even naar het toilet. Ik pakte snel mijn tasje erbij, stak mijn hand op en vroeg om de rekening. Ik had er geen zin in om Zayn alles te laten betalen, en hij zou zeker betalen als we samen om de rekening vroegen. Hij had bovendien de date al geregeld en de taxi al betaald. Nu was het mijn beurt.

Ik rekende snel af, stond op en pakte zijn varsity jack van de stoel af. Bij de deur wachtte ik tot hij terugkwam. De verbaasde blik op zijn gezicht toen hij uit de toiletten kwam zorgden ervoor dat ik moest glimlachen.

“Like I said, you suprise me all the time,” zei hij toen hij bij me aankwam, en snel drukte hij een kus op mijn wang. Ik had een slimme verdediging gehad, tegen zijn opmerking. Tegen zijn kus had ik niets in de te brengen, dus viel ik blozend stil. Samen liepen we naar buiten, en nog voor we de deur uit waren voelde ik zijn vingers zich om de mijne sluiten.

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Mooi het is zo mooi:)

  2 jaar geleden
 • ZeroGravity

  Dit is een inhoudsloze reactie. Het enige punt hiervan is dat ik wil dat je weet dat ik deze geweldige story niet vergeten ben -and God, I still love it so badly-, maar dat ik op vakantie was, vóórdat ik alles bij ga lezen en dan een langere reactie te plaatsen op het laatste hoofdstuk dat je gepost heb als ik klaar ben met alles wat ik nog altijd awesome vind.
  <3

  7 jaar geleden
 • ultraviolence

  Ijgvierajgvjb zo cutiepies zijn ze!

  7 jaar geleden
 • fijota

  Ik heb echt 10x op het knopje "Volgend Hoofdstuk" geklikt, maar er kwam niets >_< Nu moet je me weer happy maken door een nieuw hoofdstukje te posten(flower)
  Ik ben je nieuwe abo <3
  Snel verdergaan hoor! Jij moet meer abo's hebben! Daar ga ik wat aan doen(A)Gnegnegne (:

  7 jaar geleden
 • Manonxxx

  oehh...ben benieuwd hoe deze date afloopt en of er nog een volgende volgt.

  snel verder pleas!!(flower)(K)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen