Foto bij 20.

Hoofdstuk 20 alweer <3 Thanks, lovelies!

That moment when your mom thinks she knows

Ik was te laat. Maar ik had ook niet anders verwacht. Toen ik wakker werd van mijn wekker had ik constant op snooze gedrukt, en daar betaalde ik nu de prijs voor. Snel wierp ik een blik op de klok toen ik de keuken in rende. “Shit,” fluisterde ik tegen de koelkast, en ik trok hem open. Ik schonk mezelf snel een glas jus d’orange in en al drinkend liep ik naar de kapstop om mijn jas aan te trekken. Zayn’s varsity jack hing aan de kapstop, en ik stond even stil. Een domme grijns spreidde zich over mijn gezicht toen ik terug dacht aan de avond ervoor. Heerlijk, dat was wel een goede beschrijving.

Ik pakte het jack van de kapstok. Zijn heerlijke geur drong mijn neus binnen en ik haalde glimlachdn diep adem. Toch vouwde ik het jack netjes op en stopte het in een tas. Mijn linkerhand was pijnlijk stijf, blijkbaar had ik erop geslapen en ik was dan ook met een kloppende pijn wakker geworden. Gelukkig had ik de hechtingen niet opengetrokken.

“Mom?!” riep ik omhoog via de trap. Ik kruisde mijn vingers en hoopte dat mijn moeder thuis was.

“Yes?” riep ze terug, en ik haalde opgelucht adem.

“I’m running late, could you bring me to Caleb’s shoot?! It’s over at Wellholme’s!”

Het was ruim een uur rijden, en ik wenste vurig dat ze tijd over had. Anders had ik drie minuten geleden mijn bus moeten hebben om nog op tijd te zijn. Ik wreef zachtjes over mijn hand. De kloppende pijn was nog niet minder geworden. Erger nog, de pijn werd steeds heviger. Mijn moeder kwam met twee treden tegelijk de trap af, ik had nooit begrepen hoe ze dat deed. Ik heb het een keer geprobeerd en toen pleurde ik voorover met mijn neus tegen de muur aan. Ze had haar hardloopkleding aan.

“You could run at Wellholme’s…” stelde ik voor, in de hoop dat dat haar er van zou overtuigen me te brengen.

“Make sure Caleb gets you home. Before dinner.” De nadruk die mijn moeder op haar toevoeging legde, wees mij er zachtaardig op dat ze gisteravond niet was vergeten. Plotseling vond ik het een beetje beangstigend om een uur met haar in de auto te moeten doorbrengen. Ik deed alsof ik niets antwoordde, glimlachte breed en knikte. Snel dronk ik mijn glas leeg, en rende naar de keuken.

“I’m leaving nohow!”

Ik hoorde de voordeur open en dichtslaan. Eén keer eerder was het me gebeurt dat ze zonder mij weg was gereden, en ik was niet van plan om dat te herhalen. Met een appel in mijn hand liep ik snel het huis uit. Bij de kapstop griste ik nog snel even mijn twee tassen mee. M’n board liet ik voor wat het was, die had ik niet nodig vandaag.

Ik had de passagiersdeur van de auto nog niet dicht getrokken of mijn moeder begon al met het kruisverhoor. Ja, ik had er echt spijt van dat ik had gevraagd of ze me wilde brengen.

“So, how was your date last night, honey?” vroeg ze lief. Ik legde snel mijn hand voor mijn mond om mijn glimlach te verbergen.

“It was fine, mom. I had a really nice time,” antwoordde ik vrolijk.

“Ellie came over last night and…” begon mijn moeder, maar ik stak mijn hand op en onderbrak haar ruw.

“Mom, whatever Ellie might have said, if you drew your conclusions yesterday, I’m judging you. And if Ellie is the reason why you were so pissed last night, and right now for what it matters, I’m judging you and her. I’m eighteen, I work three jobs, I’m off to uni in two months, and I still figure out a way to have fun and be the teenager I still am. Really, you should be proud of me, I can handle myself,” zei ik bars.

Mijn moeder tuitte haar lippen zuinigjes, en bleef de rest van de rit stil. Dat kon alleen maar betekenen dat ze zich betrapt voelde. Het maakte me een beetje chagrijnig dat ze haar conclusies over Zayn al had getrokken voor ze hem had ontmoet, en ik richtte al mijn boosheid op Ellie. Die zou het morgen wel te horen krijgen, als mijn moeder haar niet eerder zou bellen.

Ik stapte uit de auto en keek mijn moeder aan.

“I really like Zayn. And if I think you should meet him, you will. We’ve only known each other for a week. I’d like to get to know him, before you guys scare him off,” zei ik en ik glimlachte om aan te geven dat het een grapje was. Ik was trots op mijn ouders, en ik schaamde me absoluut niet voor ze.

“Okay, honey. I should have trusted you knew what you were doing. Say hi to Caleb for me.”

Ik draaide me om, en wilde weglopen.

“Vanessa!” riep mijn moeder, en ik draaide me meteen weer naar de auto.

“I was serious about dinner. Don’t be late!”

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Moeders altijd hetzelfde liedje.

  2 jaar geleden
 • GossipGirl21

  Moeders altijd hetzelfde liedje.

  2 jaar geleden
 • fijota

  Ach, ik denk wel dat Ellie het goed bedoeld heeft, want ja, je moet zeggen dat hij er best wel badboy uitziet <3 Haha, wel geniaal dat Vanessa zo bars tegen d'r moeder deed, precies hoe ik erover dacht. Ze moet hem zelf maar eens ontmoeten (:
  Snel verder!

  7 jaar geleden
 • HLoves1D

  verder!!

  7 jaar geleden
 • ultraviolence

  Moeders he... haha, grapje, snel verder <3

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen