Foto bij 22.

Mijn god, ik werd zo gemotiveerd door jullie lieve berichtjes, dat ik nog maar een stukje online zet! En zes kudo's. En nog een nieuwe abo erbij <3 Jullie zijn geweldig!

That moment when you really don’t know what is something and what is nothing

In gedachten verzonken hielp ik Miley uit haar jurk. Ik kon zweren dat hij teleurgesteld had gekeken toen ik hem een kus op zijn wang gaf. Maar het kon ook zijn dat ik mijn brein had aangepraat dat het zo was.

“Is that the boy you were on the phone with just now?” vroeg Miley nieuwsgierig. Haar stem werd een beetje weggedrukt door de jurk die ik net over haar hoofd trok. Ik knikte, en keek haar aan via de spiegel. “Next dress?” vroeg ik zakelijk. Normaal zou ik het niet erg gevonden hebben on mijn hele leven te delen met een halve vreemde, zoveel bijzonders was het niet. Bovendien maakte ik er vrienden door. Vrienden zoals Zayn. Ik glimlachte vrolijk, en Miley keek me grijnzend aan.

“Is he your boyfriend?”

Instinctief wilde ik ja zeggen, maar snel bedacht ik me. Ik wilde graag kunnen zeggen dat het zo was, heel graag. En dat baarde me me meer zorgen dan dat ik er vrolijk van werd. Ik kende hem nog geen week. Letterlijk.

“No, I’ve only met him a few days ago,” antwoordde ik dan ook. Miley keek met een opgetrokken wenkbrauw aan. Ze geloofde me van geen kant. Ik keerde me naar het kledingrek, waar Angia alles had hangen, en pakte de volgende outfit. Het leek een beetje op een Peter Pan outfit voor vrouwen. Precies op dat moment kwam Angie binnenlopen.

“Oh, good, you haven’t changed yet! Caleb wants you to wear the blue dress,” zei ze meteen. Ze keek mij even veelbetekend aan en keek naar het raam. Ik zuchtte. Zij ook al. Achter me hoorde ik Miley kreunen.

“The blue one? But that was for when it was raining,” zei ze met een pruillip.

“Yes. It’s raining.”

Pas toen hoorde ik het bekende geluid van tikkende regen op het dak. Een kwartier later liepen we met z’n drieën weer naar buiten. Meteen stak ik een paraplu omhoog om de korte afstand tussen de trailer en de party tent te overbruggen. Miley keek een beetje chagrijnig. Ik ging achter Zayn staan en kneep in zijn zijen. Geschrokken sprong hij omhoog, en naar voren.

“Ha, got you,” grijnsde ik breed toen hij zich om had gedraaid. Ik ving nog net Miley’s blik voor ze naar Caleb liep. Het was druk onder de tent, en alle gesprekken werden gedempt door de roffelende regen. Zayn sloeg zijn armen over elkaar, en onwennend wisselde hij zijn gewicht telkens van been. Hij leek zenuwachtig, maar misschien zag ik ook alleen maar wat ik wilde zien.

“Do you want to hear the story ‘bout me and Caleb?”vroeg hij grijnzend.

“Like, duh. Let’s get some tea first, though.”

Nu ik er genoeg gedachten aan gewijd had, wist ik niet hoe ik me moest gedragen. Alsof we een koppel waren? Alsof we gewoon vrienden waren? Alsof er niets was, maar toch ook wel weer iets? Ik voelde dezelfde zenuwen die mijn val hadden veroorzaakt in het restaurant weer opborrel en snel ging op een stoel zitten. Ik vertrouwde mijn voeten niet, als dit gebeurde. Zayn kwam terug met twee mokken dampende thee en ging naast me zitten.

“So, how do you know Caleb? Seriously, though, Caleb’s one of my best friends, I’m surprised he hasn’t mentioned you before.” Ik sipte aan mijn thee om te voelen of hij koel genoeg was om te drinken. Van over de rand van mijn mok keek ik Zayn geïnteresseerd aan.

“Caleb actually worked with One Direction a couple of times over, I met him last year.The boys and I like his style, so whenever we can we ask him to do our shoots, but it’s not very often. And you haven’t heard about me, because you’re a parttimer. You weren’t allowed to know. All drama and stuff.”

Nu hij het zei, herinnerde ik me dat Caleb vorig jaar geheimzinnig had gedaan over een aantal shoots. Caleb was boos geworden toen ik er naar bleef vragen, en dat was uiteindelijk de eindstreep geweest. Ik had het van me af geschut, ondanks mijn nieuwsgierigheid, en binnen een maand was ik het vergeten.

“Oh.”

“Hey, guys, I see you’ve met already. Zayn, this is my parttime and favourite makeup artist. Even with one hand she still does an amazing job. So, who’s this girl you were coming to visit? Is it Miley?”

Caleb kwam vrolijk aanlopen. De shoot was duidelijk nog niet begonnen, snel keek ik om me heen of ik Miley kon vinden. Angie stond met haar te praten. Ze had inmiddels een lange jas aangetrokken tegen de kou. Het stak wel een beetje dat Caleb dacht dat Zayn voor Miley kwam, en ik sloeg mijn ogen neer.

Plotseling voelde ik Zayns hand op de mijne en ik keek hem verbaasd aan. Dit was zo in strijd met zijn gedragingen in het afgelopen half uur dat ik helemaal niet meer wist waar we nou stonden.

“Actually, Caleb, I came for Ness. She asked me to come down here, last night, when we were on our date,” legde Zayn langzaam uit, met grote pauses tussen de verschillende zinsdelen. Ik betrapte mezelf erop dat ik de vingers van mijn linkerhand gekruisd had. Het gevoel dat het van levensbelang was dat Caleb deze… relatie – of wat het ook wezen mag – goed zou keuren, schudde ik niet zomaar van me af.

Ik las pure verbazing op zijn gezicht, een glimps van verontwaardiging en… Zag ik daar trots? Ik glimlachte naar de kop thee die in mijn schoot stond. Gelukkig werd Caleb weggeroepen voor hij iets kon zeggen, maar hij keek nog wel achterom. Een rare blik lag op zijn gezicht. Ik giechelde toen ik Zayns gezicht zag, hij keek al net zo.

“Who’s Caleb to you anyway? Didn’t sound like he was just your boss…” zei Zayn, en hij keek me lachend aan.

“He’s one of my best friends. I have known him for years.” Ik hoorde mijn naam in de verte, en ik stond snel op. “I have to get back to work. Don’t run off, okay?”

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Caleb super een vaderfiguur.

  2 jaar geleden
 • ultraviolence

  ga maar verder of ik prik je dood:Y)

  7 jaar geleden
 • HLoves1D

  snel verder!!

  7 jaar geleden
 • Manonxxx

  omg snel verder...(flower)
  van mij krijg je zowiezo een kudo.(H)
  -x-

  7 jaar geleden
 • fijota

  Okeej, hier zie ik Caleb ook als een soort vader-figuur voor Vanessa. Ik denk sowieso dat hij al iets ouder is als hij al professioneel fotograaf is, dus ik denk wel dat ze veel aan Caleb zal hebben (: I like him(A)
  Snel verder! Van mij krijg je een kudo <3

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen