Foto bij Equipa de Portugal • Vinte e dois

Maya Milena dos Santos Aveiro
Dansend op de swingerige muziek kijkt Cesc me afwachtend aan. Zijn hand reikt naar die van mij, wachtend tot ik toehap. Na enkele minuten en een pruillip van de voetballer geef ik toe en beweeg ik me heupwiegend voort. Ik mag niet onderdoen voor hem, hé! Hij lijkt te genieten van de manier waarop ik dans en lachend neem ik zijn hand vast. “Wat denk je? Laten we die mensen hier even een potje tango zien?” roep ik in zijn oor, aangezien de muziek steeds luider afspeelt. Cesc zet grote ogen op. “Durf je niet misschien?” besluit ik hem wat verder te plagen. “Ik kan de tango niet dansen, eerlijk gezegd …”, stamelt hij beschaamd. Zijn wangen worden rood en ongemakkelijk krabt hij aan zijn nek. Ik schater het uit, wat hem nóg rodere wangen oplevert. “Naww, je bent schattig als je bloost”, probeer ik hem op zijn gemak te stellen. Cesc rolt met zijn ogen en schudt zijn hoofd. Daarna verlaat een minuscuul lachje zijn mond. “You're crazy!” Ik trek mijn schouders op, schenk hem een uitdagende blik en begin te dansen op de Braziliaanse muziek. Mijn handen steken boven mijn hoofd uit en mijn heupen bewegen sensueel mee. Niet veel later voel ik hoe Cesc zijn handen om mijn middel legt en me omdraait. We dansen wat tegen elkaar aan en priemen onze ogen in die van de ander. Ik zou er uren in kunnen kijken, zo mooi zijn ze. Helderbruin met iets donkerdere spikkeltjes en een felle glinstering. Een glinstering waaruit je kan opmaken dat hij geniet van het leven, van alles wat hij doet. Hm, dat staat me wel aan.
Mijn gedachten worden verstoord door Cesc die vraagt wat ik wil drinken. “Ehm, een cola, alsjeblieft”, antwoord ik hem. Tja, ik ben een verstandige drinker. Al zeg ik het zelf, haha! Ik volg de voetballer naar de bar en neem dankbaar de cola aan. “Dank je. Voor alles”, doelend op het gesprek over Fábio en de geweldige tijd die we nu hebben. “You own me something”, hij schenkt me een knipoog, waarna hij verdergaat, “maar je kan altijd bij me terecht. Wanneer je maar wilt.” Cesc schenkt me een glimlach en staat dan op. “Ik denk dat ik beter ga. Het is al laat en ik moet trainen morgen …” Hij kijkt me verontschuldigend aan. “Geen zorgen, ik moet ook gaan. Ze vragen zich vast af waar ik ben.” Dan pas denk ik aan de anderen. Aan het feit dat ik ze niets heb laten weten en dat het nu al ver over twaalf is. Shit. Een zucht verlaat mijn mond, terwijl ik van de barkruk glijd. Ik drink nog het laatste klikje cola op en volg Cesc naar de uitgang.

Aangekomen bij het hotel staan we even ongemakkelijk tegenover elkaar. “Wel, ik had een geweldige tijd. Dankzij jou.” Een verlegen glimlach speelt om mijn lippen, terwijl ik Cesc vertel wat ik van de avond / nacht vond. “Ik had één van de beste nachten ooit, dankzij jou”, imiteert hij me een beetje. Naww! Ik omhels hem vluchtig, plant mijn lippen op zijn wang en breng ze daarna naar zijn oor. “By the way: I can't dance the tango either”, ik schenk hem nog een knipoog en loop dan het hotel binnen. Nagenietend van een geweldige nacht.


What do you think? x

Ik had redelijk wat inspiratie, vannacht (y)
& ik heb besloten om gewoon verder te gaan in het Nederlands - gemakkelijkst voor iedereen.
Reactie?

Reacties (3)

 • Meile

  Cescie <3
  Bofkont die ze is, dat zou ik ook wel willen (: Cescie tegenkomen

  8 jaar geleden
 • nightqueen

  nawwww echt super stukje!!!
  vind het leuuuuuwk ;d

  8 jaar geleden
 • fcoentrao

  Ze heeft wel geluk zeg, zomaar even Cesc tegen het lijf lopen waar ze vervolgens een hele avond mee mag hangen...

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen