:Y)Jammie, Billie!:Y)
En jammie cola!xD

Zarah Cruizze Latimore


Met een opgetogen geluidje springt Onaa de sofa in om vervolgens gelukzalig tegen me aan te vallen. 'Wat krijg jij opeens?' Mijn blik van het beeldscherm verwijderend, waar Homer Simpson zijn lieftallige zoon weer eens lekker zit te wurgen. Met een glimlach merk ik het bijten op haar lip. Het is weer eens tijd om iets toe te geven, iets waarover ze normaal nooit spreekt. Iets waarvoor ze zich een heel klein, klein beetje schaamt.

'Nog een weekje te gaan.' Met een grijns begin ik haar te kietelen, waardoor ze al snel de sofa uitrolt van het lachen. Wijl ze de tranen van het lachen uit haar ogen verwijdert, kan ik niet verder dan staren naar het overgelukkige meisje op de grond. Wanneer zag ik dit voor het laatst? 3 jaar geleden? Volgens mij toen we dit appartement eindelijk konden huren en op onszelf konden gaan wonen als echte volwassen mensen.


'Wat is er zusje?' Ze kruipt overeind en blijft voor me op de grond zitten, zit vast comfortabeler die harde grond... Schouderophalend trek ik mijn knieën op. 'Het doet me goed om je zo gelukkig te zien, dat is alles.' Ze schuint haar hoofd, kijkt me vertedert aan wijl ze mijn hand beetneemt. 'Dat is lief, ik voel me ook...geweldig.' Ze kijkt even opzij, naar de lange kast tegen de muur. Een foto schittert van ons met de tweeling, op de kast. Netjes ingelijst. 'Ik voel gewoon dat hij het is, je weet wel...die onzin waarin jij niet gelooft.' Met een geniepig lachje kijkt ze me zijdelings aan.


'Die onzin zoals...de ware en de enige?' Ze knikt en kruipt dan toch maar naast me in de sofa. 'Hij stuurt me elke dag een lief berichtje, vraagt steeds wat ik allemaal heb gedaan en...' Ze stopt met praten om te prutsen aan haar armband. Fronsend kijk ik haar aan, als ze even verdiept in gedachten. 'Wat, wat nog?' Ongeduldig kijk ik haar aan. Ze heft het hoofd en bijt op haar lip. 'Dat hij van me houdt en me niet kwijt wilt aan iemand anders.' Mijn mond valt open en ze rolt haar ogen. 'Ik had beter nog niets gezegd.' bromt ze zuchtend.

'Pardon? Hij...hij heeft gezegd dat hij van je houdt?' Geschokt kijk ik haar aan, ze kijkt moeilijk om zich heen. 'Nou...ja.' Ik sluit even mijn ogen en draai rond mijn slapen. 'Lieverd?' prevel ik diep in gedachten. Ze begint rood te kleuren en wil zich uit de voeten maken. 'Blijf maar hier.' Ze bijt weder op de lippen, kijkt me verlegen aan.

Dit is de grootste schok die ik kan meemaken, of misschien is er nog een grotere, maar dat doet er nu niet toe. De laatste keer dat iemand zei dat hij van haar hield was...pap. De enige man in haar leven heeft haar bedrogen en dat zorgde ervoor dat ze niemand meer ging geloven, laat staan dat ze het zelf tegen iemand zou zeggen. Nooit! Was Bill dan echt speciaal?


Ze laat haar hoofd tegen de leuning vallen, staart bedenkelijk naar het plafond. 'Ik ehm...ik weet niet wat jij daarop hebt gezegd en...' begin ik, tot ze me serieus aankijkt. 'Zarah, ik moet misschien nog iets zeggen.' Die blik in haar ogen is zo oprecht dat ik even bang wordt.

'Die avond dat hij me opbelde heb ik hem de huid vol gescholden, de lelijkste woorden die ik kon verzinnen gingen door mijn gsm heen. Hij legde niet af...' Ze stopt en kijkt me aan met een radeloze blik. 'Ik wou dat hij neerlegde, dat hij me met rust liet en nooit meer tegen me zou praten.' Ze krijgt tranen in haar ogen en ik kruip dichter om haar beide handen steunend vast te nemen. Ik herkende de argumenten. Als Onaa wilde dat je uit haar buurt bleef, schold ze je uit, voor niets wat mooi en schattig was.

'Weet je wat hij zei? 'Ben je nu dan eindelijk klaar?' Ik wist dat hij luisterde naar alles wat ik zei, hoe zwaar ik hem verwenste en toch wou hij me niet met rust laten, hij wilde niet opgeven, hij... hij zei dat hij compleet gek werd van mijn eigenwijze, irritante gedrag maar dat ik niet uit zijn hoofd ging. Hij had enorm veel spijt, haatte het niet te weten wat ik van hem verwachtte. Hij miste me en wilde bij me zijn, Zarah, ik...ik heb nog nooit zoveel oprechtheid aangehoord.'


Een beetje overdondert kijk ik toe hoe ze de enkele tranen van haar gelaat verwijdert en haar ogen sluit. 'Toen wist ik dat hij het was, de enige voor mij, ik zei dat ik van hem hield.' Ik laat haar handen los en voel mijn hart meteen opklaren. Zonder woorden sla ik mijn armen om haar lichaam heen, neem haar stevig beet. 'Ik ben zo ontzettend trots op je Onaa!' En dat meende ik, nooit eerder durfde ze de woorden uit te spreken. Ze fluisterde het in mijn oor, in mams oor, maar luidop? Geen kans!


Lachend maakte ze zich na een kleine tien minuten los. Op dat moment zoemde mijn gsm. Een berichtje van Tom. Grijnzend stond ik op en trok Onaa met me mee. 'Wat gaan we doen?' vroeg ze verbaasd toen ik de autosleutels van de haak nam. 'Wij gaan shoppen, de ogen uit de oogkassen van tweeling laten rollen.' Verbaasd bleef ze staan en klapte ik vrolijk in mijn handen. 'Tom vroeg net of we zin hadden om samen te gaan eten, volgende week als ze hier aankomen. Ik zei ja zonder jou toestemming te vragen natuurlijk, want dan zou je nee kunnen zeggen!' Met een open mond staart ze me aan. 'Zarah! Wat moet ik in godsnaam aantrekken?' Beduusd tik ik tegen haar hoofd aan. 'Daarvoor moeten we nu gaan shoppen, slimme!' Schijnheilig neemt ze haar tas en haalt haar neus op. 'D-dat wist ik wel.' Met rollende ogen volg ik haar naar buiten en trekken we de stad in, gepaard met een tiental fans, die ons winkel in, winkel uit volgden.


Sùpr, bedankt voor de reacties! Leuk dat jullie het nog goed vinden! xx

Reacties (5)

 • Eyka

  Njammieee die foto. Echt. WHEN did that happen? I mean. JUMMIE.
  - nu even lezen -
  Ik zie nu wel even een beeld voor me van zij die proberen te shoppen met fans achter hen aan..
  Dat moet toch niet lukken? x')

  8 jaar geleden
 • BlackLeather

  prachtig!!!!(flower)

  8 jaar geleden
 • AngelicPower

  snel verder!!(Y)

  8 jaar geleden
 • AlienStar

  Snel verder....ik wil nu tochwel weten hoe het met tom en zarah gaat!
  maar super geschreven !(flower)

  8 jaar geleden
 • Raveness

  snel verder gaan hoor!!

  (K)

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen