Foto bij 28.

That moment when you know you're the first thing he thinks of when he wakes up

De volgende ochtend bonkte mijn hart in mijn hand. Mijn hele bed zat onder het bloed. In mijn slaap had ik mijn hechtingen opengetrokken, en het deed behoorlijk zeer. Ik moest om een uur beginnen in de Blue Moon, dus ik besloot nog maar even bij Dean langs te gaan om te kijken of ik nog zou kunnen werken, of dat ik moest afbellen. Met een grimas op mijn gezicht pakte ik mijn tas in. Ik werd misselijk van de pijn, ergens in mijn hand zat er iets niet goed.

Ik twijfelde eenmaal beneden of ik zou gaan boarden of dat ik de fiets zou pakken. Bij beiden was de kans relatief groot dat ik zou vallen, en dat zou helemaal een pijnlijke bedoening worden. M’n ouders waren al naar hun werk. Ik koos toch maar voor mijn board. Ik propte snel mijn mobiel, een appel en mijn portemonnee in mijn tas en ging op weg naar dokter Dean. De afspraak stond al, maar dat was ook niet echt nodig geweest.

Zowat iedereen in dit kleine stadje kende elkaar, en als ze hier geboren en getogen waren hadden ze hoogstwaarschijnlijk ook bij elkaar op school gezeten. Dean en mijn vader hadden bij elkaar in de klas gezeten, maar hadden elkaar niet uit kunnen staan. Pas na de middelbare school kwamen ze erachter dat ze heel veel met elkaar gemeen hadden, en nu waren ze dan ook de beste vrienden. Hetzelfde gold voor Ellie en mijn moeder, maar die waren al sinds hun eerste stapjes beste vriendinnen. In het begin had ik het beangstigend gevonden dat ik nooit iemand, zoals Ellie was voor mijn moeder had gevonden, maar naarmate ik ouder werd, begreep ik dat Will en Caleb ook in die categorie pasten. Echte vriendinnen had ik niet zoveel, maar genoeg meiden om mee te hangen. Ik had alleen altijd al gevonden dat hangen met jongens veel makkelijker is. Geen drama. Punt.

Een uur later stapte ik Deans praktijk weer uit met nieuwe hechtingen en een antibiotica kuur. Geweldig. Het was druk bij de Blue Moon toen ik binnen kwam wandelen, dus Ellie zou niet bepaald blij worden als ik haar vertelde dat ik op doktersadvies niet meer mocht serveren. Ik klopte op haar deur, en ze liet me binnen.

“Hi, Ellie,” zei ik vriendelijk.

“Vanessa, sweetie, how are you doing? Dean just called.”

Ik zuchtte. Dean kennende dacht hij mij te kennen en had hij uit voorzorgsmaatregel gebeld omdat hij dacht dat ik het Ellie niet zou vertellen. Ik rolde met mijn ogen. Ellie grinnikte zachtjes.

“I’m fine, really. It’s just my hand, I ripped open my stitches in my sleep. Did Dean tell you I can’t serve for at least a week?” vroeg ik voorzichtig. Ze glimlachte echter breed.

“I already took care of it. I made a back-up plan two days ago.”

Ik keek haar met een opgetrokken wenkbrauw aan. Was ze er soms vanuit gegaan dat ik iets stoms zou doen waardoor het niet meer zou kunnen?

“What? That’s my job, Vanessa. Plan ahead and look in the future. I will take over your serving duties today, and Ben will take over your bartending shift tonight. I gave you off till wednesday. So you have your weekend off, enjoy it. I guess you can figure out something to do,” zei ze en ze knipoogde wat stijfjes.

“You didn’t tell mom about the kiss in the kitchen, did you? She was very relaxed and calm.”

“I figured if you trust him, he’s not that bad. And Will lectured me.”

Ik lachte hardop en sloeg snel mijn hand voor mijn mond toen Ellie me een blik toewierp. Will was erg goed in mensen op hun nummer zetten en hij was er zeker niet bang van om hetzelfde bij zijn ouders te doen. Het had hem al vaak genoeg in de problemen geholpen, maar meestal had het goede gevolgen.

“How long’s Will staying home for?” vroeg ik nieuwsgierig. “And what am I supposed to do today?” Ik bedacht me net dat ze dat nog helemaal niet had gezegd.

“He’s leaving tonight. Apparently he’s going on a holiday. In America. And it’s paperwork for you, lady.”

Ik ontweek zorgvuldig de gekwetste ondertoon van haar opmerking over Wills vakantie en ik vroeg haar naar het papierwerk. Alle voorraden moesten gecontroleerd worden, dus ik mocht gezellig de voorraadkast, het glaswerk, het servies, en al die dingen meer langslopen. Jippie. Het belletje van mijn mobiel deed me opschrikken. Ik had nog een half uur om te lunchen voordat ik aan het werk moest. Het was een sms van Zayn, en ik voelde meteen dat ik begon te glimlachen.

Morning (: x

Ik lachte zachtjes hardop. Hij was vast net wakker geworden, het was immers al half een; ochtend was het in ieder geval niet meer. Het was het meest zinloze sms’je ooit, maar nu wist ik in ieder dat hij aan me dacht zodra hij opstond. En dat maakte mij eigenlijk best wel heel erg blij.

______________________________________________________________________

Weer twee nieuwe abo's <3 Echt super super super lief iedereen(yeah)

Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Ik wil ook geen dramaxD

  2 jaar geleden
 • MariekeMalik

  vandaag ff het hele verhaal gelezen.
  echt super!
  ben nu abo, ga snel verder !:)x

  7 jaar geleden
 • ultraviolence

  ik wil ook zo'n lieve jongen.:Y)

  7 jaar geleden
 • Tinaaax257

  I love Will!

  7 jaar geleden
 • xNoshHovine

  snel verder pleaasseee!!
  ik leef echt in dit soort story's ;D

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen