Iris POV

"Kom je mee voetballen?", vraagt m'n broer aan me. Hij staat al voor m'n neus met de bal in z'n hand.
"Nee, geen zin", zeg ik.
"Maar je hebt het belooft", zeurt hij. Dat is waar, ik had het hem inderdaad belooft. Waarom eigelijk ook weer? Ik haat voetbal. Ik zucht even en sta dan toch op.
"Oke, maar heel even", zeg ik met tegenzin. Ik pak de bal uit z'n handen en ren het appartement uit. Tegenover het appartement ligt een groot grasveld waarop we kunnen voetballen.
"Ga jij maar in de goal staan, dan doen we steeds penalties trappen", zegt m'n broer.
"Wat? Ik in de goal? Ik ren weg als die bal op me af komt hoor", zeg ik.
"Oke dan wisselen we om", zegt hij. Ik ga klaar staan met de bal voor een grote nederlaag.

Dit is echt saai. Ik ga zacht liedjes zingen zodat het nog wat word. Ik heb al 7 keer geschopt en 7 keer mis. Als er een stoel in de goal gestaan had, had het geen verandering gemaakt in de eindstand. Nog steeds 0.
"Deze keer gaat het lukken", roep ik lachend naar m'n broer. Ik neem een klein aanloopje en schop tegen de bal. De bal vliegt nog verder naast de goal dan alle andere keren. M'n broer valt bijna op de grond van het lachen.
"Dat was een nieuw record, zo ver heb je nog ernaast geschoten", zegt iemand achter me. Ik draai me om en kijk naar een blonde jongen. Het is Niall. O, god. Niall Horan. Ik moet me nu echt inhouden. Niet fangirlen, Iris, niet fangirlen.
"Dat is fijn", zeg ik sarcastisch. Hij lacht even, wat schattig uitziet bij hem.
"Zal ik je helpen?", vraagt Niall aan me. Ik knik even verlegen naar hem. M'n broer heeft ondertussen al de bal terug geschopt en die ligt nu voor m'n voeten.
"Als je schopt doe je dat met de zijkant van je voet", zegt Niall. Hij legt z'n voet tegen de bal. "De andere voet zet je zo neer. Je kunt een paar passen naar achter gaan en dan neem je een aanloopje en schop je". Niall legt het helemaal uit en doet het voor. Ik kijk er zorgvuldig naar, maar echt concentreren gaat niet. Hoe kan ik me concentreren als hij voor m'n neus staat?
"Probeer nu nog eens te schieten", zegt hij en hij legt de bal voor neer. Ik glimlach even naar hem en doe dan wat hij net heeft voor gedaan. Ik schop de bal hard weg, en een paar seconde later ligt die in de hand van m'n broer.
"O, god. Ik schoot.. o, god... ik schoot raak", roep ik blij. Niall geeft me een high-five en lacht ook.
"We hoeven nu alleen maar te zorgen dat je broer de bal niet te pakken krijgt", zegt Niall zachtjes zodat m'n broer het niet hoort. "Je kijkt dadelijk naar de linkerbovenhoek en schiet ergens aan de rechterkant". Ik kijk naar hem en knik. Ik leg de bal weer neer en haal diep adem. Dit keer moet het lukken. Het moet. Ik doe wat Niall zei en kijk naar de linkerbovenhoek. Dan neem ik weer een aanloop en schop tegen de bal.

"JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA", roep ik. Hij zit erin. "IK HEB GESCOORD". Ik ren naar Niall toe en vlieg hem om de hals. Hij tilt me op en draait een rondje.
"Goedzo", fluistert hij in m'n oor. Ik glimlach en hij zet me weer op de grond.
"Nu moet jij keepen", zegt m'n broer lachend tegen me.
"Ohnee, dat kan ik dus echt niet", zucht ik. "En niet de hard schoppen", zeg ik quasi dreigend tegen m'n broer.
"Ik help je wel", zegt Niall lachend en we lopen samen naar de goal. Hij legt me vanalles uit.
"Je gaat nu dus klaar staan en dan blijf je naar de bal kijken. En je moet proberen met je handen te vangen, of weg te slaan", zegt Niall. Ik knik en kijk naar m'n broer. Hij neemt een klein aanloop je en geeft een harde schop tegen de bal. Ik spring aan de kant, want de bal komt recht op me af.
"NIET ZO HARD", roep ik naar hem.
"Dat viel wel mee", zegt hij lachend terug.
"NEE, IK HAD WEL DOOD KUNNEN ZIJN", roep ik. Niall staat naast me te lachen.
"Zal ik eens?", vraagt hij. Ik knik.
"Wel niet zo hard als hem", zeg ik en Niall knikt lachend. Hij gaat klaar staan.
"Kijk naar de bal en probeer hem te vangen", zegt hij nog een keer. Ik ga klaar staan en Niall schopt. Ik kijk naar de bal en zie dat hij in m'n handen ligt.
"YEAHH, IK KAN VOETBALLEN", roep ik blij. "EN KEEPEN". Niall komt naar me toegerend en geeft me een high-five.
"Ik ga naar huis", zegt m'n broer verveeld. Ik kijk hem even raar aan en haal m'n schouders op.
"Je doet maar", zeg ik en ik zeg hem gedag.

Niall POV

"Oh, het wordt al donker", zegt ze. Het is me helemaal niet opgevallen. We hebben de hele middag hier rondgehangen en we liggen nu in het gras. We zijn moe van het rond rennen en gek doen.
"Zal ik even met je meelopen naar huis?", vraag ik terwijl ik opsta. Ik geef haar m'n hand en trek haar ook omhoog.
"Het lukt zelf wel, ik woon hier, maar bedankt", zegt ze. Ik lach even.
"Mag ik je nummer?", vraag ik dan. "Dan kunnen we vaker wat gezelligs gaan doen".
"Ja tuurlijk", zegt ze. Ik overhandig haar m'n mobiel en ze zet haar nummer erin.
"Dankje", zeg ik als ze m'n mobiel terug geeft. Ik geef haar een kus op haar wang en zeg haar gedag. Ik kijk haar na hoe ze weg loopt, naar het appartementencomplex. Dan kijk ik weer op m'n mobiel en scroll ik door m'n contactenlijst. Iris, staat er. Dat moet haar naam dus zijn en ik glimlach weer even.

Reacties (3)

 • angelaxxx

  Ik kan niet voetballen!! Niall kom me helpen plz? *puppy eyes*

  8 jaar geleden
 • agirlx

  Niall, ik kan ook niet voetballen!
  nee grapje xp

  8 jaar geleden
 • Londonx1D

  Super echt super bedanktz komy er nog een vervolg met een date ofzo???

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen