Foto bij Equipa de Portugal • Vinte e cinco

Maya Milena dos Santos Aveiro
Ik zie Cesc's ogen groot worden en zijn blik verstrakken, waarna hij me verdwaasd aankijkt. “Ik ehm, moet nog wat doen”, en weg is hij. Een gefrustreerde zucht verlaat mijn mond. Het is ook altijd hetzelfde hé. Van als ze horen dat ik de zus ben van – lopen ze weg. “Trek het je niet aan. Hij komt wel terug.” Eva kijkt me met een bemoedigende glimlach aan en probeert me zo wat gerust te stellen. “I hope so”, mompel ik zacht. “Je hebt altijd je broer nog. De oh zo geweldige Cristiano Ronaldo!” roept ze uit. Een lach verlaat mijn mond en hoofdschuddend kijk ik haar aan. “Nou, ik denk dat je Eden ook wel geweldig mag noemen. Hij is cute.” Ik voel Eva’s blik op me branden en haal schijnheilig mijn schouders op. Ik ben ook maar een meisje hé.

“Hé, dat is niet eerlijk!” “Niets is eerlijk, waarom ik dan wel?” “Jongens, alsjeblieft?!” Een heleboel kabaal vult het hotel en ik weet precies wie die herrieschoppers zijn. Een zucht rolt over mijn lippen en ik neem haastig afscheid van Eva. “Ik zie je morgen!” Het blonde meisje steekt haar duim naar me op en grinnikt bij het horen van de spelers. “Succes, haha!” Ja, dat zal ik nodig hebben.
“Hoe haal je het in je hoofd om een hele avond weg te blijven zonder iemand te verwittigen?” De blik in Cristiano’s ogen laat me mogelijk nog schuldiger voelen. Zijn ogen stralen geen woede uit, eerder teleurstelling. Wat het dus duizendmaal erger maakt. “Het spijt me, echt. Ik moest gewoon even nadenken en toen was ik de tijd vergeten.” Mijn stem klinkt klein, precies zoals ik me voel. “Nadenken. Over wat?” De teleurstelling in Cristiano’s ogen maakt plaats voor bezorgdheid. Ik schud zacht mijn hoofd, als teken dat ik het er niet over wil hebben. Hij neemt plaats in de zetel recht tegenover die van mij en kijkt me doordringend aan. “Maya, je weet dat ik altijd wil luisteren hé, als je met iets zit. Of ga desnoods met iemand anders praten, Fábio bijvoorbeeld!” Ja, natuurlijk. Ik ga een beetje met Fábio over Fábio praten. Dat zou pas awkward zijn. “Ik weet dat jullie een goede band hebben, gebruik die dan om over je zorgen te praten. Wie weet lucht het op.” Ugh. Zelfs mijn broer beseft hoe goed ik met zijn medespeler overeen kom. Wat moeten de anderen dan wel niet denken? Een gefrustreerde zucht verlaat mijn mond. Geweldig. “Bedankt, Cris. Echt. En het spijt me.” Ik voel hoe mijn lippen zich in een verontschuldigende glimlach vormen. “Kom hier, jij. Het is al lang goed. Als je het maar niet opnieuw doet.” Cristiano spreidt zijn armen en trekt me in een knuffel. “Ik was gewoon bezorgd om je, Maya.”


What do you think?

Hmm, niet mijn beste stukje - sorry!
Anyways; iemand de closing ceremony van de Olympische Spelen gezien? Ik vond het gewéldig! Heb het zelfs twee keer bekeken, haha (a)
Alle andere spelers komen in het volgende deeltje! Een voorkeur?

Reacties (3)

 • Muller

  Loveee it <3
  Snel verder(flower)

  8 jaar geleden
 • NWalcott

  GAAAAAAAASH VOLGENDE DEEL AAAAAHHHH:D Gaat die voor vrijdag komen? Want dan kan ik 'm tot maandag niet lezen. Aangezien ik mn hubby in real life ga zien:o NAYWAYS
  SNEL VERSUR

  8 jaar geleden
 • DUNBAR9

  Snel verder! En hij was echt geweldig! X

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen