2 Juni 2012

‘En?’ Verwachtings vol kijkt Noor me aan. Ik klik met mijn vinger op het rode hoorntje en leg mijn mobiel neer. Met een poker face draai ik me naar haar om. ‘IK BEN GESLAAGD!’ Gil ik en Noor doet met me mee. Tranen stromen over mijn wangen heen, en waarschijnlijk ook bij Noor aan die natte plek op mijn schouder te voelen. Ik hou haar in de houdgreep vast en Noor klemt zich aan me vast. ‘Je hebt het gehaald!’ Snikt ze en blijk knik ik. ‘Ik ben zo trots op je!’ Grijnst ze en geeft me een dikke kus op mijn wang. Een week geleden was Noor haar school gestopt, en had ze vakantie. En ik nu ook, nu ik hoorde dat ik geslaagd was! ‘We moeten dit vieren! Volgende week ga je met me mee naar Spanje, en iedereen anders! Maar eerst een feestje.’ Ratelde ze. ‘Noor ik ga niet uit met jou, dat weet je.’ Lach ik en knuffel haar nog strakker. ‘Wat is er meiden?’ Vraagt mijn moeder opeens bezorgd. ‘Ik ben geslaagd.’ Piep ik en meteen krijgt ze een grote glimlach op haar gezicht. ‘Wat geweldig!’ lacht ze en plant een kus op mijn haren. ‘Wat ga je nu doen?’ Meteen word het stil in de kamer. Noor weet dat ik wil reizen over de wereld, maar niemand anders. En mijn vader wil dat ik een baan zoek, en dat ga doen. Maar eerst wil ik iets anders doen, alleen ik had geen idee wat. ‘Ik ehm…’ stotter ik. ‘Ze gaat eerst met mij op vakantie een hele zomer.’ Juicht ze. Waarschijnlijk ook blij door het telefoontje van Louis net, dat ze deze zomer vrij hadden. Ze kwamen net uit Amerika alweer, en ze miste hem zo erg. En nu gingen ze weer op vakantie met elkaar. Met mij erbij. ‘Nou dat is leuk, ik haal je vader wel om.’ Grijnsde ze, wetende dat mijn vader me nooit zou laten gaan als hij wist met wie we gingen. ‘Dankje mam.’ Lachte ik. ‘Nou ik ga maar, veel plezier meiden.’ ‘Dank je.’ Lachte ik nog waarna ze weer verdween. ‘Oh ik ben zo trots op je! Mijn vriendin, de dokter.’ Grijnsde ze en ik rolde met mijn ogen. Ik had deze opleiding helemaal niet willen doen, maar mijn vader wel. Dus ik had hier twee jaar aan vast gezeten, en nu was ik vast besloten om iets te doen wat ik wel wou. En dat was niet werken in een ziekenhuis of iets dergelijks. Maar iets van de wereld zien. ‘Ik moet Nikki en Denise bellen.’ Zei ik en pakte mijn mobiel weer. Noor rolde met haar ogen, het waren wel goede kennissen van elkaar. Maar meer dan ook echt niet.
‘Wanneer is je uitreiking?’ Vroeg Noor terwijl ze met een kussen speelde. ‘Morgen, dus daarna ben ik helemaal van jou.’ Grijnsde ik en enthousiast keek ze me aan. ‘Mooi, we gaan dus zo shoppen voor jouw jurk. En dan overmorgen, gaan we op het eerste de beste vliegtuig naar Spanje. En de jongens komen diezelfde of de volgende dag. Echt ik beloof het je, dit word de beste zomer van je leven.’ Zuchtte ze en liet zich weer achterover op mijn bed vallen. Kreunend liet ik me naast haar vallen en staarde naar het plafond. Niet wetend dat dit echt de beste zomer van mijn leven zou worden….

Sorry dat ik nu wat grotere stappen neem in het verhaal, maar anders word het zo saai. En het gaat nu ook leuker worden:)

Reacties (9)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen