Foto bij It's not my kinda thing

Het allereerste hoofdstuk! Ik moet wel even melden dat ik nog nooit een verhaal als dit heb geschreven en dus ook nog niet weet welke kant het precies op gaat, maar dat is een nieuwe uitdaging voor me die ik graag aan wil gaan ^^.
Jullie steun kan ik daar dus zeker bij gebruiken, laat me weten wat je ervan vindt:)!

Half negen in de ochtend. Het zou strafbaar moeten zijn om dan al aan het werk te zijn. Vooral in de zomervakantie. Voorgaande zomers heb ik fruit geplukt in de bongerd van mijn grootvader tegen betaling of werkte in de kassen van een plaatselijke bloementeler.
Nu zit ik een hele zomer opgeslokt in een of ander kantoor en dat staat me helemaal niet aan. Ik ben niet zo’n… Binnentype. Maar ja, dan had ik na het afronden van de middelbare school ook niet voor een secretariële opleiding moeten kiezen.
Inmiddels loop ik het majestueuze gebouw in. Het is enigszins klassiek met moderne elementen. Heel strak en licht. Het straalt orde uit.

Ik houd niet van orde.

Dan had je ook niet voor secretarieel moeten kiezen! Spreek ik mezelf streng toe. Maar ik had geen keus. Door mijn thuissituatie van destijds, kon ik het niet aan om op het VWO te blijven, dus heb ik het op VMBO-niveau afgerond met de intentie dat – er is altijd licht aan de andere zijde van de tunnel – om zo snel mogelijk naar de universiteit te kunnen en nu is het bijna zover: Ik ga geschiedenis studeren. Het heeft me bloed zweet en tranen gekost om op de VAVO mijn HAVO-vakken te behalen en onderwijl – onder druk van mijn moeder, ze wilde dat ik op mijn 18de wel iets van een beroepsdiploma had, mocht ik van gedachte veranderen – een MBO niveau 4 diploma heb behaald als secretarieel medewerker. Een paar weken terug kreeg ik van de Radboud Universiteit groenlicht: ik ga studeren in Nijmegen. Whoa! Was mijn eerste reactie, aangezien ik het echt niet verwacht had. Ik voldeed natuurlijk niet aan de toelatingseisen dus heb ik een toelatingstest moeten doen, die ik met succes heb afgerond. Jawel, deze dame zit over een kleine twee maanden in Nijmegen.
En nu zit ik dus hier, in de wachtkamer van een van de grootste industriëlen in heel Europa. Mijn moeder is hier manager van het klantketen en met haar hulp heb ik hier voor de zomermaanden een baantje als secretaresse weten te bemachtigen. Ik haat het, maar het betaald zo dik!

Dat kan ik als eerstejaars student wel gebruiken.
Ik heb al wel een kamer in Nijmegen, de voorgaande huurder gaat er eind augustus uit, dus dat komt mooi uit. Het is een kamer in een groot studentenpand, dus dat zal meteen een inwijding in de hele studentenscene zijn.

De Nijmeegse studentenscene.

En ik ga er gewoon deel vanuit maken!
‘Mevrouw Staffords?’ een vrouw met getuite, rode lippen en een grote, blonde knot op haar hoofd kijkt om de hoek van de wachtkamer.
‘Dat b – U moet mevrouw Lingers zijn,’ corrigeer ik mezelf.
‘Dat klopt, komt u mee?’
Vluchtig sta ik op en trek mijn zwarte, mouwloze jurk en beige jasje recht en probeer het loopje van mevrouw Lingers na te doen. Voet voor voet, elegant en nadrukkelijk afgetast. Damn it, ik hoop dat ik dit twee maanden lang ga volhouden.
Lippen getuit, borst naar voren. Precies zoals moeders heeft gezegd. Ik krijg een korte rondleiding van mevrouw Staffords en wordt dan naar mijn plek – of eerlijk gezegd hok – gestuurd. Ze overhandigt me enkele mappen met papieren die ik op alfabetische volgorde in het systeem moet verwerken. Ze doet er een aantal voor en tuit dan opnieuw haar oude, gerimpelde lippen. ‘Dat lijkt me voldoende informatie voor je om aan de slag te gaan.’ Zonder pardon smijt ze de deur achter me dicht en zit ik hopeloos alleen in een muf hok zonder zonlicht.

Reacties (3)

 • Ileana

  dit is zo leuk geschreven!! nieuwe abo! x

  7 jaar geleden
 • Urbosa

  Bladwijzer! :]
  Ik lees later wel, want ik ben lui en die lap tekst kijkt me tegen.
  Al weet ik zeker dat het een leuk verhaal gaat worden, aangezien ik de schrijfstijl van je erg leuk vind! <3

  7 jaar geleden
 • NicoleStyles

  snel verder!! abo <3
  leuke soundtrack(H)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen