Jason McCann

Mijn 19e verjaardag. Alleen doorbrengen in mijn woonkamer. In ieder geval, dat was de bedoeling. Als mijn telefoon begint te trillen op het aanrecht sta ik op. Ik pak hem er vanaf, en kijk naar het nummer. Direct wist ik wie het was.
'Mam?', fluister ik vol verbazing. We hebben elkaar al in geen jaren gesproken. Ze wilde niks meer met me te maken hebben, waren haar woorden. Ze verliet me, net zoals de rest al jaren eerder had gedaan.
'Jason, luister. We moeten praten'. De enige woorden die ze sprak, maar ik voelde meteen aan dat het niet goed zat. Ze verborg iets, ze klonk zenuwachtig. 'Vertel op', mompelde ik teleurgesteld. Teleurgesteld in het feit dat ze me niet belde voor mijn verjaardag. Maar waarschijnlijk voor een deal, voor geld.
'Weet je Mila nog?'. Mijn spieren trekken samen bij het horen van haar naam. Ik heb nooit meer over haar gepraat sinds... sinds ze er niet meer is. 'Wat is er met haar?', antwoord ik gauw. Waarom begon ze nu pas over haar. Het was al jaren terug dat ze was overleden. Ondanks dat was ik haar nog lang niet vergeten.
'Ze, -uhm, leeft?'. Een vragende toon in haar stem klonk, waarschijnlijk bang voor een uitbarsting. 'Hoe bedoel je ze leeft? Ik-Ik heb haar begraven! We hebben zelfs haar grafsteen gemaakt, ik-jij, -mam waar heb je het over?', stotter ik. Ik was nooit zo, maar op dit moment brak ik. Mijn eigen moeder die me leugens probeerde wijs te maken.
'Jason, het was niet waar. Ze is nooit omgekomen in dat ongeluk. Ze-'. 'Wát?', met mijn handen ging ik wild door mijn haren heen, en trok aan de uiteinden.
'Jason, rusting. We moesten wel. Jij zou anders-'. 'Ik zou anders wát mam? Hé?', schreeuwde ik hard. Ik was woest. 'Wie weten dit nog meer?'. Een stilte volgde, waaruit ik opmaakte dat ze niks meer durfde te zeggen. 'Wat gaf jou het recht om mijn beste vriendin weg te nemen?'. 'Haar ouders wilde niet dat ze met jou omging Jason, je was niet goed genoeg. En aangezien jij haar toch wel zou zoeken zolang ze nog zou leven, hebben ze dit bedacht'. Mijn adem stokte in mijn keel. Ze hadden wat?
'Waar is ze?', siste ik gevaarlijk. Mijn moeder hield stil. 'Wáár is ze?!', schreeuwde ik harder deze keer. 'Ik w-weet niet Ja-ason, alsjeblieft doe n-niks raars'. Ik zuchtte, en drukte het gesprek weg.
In stilte kijk ik naar de witte muur tegenover mij. Ik gooi mijn iPhone er tegenaan, die gelijk in stukken op de grond ligt. Diepe barsten zitten in het scherm. Zonder er nog verder aandacht aan te besteden draai ik me om en loop naar boven. Mijn ogen glijden langs de deuren in de hal, en komen uit bij mijn werk-kamer.
Zodra ik binnen ben, open ik mijn laptop, en start google op. Mijn verjaardag moest maar even wachten, ik ging opzoek naar mijn beste vriendin. Mila Benson.

Tell me what you think? Ik ben super blij met mijn eerste 10 abotjes hihi.

Reacties (4)

 • iBiebersGirl

  Oeeh!
  Snel verder!(flower)

  8 jaar geleden
 • xjustinbx

  ohh like it !!
  verderxD

  8 jaar geleden
 • Boobs

  Happpppy birthday Jasonn haha

  8 jaar geleden
 • Kaysh

  WAUW OMG DIT VERHAAL WAUW NU AL WAUW OMG.

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen