Foto bij 59.

Ik had zo'n super gave dag vandaag. Zo hondsmoe als wat, maar omdat ik zoveel van jullie houdt, en omdat ik freaking 98 abo's (98!!! Je weet niet half hoe gelukkig ik daar van werd <'3) heb, en omdat ik 14 kudo's kreeg gisteren en 10 reacties, vannacht nog een deeltje voor jullie engeltjes. Ik bedoel, wow. ZO DANKBAAR!

That moment when falling asleep is the hardest thing to do, and overthinking the easiest

Niall knikte toegeefelijk, en legde zijn arm om mijn schouders. Ik opende mijn mond al, maar luid kabaal achter mij verstoorde mijn gedachtegang. Omdat mijn arm om Niall’s middel lag, draaide we ons als een geheel om, en zagen dat een groep meiden naar buiten werd gezet door de beveiliging van One Direction. Een van de twee mannen zag ons staan, en wenkte dat we naar binnen moesten komen. Ik tikte snel de as van mijn sigaret en nam nog een trekje, voor ik hem uittrapte op de grond. Met Niall’s arm nog om mijn schouders liepen we de bioscoop weer in.

“You should give me another guitarlesson sometime soon,” merkte ik plotseling op.

“If you’re at the studio tomorrow, I could teach some new things in my time off,” stelde Niall voor. Ik keek hem verwonderd aan, tenslotte was ik vanmorgen de studio nog uitgewerkt.

“And you think I’m allowed back in tomorrow, because…?” vroeg ik dan ook sarcastisch. We liepen ondertussen de zaal weer in, dus ik maakte me los uit Niall’s omhelzing. Hij stapte voor me de rij in, en toen ik wilde gaan zitten draaide hij zich nog eens om. De lichten begonnen alweer te dimmen, en hij werd naar zijn plaats gehaast door chagrijnig gefluister.

“That’s a minor detail, Ness,” fluisterde hij lachend, en hij schonk me een knipoog voor hij weer verder liepen. Het was ook wel een schat van een jongen. Helemaal in tegenstelling tot het ijsblok dat op de stoel naast me zat. Harry keek recht voor zich uit, keek niet op toen ik hem aanstaarde. De film was nog niet begonnen, dus ik boog me even naar Zayn. “What did you tell him?”

Zayn keek me even met opgetrokken wenkbrauwen aan.

“Niall told me,” legde ik uit hoe ik wist dat hij Harry een uitbrander had gegeven. Voor Zayn echter antwoord kon geven, begon de film weer. Enigszins gerustgesteld door Niall’s lieve woorden en het idee van de uitbrander die Zayn Harry had gegeven kon ik van het tweede deel van de film wel vol op genieten.

“Wow, that was absolutely amazing!” zei ik toen de film gedaan was. Ik veegde met de rug van mijn hand de tranen uit mijn ogen, die er al een tijdje lagen. Ik merkte ze nu pas op en veegde ze zo snel als ik kon weg. Ik zag Zayn met een pruillipje naar me kijken, en ik schoot in de lach. “I’m leaking,” fluisterde ik schor en lachend, waardoor Zayn weer moest lachen. Hij gaf me een kusje, en ik voelde de kriebels in mijn borst weer opleven. Langzaam stonden we allemaal op, en liepen we de bioscoop uit.

“Let’s get something to eat!” stelde Niall voor, het was nu echt koud buiten, en we verborgen ons allemaal zover mogelijk in onze jassen. Ik had mijn armen over mijn buik geslagen om de koude wind er uit de buurt te houden. Misschien was een buiktruitje toch niet zo’n goed idee geweest. Zayn ging achter me staan, leunde met zijn kin op mijn kruin en verborg de laatste stukjes huid achter zijn warme handen. “Thank you,” mompelde ik dankbaar.

Eigenlijk had ik helemaal geen honger. Bovendien was ik nog niet vergeten dat Zayn en ik nog allerlei dingen te bespreken hadden waar de rest van de jongens weinig tot niets mee te maken hadden. Ik verplaatste mijn hoofd naar Zayns schouder en leunde tegen zijn lichaam aan. Speels grijnzend gaf ik toe aan de verleiding om hem een kusje op zijn kaak te geven.

“We’ll pass, Niall. We’re just heading home, turning in,” antwoordde Zayn Nialls voorstel. Het leverde hem een wenkbrauwwiebel van Louis op, en een suggestieve oeeeeh van Niall zelf. Ik glimlachte, en verborg mijn mond achter mijn handen toen ik moest gapen. Ik was echt moe. Snel keek ik even op mijn horlog en zag dat het ook al bijna half twaalf was. Uiteindelijk gingen alleen Niall en Harry nog wat eten halen. Ze liepen net weg toen het busje aankwam rijden dat ons naar huis zou brengen. De man achter het stuur was een van de twee man beveiliging, de ander zat achterin. Ik snapte al niet waarom ze mee waren. Dat maakte het nu alweer wat duidelijker. De anderen waren gewoon gelijk vanuit de studio gekomen.

Niet veel later gooide ik de sleutelbos in de schaal op de salontafel en schudde ik met mijn schouders om het spijkerjasje er vanaf te laten glijden. Uiteindelijk voelde ik Zayns handen op mijn schouders, die over mijn armen naar beneden gleden en het jasje zo uittrokken. Toen ‘ie uit was, voelde ik zijn warme adem over mijn nek glijden. Zijn lippen vormde zich perfect naar de ronding van mijn hals toen hij ze erop drukte, en ik zuchtte even verlangend. “Do you want some tea before bed?” vroeg Zayn, en zijn warme handen verlieten de koude huid van mijn schouders. Ik zuchtte nog eens, en liet mezelf op de bank neerploffen. “With honey, please.”

“So, you wanted to talk about something,” bracht Zayn op, toen hij met de thee terugkwam de woonkamer in. Het verbaasde me dat hij er geen problemen mee had. Hij ging er waarschijnlijk vanuit dat hij de discussie toch wel zou winnen. Nou, mooi niet dus. Door zijn directe aanpak, leek het gesprek bijna zakelijk en dat was niet de bedoeling. Hij moest begrijpen dat ik het echt vervelend vond en er dus aan moest wennen.

“I need you to stop trying to pay for everything I want to do,” antwoordde ik net zo direct. “It makes me feel weird.”

De speelse grijns die om Zayns lippen lag irriteerde me. Het was waarschijnlijk niet het allerbeste idee geweest om dit te bespreken om middernacht, na een lange dag, maar nu hij er toch over begon ging ik het niet links laten liggen.

“But I want to,” was zijn antwoord en ik zuchtte geïrriteerd. Natuurlijk wilde hij dat, dat snapte ik ook wel, maar ik wilde het níet en dat snapte hij niet. “I get that, okay? But it makes me feel uncomfortable and out of power. I don’t like that. The fact that you are worldfamous might have something to do with it, but no. Just no. Let me take the bill every once in a while, and I won’t feel as… weird.”

Ik wilde het echt uitleggen waarom het mij zoveel uitmaakte, maar het kwam er gewoon niet uit. Wellicht had het iets te maken met het feit dat ik gepest was, omdat ik niet rijk genoeg zou zijn geweest. Of omdat ik tot nu toe altijd alles zelf had geregeld en betaald. Natúúrlijk had het iets te maken met mijn trots.

“Okay.”

Het simpele antwoord bracht me van mijn stuk. Waarom ging het zo makkelijk?

“But…”

Daarom ging het zo makkelijk.

“I like to buy you things, and do things for you. So, you have to let me, too. We’ll compromise.”

Ik keek hem met toegeknepen ogen aan. Hij was iets van plan, ik wilde weten wat.

“Come here, you dimwit. I know it bothers you, I can see that. So I’m not going to make a fuss out of it. But taking those tickets was way too much.”

Ik ging weer tegen hem aanzitten zoals ik dat vanmiddag deed en even leek het alsof er geen tijd verstreken was. Daardoor moest ik weer denken aan het Twittergeval en een dikke rimpel trok zich op tussen mijn wenkbrauwen.

“What?” vroeg Zayn verbaasd.

“Nothing,” zei ik snel, zodat ik niet hoefde te vertellen dat ik me zorgen maakte, “you’re right. But… Don’t just assume you pay every time. I’ll tell you when I don’t have that much to spend anymore, but to be honest I have saved quite a bit over the last few years, and I’d love to spend it on something I love to do. Like travel to my boyfriend, and get him a present every once in a while,” legde ik uit. Ik pakte mijn kop thee van de salontafel en ging weer terug tegen Zayn aanliggen.

“That’s settled, then.”

“This was way too easy. What’s the catch?” vroeg ik achterdochtig.

“There is no catch, Vanessa,” glimlachte Zayn, en hij trok me wat dichter tegen zich aan zodat hij me een kus op mijn kruin kon geven.

“Yeah, there is,” mompelde ik onverstaanbaar met de theekop aan mijn lippen. Hij zou het niet vannacht nog toegeven, maar ik kwam er wel achter.

Uiteindelijk gingen we na de thee meteen naar bed. Mijn hoofd was onrustig. Omdat ik ervan overtugid was dat er iets was dat Zayn me niet vertelde, maakte ik me daar zorgen over. En ik had nog niet op Twitter gekeken, dus dat baarde me ook zorgen. En morgen zou ik weer meegaan naar de studio, en daar was Harry, en dat baarde me ook zorgen. Hoe graag ik hem ook de wind van voren zou willen geven, wat als dat de vriendschap tussen Zayn en Harry in gevaar bracht?

Reacties (7)

 • GossipGirl21

  Laalaa super om te lezen hoor.

  2 jaar geleden
 • HLoves1D

  verder!!!

  7 jaar geleden
 • Nixon

  Harry moet gewoon z'n prioriteiten op een rijtje krijgen en doorhebben dat Vanessa hartstikke cool is.

  7 jaar geleden
 • geleninja

  snel verderrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7 jaar geleden
 • StylesNicole

  Ik wil ook wel een Harry POV. Ik denk dat Harry haar eigenlijk ook gewoon leuk vindt. X)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen