Nou wordt die mooi. Gaat zij een beetje bepalen wat ik moet doen? Ik word al genoeg lastig gevallen. Ze heeft echt geen idee hoe moeilijk ik het heb, he?
"HE HALLO. Denk je dat ik dat wilde? Ik had geen keuze, ze hadden me gezegd dat ik dat moest doen", roep ik boos.
"WAT? HALLO? Omdat hun jou vertellen wat jij moet zeggen luister je er ook maar naar? Je kan altijd nog voor jezelf praten. Je hebt altijd een keuze. En elke keuze heeft consequenties. Maar het gaat erom welke keuze jij waardig vindt om te maken", zegt Alyssa. Ik kijk haar bedenkelijk aan. Dat klonk wijs. Ik wil m'n mond open doen om wat terug te zeggen, maar ze draait zich om en verdwijnt het huis weer uit zo snel als ze binnen gekomen is. Ik blijf verslagen achter.
Dan vliegt de deur van de living open en verschijnen er vier hoofdjes om de deur.
"Wat was dat?", vragen ze. Ik negeer ze en storm de trap op naar m'n kamer. Daar laat ik me op m'n bed vallen en staat ik naar het plafond. Het hele gesprek spookt door m'n hoofd en speelt zich nog tientallen keren af. Ik heb Yanelle nooit pijn willen doen. Ik heb gewoon steeds de verkeerde keuzes gemaakt. Ik hou van haar.
Maar Alyssa zei dat ik haar met rust moet laten. En misschien heeft ze wel gelijk. Hartstikke gelijk. Yanelle verdient zo veel beter dan mij. En ik moet haar ook gewoon met rust laten eigenlijk.

"Harry, word wakker". Ik open m'n open bij het horen van m'n stem en kijk in lieve bruine ogen van Liam. Vermoeid word ik wakker. Ik heb niet eens door gehad dat ik moe was.
"Wat is er, Li?", vraag ik.
"Kom je nog naar beneden?", vraagt hij. Ik zucht even. Moet dat echt?
"Weet niet. Ik heb niet zo'n zin", zeg ik. Dan is het even stil en ik pulk aan een draadje van m'n kussen.
"Weetje, Harry. Ik denk dat Alyssa wel eens gelijk kan hebben", zegt hij serieus. Ik had eigenlijk helemaal geen zin om te praten, maar alleen met Liam vind ik het niet zo erg.
"Ja, ik weet het", zeg ik zuchtend.
"Je bent een van m'n vier beste vrienden en aan de ene kan zou ik dan zeggen: vecht voor haar. Maar aan de andere kant zeg ik dat je er overheen moet komen. Ze is boos op je omdat je zoveel stomme dingen hebt gedaan. En je zou wel voor haar kunnen vechten, maar dat heeft nu geen zin. Dan ga je jezelf alleen nog meer meer pijn doen, en haar ook. En we gaan overmorgen ook nog voor een maand op tour in Amerika. Dan heb je sowieso al bijna geen tijd om erover na te denken of om het überhaupt weer goed te maken met haar", zegt Liam.
"Als we terug komen is het vast te laat", zeg ik zuchtend.
"Ik denk dat het nu al te laat is", zegt Liam.

Sorry, voor al die dramatische stukjes steeds, & voor dit kleine hoofdstukje. Maar ik zal morgenochtend meteen weer een nieuw hoofdstukje activeren,:)x

Reacties (12)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen