Eloise: Ben je uit? x El
Ik zucht. Eloise heeft natuurlijk na het zesde uit vandaag terwijl ik nu een tussenuur heb en dan nog een 8e uur. Vreselijk. Hoe verzinnen ze dat. En Eloise weet ook dat ik nu tussenuur heb, en dan gaat ze me er ook nog mee pesten. Heel fijn.
Ha-ha, leuk, wat hou ik toch van tussenuren en 8e uren
Ik stuur de sarcastische sms terug en loop met m'n tas in m'n hand de trappen op. Iedereen loopt naar beneden omdat ze uit hebben, en ik loop helemaal naar boven naar de kantine voor dit gezellige uurtje niks doen. Kots. Huiswerk maken. Tenminste dat is wat ik me nu voor neem. Het enige wat ik dadelijk toch weer ga doen is zwijmelen over Louis, zoals het 5e en het 6e uur vandaag. Ruby heeft me al meer dan twintig keer uit gedachten op moeten schudden tijdens geschiedenis.
Eloise: Aww, poor you, zal ik je gezelschap houden?
Wat is ze toch weer lief. Ik wil terug smsen dat ze me wel gezelschap mag houden en bots dan bijna tegen een brugklasser aan.
"Sorry", zeg ik snel voordat het kleine meisje nog in huilen uit gaat barsten en ik loop snel weer verder. Maar als ik de kantine binnen kom zie ik iemand zitten die ik daar niet verwacht had.
Nee, hoeft niet. Ik overleef het wel, x
Sms ik snel naar Eloise. Raad eens wie daar zit? Ja, Louis. Ik hou m'n mobiel in m'n hand, m'n tas om m'n arm en loop zelfverzekerd naar hem toe. Jongens houden toch van zelfverzekerde meisjes?
"He, Louis", zeg ik zachtjes. Iets te zacht. Waarom praat ik altijd zo zacht? Ik haat het feit dat ik bij andere mensen altijd zo verlegen ben. Ik wil helemaal niet verlegen zijn, maar zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Louis kijkt op en ik smelt vanbinnen weer door die mooie glimlach.
"Juliet", zegt hij met zijn mooie stem. Hij weet m'n naam terwijl ik hem dat nog helemaal niet gezegd heb. Ik ga tegenover hem zitten aan het tafeltje en kijk even naar de boeken die op z'n tafel liggen. Hij leek serieus bezig te zijn met huiswerk. "Heb je ook een tussenuur?", vraagt hij met de pen tikkend op z'n schrift.
"Jep", antwoord ik luchtig. Dan bedenk ik me dat het er heel stom uit kwam.
"Vreselijk, he", zegt hij met een prachtige glimlach. Hoe ben ik nu in staat om iets terug te antwoorden? M'n hart gaat tekeer en slaat m'n hoofd op hol.
"Nogal", probeer ik zo normaal mogelijk te antwoorden en ik pak een paar boeken uit m'n tas en leg die op tafel. "Heb je altijd een tussenuur het 7e op dinsdag?", vraag ik nieuwsgierig.
"Ja, jij ook?"
"Ja", antwoord ik een beetje kort.
"Gezellig", zegt hij knikken. Dan valt er een stilte en sla ik m'n boek maar eens open op de goede bladzijde. Wiskunde B. Dit is zo simpel. Je kunt een kind op de basisschool nog aanleren. Nou, nee, dat ook wel weer niet.
"Snap jij hier iets van?", vraag ik om de stilte te verbreken en ik wijs op het wiskunde boek. Hopelijk wel, dan kan hij het me 'uitleggen'. Hij draait het boek even om en kijkt ernaar.
"Logaritmische en exponentiële vergelijkingen?", vraagt hij. Ik knik. Dan staat hij op en komt hij naast me zitten. Ik krijg het meteen helemaal warm vanbinnen omdat hij zo dichtbij is. Hij begint het uit te leggen maar ik ben een beetje verdoofd door zijn stem. Ik moet m'n lach inhouden om het feit dat hij het helemaal verkeerd uitlegt. Er klopt niks van.
"En die dan? Moet die niet daar?", vraag ik om hem lichtelijk te corrigeren.
"Ik heb eigenlijk geen idee", zegt hij lachend. "Ik doe wiskunde A"
"Oh", is het enige wat ik zeg.
"Maar als je iets van biologie of chemie niet snapt kun je het wel aan mij vragen", zegt hij grijnzend. "Dat zijn wel mijn betere vakken". Nou net jammer dat ik die niet in mijn vakken pakket heb. Louis staat weer op en gaat terug op z'n plek zitten. Jammer, hij was net zo dichtbij. Ineens begint mijn mobiel te trillen.
"Eloise", leest Louis voor van het schermpje. "Oh, sorry, het gaat me allemaal niks aan", zegt hij snel en hij draait z'n hoofd weer naar z'n boek. Ik gris snel naar m'n mobiel. Weet ik veel wat Eloise dadelijk weer gestuurt heeft. Gelukkig staat alleen haar naam op het schermpje.
"Is niet erg hoor", zeg ik glimlachend en dan open ik het smsje.
Eloise: Oh, laat me raden wie ook een tussenuur heeft.... LOUIS. Nou, ik kom je niet lastig vallen hoor, vermaak je maar met hem
Oke. Gelukkig heeft Louis dat dus niet gelezen. Dan had ik dus echt wel door de grond kunnen zakken.
Dan gaat plots de bel, eerder dan ik verwacht. Of lijkt het gewoon zo snel te zijn gegaan met Louis? We staan beiden op en pakken onze tas in.
"Tot volgende week", zegt Louis als hij weg loopt. Volgende week. Yes! Dan hebben we natuurlijk weer een tussenuur.

Reacties (18)

 • NikIaus

  oehh

  1 jaar geleden
 • Winnie_The_Lou

  WACHT! Dit is de 3de keer dat ik dit verhaal lees... HET IS TIJD OM TE GAAN TROUWEN, MET NIEMAND MINDER DAN LOUIS EN DIT VERHAAL! Wacht kan dat? So Confused....:8

  4 jaar geleden
 • M00N

  Wacht eens ff.. Dit verhaal heb ik al gelezen.. Ach boeiend! Het is echt een geweldig verhaal !!!!!!! ik ga hem gewoon nog een keer lezen XD

  5 jaar geleden
 • xDreamx

  Oeps verreerde smileyxD

  6 jaar geleden
 • xDreamx

  Ze hebben een tussen uur DATE !!(K)

  Moet nog veel lezen maar dat is juist leuk met dit verhaal(N)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen