Foto bij 37.1 Yanelle Hale

"Farrah, dit is de lijst met modellen, zotg dat ze in deze volgorde staan om 14:45", zegt Robert, onze manager tegen Farrah, dan wendt hij z'n blik naar mij. "Yanelle, jij moet Amy gaan bellen, ze is een van de modellen en ze had al een half uur vantevoren hier moeten zijn. Ze is er nog steeds niet. Zorg dat ze hierheen komt. Zo snel mogelijk", zegt hij en overhandigt mij een blaadje. Farrah is al weg om de eerste modellen in de rij te zetten, en ik moet gaan bellen. Ik kijk op het blaadje en zie een telefoonnummer staan. Ik typ het in op m'n eigen mobiel en bel. Er wordt niet opgenomen. Ik probeer het nog 2 keer en spreek dan wat in op de voicemail.
"Er wordt steeds niet opgenomen", zeg ik tegen Robert die al aan het stressen is.
"Blijf proberen. Ze moet komen! We hebben geen reservemodellen", zegt hij gestresst. Ik zucht.
"Oke, dan". Het heeft toch geen zin, dat weet ik nu al. Ik typ het nummer weer in en kijk ondertussen naar Farrah die druk bezig is met de modellen. Tot ineens..
"CARICE", roept iemand. Een van de modellen is van haar torenhoge hakken gevallen en ligt kreunend op de grond. Auw, dat moet echt pijn doen. Ik snel er naar toe zoals veel andere en kijk naar haar voet. Ze leunt op iemand van de makeup die haar al meeneemt. Ze kan amper meer lopen. Dat betekent dat nog een model uitvalt. Ik zie dat Robert nog erger begint te stressen en praat met Rebecca die het ook niet meer weet. Farrah komt naar mij toe.
"Twee modellen vallen uit", fluister ik en ik wijs zo onopvallend mogelijk naar Robert en Rebecca.
"Er moet gelopen worden", horen we Robert zeggen. "Kan geen model twee keer lopen?", vraagt Rebecca die ook strest.
"Nee, dat kan niet, daar is geen tijd voor", hoor ik hem geïrriteerd zeggen. Dan graait hij naar z'n mobiel en kijkt dan mij aan. "Bel Celeste en Amelle en vraag of ze kunnen komen. Nu", zegt hij. Ik pak z'n mobiel over en kijk even met opgetrokken wenkbrauwen naar Farrah.

"Amelle is over een kwartier hier, Celeste weet niet zeker of ze het gaat redden binnen de tijd", deel ik mee aan Robert. Hij loopt te ijsberen en lijkt niet zo blij te zijn met het nieuws.
"Farrah, zorg dat het laatste model de plaats van Carice komt, zodat als Celeste op het einde nog aan komt ze als laatste nog kan", zegt Robert. Farrah knikt, maar Rebecca neemt Robert mee.
"Wat als Celeste het niet redt?", vraagt ze aan hem.
"Weet ik ook niet", horen we Robert zeggen. Ze lopen steeds verder weg van ons waardoor we de rest van het gesprek niet kunnen horen. Ik kijk Farrah even schouderophalend aan.
"Ik moet verder", zegt Farrah die op het blaadje in haar handen wijst en naar de modellen. Dat klopt. Ik moet gaan wachten op Amelle en Celeste buiten. Ik pak m'n mobiel en loop naar buiten toe. Even weg van alle drukte. Het is zo gestrest daar. Ik hoop maar dat Celeste op tijd komt.

"Amelle is klaar, maar Celeste is er nog niet", zeg ik tegen Robert. Het is nog 1 minuut tot de show begint en ik zie dat Farrah klaar staat in het begin van de rij om de modellen op tijd te laten lopen.
"Jij hebt nu toch niks meer te doen, he?", vraagt Rebecca. Ik denk even na. Volgens mij niet.
"Uh, nee"
"Dan loop jij voor Celeste", zegt ze.
"WAT? IK?", roep ik verschrikt uit. IK ALS MODEL? ZIJN ZE GEK GEWORDEN?
"Ja, we hebben geen andere optie, en je zou het prima doen als model. Het figuur heb je er al voor", zegt Robert. Moet ik dat als een compliment opvatten? Maar ik ben geen model. Ik kan echt niet op zo'n hoge stelten lopen.
"LISE, HIER IS NOG EEN MODEL VOOR MAKE-UP", roept Rebecca al tegen een visagist. Dit menen ze toch niet serieus.
"Yanelle, wil je dit alsjeblieft doen?", vraagt Robert smekend. Wat moet ik nou zeggen? Ik kan dit helemaal niet.

Sorry dat ik hier nu ineens stop, maar ik ga naar het WK wielrennen kijken, want dat is in mijn stad, dus ik heb geen tijd meer om verder te schrijven.

Reacties (14)

 • ShadeOfMusic

  snel verder <3
  nieuw ao xX
  Kudooooo!

  9 jaar geleden
 • Curlyyhead

  ~yeah WK wielrennen, daardoor kom ik niet in SnowWorld (Landgraaf) haha, lekker slim ook enzo daar moet ik zijn voor school woensdag.

  Nice story love it !

  9 jaar geleden
 • GottaLoveYa

  Leuk & Goed stukje(H)
  Maar snel verderrrrrr!!!

  9 jaar geleden
 • xnaomipoorters

  Omg, waar woon jij dan?
  & snel verder xxxxx

  9 jaar geleden
 • Justforfun1D

  snel verder zo benieuwdddd zalg het wel aan komen maar wwel leuk!!!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen