'Do you have a thing for Harry Styles?' Vol schrik leg ik mijn boek hard neer op de tafel en draai ik me om naar Francis. Door dat lange zwarte lokken voor haar gezicht zweven zie ik haar ogen niet.
      Ik gooi mijn vlecht op mijn rug terwijl ik weer naar mijn leesboek kijk. 'I asked you something.' Begint ze weer, en dit keer word ik gedwongen om antwoord te geven. Haar groene ogen kijken me doordringend aan vanachter de lokken waardoor ik haar niet aan durf te kijken.
      'What was the question again?' Mompel ik onverschillig en ik kan haar bijna horen zuchten. 'Do you have a thing for Harry Styles?' Herhaalt ze woord voor woord en vol schrik kijk ik op.
      'No... No, no no. Hell hell no. No, no no.' Ik klem mijn lippen snel op elkaar voordat ik er weer iets uitgooi en Francis kijkt me recht aan. 'Okay.' Antwoord ze droog en haar ogen richten zich weer op haar boek.
      Ik werp een snelle blik op Harry die nog steeds naar een punt op de muur staart en vraag me een seconde af waar hij aan denkt. 'Why would you say that?' Floept er opeens uit mijn mond en ik kijk Francis strak aan tot ze mijn kant opkijkt.
      Ze fronst haar wenkbrauwen voordat ze opkijkt en haar ogen glijden bestuderend over mijn gelaat. 'You are checking him out for like half an hour now.' Zegt ze en haar haar groen gelakte vingers slaan onverschillig een blad van haar boek om.
      'You need glasses, I'm reading this amazing book...' Ik tik een paar keer op de bladzijde van de boek voor me. Zonder op te kijken heb ik al het gevoel dat ze niets gelooft van wat ik zeg. Bedachtzaam sla ik een pagina om van het boek terwijl ik overtuigend probeer te kijken.
      'Oh, amazing book you say... What's it about?' Vraagt ze geinteresseerd.
      'It's, uh... It's about the...' Ik sla het boek onopvallend dicht terwijl ik de beschrijving probeer te lezen. Maar tot mijn grootste ongeluk staat daar alleen een foto van een aap. 'It's about King Kong...' Antwoord ik zo serieus mogelijk maar er speelt een glimlach op mijn lippen.
      Ik schiet in de lach terwijl ik het boek weer open sla. 'Who the fuck even writes a book about King Kong.' Mompel ik grinnikend.
      Francis klapt haar boek zuchtend dicht. 'It's not about King Kong Cath. It's about Charles Darwin's ideas...'
      'Well, it's a little bit about King Kong.' Ik haal mijn schouders op terwijl ik neer kijk op het boek. 'It's about King Kong's mates...'
      Francis gooit haar lange haar naar achter terwijl ze rechtop gaat zitten.
      'Don't you judge me. English class sucks.' Ik sluit het boek terwijl ik mijn iPhone uit mijn zak haal. Vanzelf trek ik mijn oortjes er ook uit zodat ik eindelijk betere dingen kan doen.
      'And now, shush baby. I'm going back to my own rock 'n roll world where I can think about setting the world on fire.' Ik zet een willekeurig liedje op terwijl ik Francis buiten sluit die me ongeloofwaardig aankijkt. Het laatste wat ik hoor is dat ik dit boek moet uitlezen voor straks en de rest gaat onder door een liedje van Bon Jovi.
      'It's my life...'


Als beloofd een stukje. En ik weet het, de eerste hoofdstukken zijn enorm saai. Maar geloof me, ik bouw het verhaal alleen maar op. Better days will come.

Reacties (31)

 • Pale

  Ik lees dit verhaal nu voor de twee- of driehonderdste keer en wauw. nogsteeds is het echt geweldig.
  Oh en, ik ben naar een Fall Out Boy concert geweest woehoe ik stond vooraan(flower)

  4 jaar geleden
 • Lucilya

  They are not boring! Especially not when Bon Jovi's name is in it >.<

  6 jaar geleden
 • PaulMeMaybe

  love love love love love it!

  7 jaar geleden
 • YumMayo

  Bon jovi
  (H)

  7 jaar geleden
 • xmustachex

  Zo te zien ben ik dus niet de enige die nog van dat soort muziek houdt, terwijl ik niet eens in die tijd ben geboren:) Goede muziek, blijft goede muziek!
  Love your story btw!

  xxxx

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen