Foto bij Equipa de Portugal • Trinta e sete

Maya Milena dos Santos Aveiro
      “You look beautiful, dear”, laat ik Eva weten als ze voor de zoveelste keer voor de spiegel kruipt. Een grom verlaat haar mond en snel smeert ze nog wat lipgloss op haar lippen. Ik grinnik en maak mijn weg naar de badkamer. Daar zie ik hoe ze prutst met de sluiting van haar halsketting en lachend help ik haar. “Kom op nu. We zien er goed uit, hij zal zijn ogen niet van je af kunnen houden.” Haar ogen worden groot en haar wangen kleuren rood. “Wat .. wie bedoel je? Waar heb je het over?” Een grijns kruipt op mijn gezicht en ik schenk haar een wenkbrauwwiebel. “Wie - weet ik niet, maar ik weet wel dat je iemand ziet zitten. Ontken het maar niet.” Op mijn hakken volg ik Eva naar de hal van het hotel en onwennig bekijk ik de Belgische voetballers. Net op het moment dat de Belgische blondine me naar haar broer begeleidt, roept iemand mijn naam. Een glimlach vormt zich op mijn gelaat en afwachtend kijk ik Fábio aan. “Je bent prachtig”, fluistert hij zacht, waarna hij me veel plezier toewenst. Een warm gevoel verspreidt zich over mijn lichaam. “Dank je, love”, mompel ik al even zacht. “Waarom ga je niet mee?” Één van de Belgen, die ik herken als Dries Mertens, wenkt hem uitnodigend. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, toch?” Hopend dat hij meegaat, kijk ik Fábio aan. Hij schudt echter spijtig zijn hoofd. “Kan niet, Bento verwacht ons ieder moment.” Ik voel een vlaag van teleurstelling over me heen gaan, maar geef er niet te veel aandacht aan. Het is tenslotte zijn passie hé. Ik murmel iets wat op “Oké” moet lijken en plant mijn lippen op die van hem. “See you tonight.”

      Een zweem van alcohol en zweet dringt mijn neus binnen. Muziek vult mijn gehoor en dansende, dronken mensen wankelen mijn gezichtsveld binnen. Mijn mondhoeken krullen omhoog en grijnzend kijk ik Eva aan. Ook bij haar is een grijns te zien en lachend bewegen we ons voort op de muziek. Onze heupen shaken mee op de Braziliaanse muziek, maar na enkele liedjes krijgen we er toch genoeg van. Al snel krijgen we de bar in het vizier, en zo ook enkele Belgische voetballers. “Nu ga ik je toch echt voorstellen aan Eden, hoor!” Grinnikend rol ik met mijn ogen. “Alright.”
      Een getinte jongeman met kort, zwart haar en grijsblauwe ogen lacht me vriendelijk toe en drukt zijn lippen tegen mijn wang. Gehuld in een blauw hemd, bovenste knoopje open, en een beige broek ziet hij er best knap uit. Ook al zou ik dat eigenlijk niet mogen denken … sorry, Fábio! “Nice to meet you! Ik ben blij dat Eva iemand gevonden heeft om haar dagen mee door te brengen. Thank you for that”, bedankt hij me met een knipoog. Ik haal mijn schouders op en kijk naar Eva. “Ze is geweldig.” “I know”, beaamt hij. Daarna biedt Eden me een drankje aan en wie ben ik om dat te weigeren? Juist ja.
      Enkele drankjes later zitten we zowat met het halve Belgische team, inclusief Eva, aan de bar. “Maar eh, wie van jullie heeft er nu eigenlijk een vriendin? Ik vertel hier alles over mijn leven, maar zelf zeggen jullie niets. Kom op”, spoor ik hen een beetje aan. Slechts enkelen antwoordden, waaronder Vincent Kompany en Kevin Mirallas. Verbaasd kijk ik Thibaut Courtois en Dries Mertens aan. “En jullie? Zeg me niet dat jullie nog single zijn. Jullie zijn zo knap!” Jupp – dat is wat alcohol met me doet. De jongens schudden lachend hun hoofd en een schijnheilige glimlach siert mijn gezicht. Ik merk dat Eva er wat stilletjes bijzit en stoot haar aan. “Wat scheelt er?” Vrijwel meteen haalt ze een glimlach te boven, maar daar trap ik niet. Mijn ogen priemen zich in die van haar en een zucht verlaat haar mond. “Ik vertel het je later wel.” Hm, oké.

      “We gaan nog niet naar huis, bijlange niet, bijlange niet! Ons moeder is niet thuis, we gaan nog niet naar huis!” Vrolijk zing ik mee met de Belgen, terwijl we dansen over de straten. Arm in arm huppel ik met Eva van de ene naar de andere kant, tot mijn vriendin besluit om zomaar op de grond te gaan zitten. Door haar actie, die ik niet zag aankomen, val ik op haar neer en schieten we beide in de lach. Tot iemand het vrolijk onderonsje komt onderbreken. Ik voel een stel armen onder me en voor ik het weet wordt ik de lucht ingetilt. “Eden, wat doe je?” “Ja, Eden. Wat doe je?”


What do you think? x

Eens een langer stukje, hope you enjoyed!
Eva ; ik hoop dat je de outfit leuk vindt én wees geduldig ; je romance laat niet lang meer op zich wachten;)
Verder, lieve abo'tjes ; dank je om steeds weer te wachten. Een reactie van iedereen zou mijn weekend helemaal goed maken *hint hint* ;p

Reacties (5)

 • NWalcott

  AHAHAHAHAHAHAHAHAH I LOVE THIS. vooral die twee laatste zinnen ohmygod

  8 jaar geleden
 • nightqueen

  Leuk Leuk Leuk Leuk! Echt geweldig ^^ feestje met onze voetballers woohoo ^^

  8 jaar geleden
 • Meile

  Oeh ik vind je verhaal echt leuk!

  8 jaar geleden
 • periphery

  Oooh ja : I LOVE THE OUTFIT GIRL :'D<3

  8 jaar geleden
 • periphery

  Hahahahah ik ging stuk om dat laatste stukje ;D Ik ben al eens echt gaan zitten midden op de grond ergens... ik kan me alleen niet meer herinneren wanneer precies... hmm, haha but that's really something I would do if I were drunk hahaha ;D I love this so much! Nogmaals bedankt voor deze eer! <3 Je schrijft zo mooi! + *aaaahThibautaaaah* *valt flauw*
  Ik ben echt gek.
  Snel verder, my dear! I love this story! Love you! <3

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen