Met mijn boeken voor History geklemd onder mijn linkerarm en mijn iPhone en oortjes in mijn linkerhand loop ik door de lege gangen. Hier en daar zie ik bovenbouwers die rustig naar hun lokaal lopen, zich niet druk makend over hun toekomst die waarschijnlijk al verkloot is. Maar wie ben ik om dat te zeggen, ik ben de gene die zijn lokaal niet eens kan vinden. Laat staan dat ik te laat kom.
      Het enige wat je op zulke momenten kunt doen is gokken, en dat is wat ik doe. Ik klop twee keer op een willekeurige deur in de juiste -dat wel- gang. Zonder op antwoord te wachten ruk ik de deur open.
      Het eerste wat ik zie is dertig leerlingen die me aankijken alsof ik een brugklasser ben. Die overigens maar één jaar ouder dan me zijn, sommige niet eens. Ze voelden zich echt veel beter dan ze waren hier op school.
      'Am I in the right class?' Vraag ik wantrouwig terwijl ik onhandig naar mijn iPhone kijk die ergens in mijn linkerhand bungelt. 'Hey, I am in the right class.' Grinnik ik terwijl ik de deur dicht probeer te krijgen met mijn linkervoet. Als mijn missie is geslaagd draai ik me om naar de leraar die me vol verbazing aanstaart.
      'Yeah, I don't know why they send me to this class either.' Mompel ik terwijl ik moeite probeer te doen om niet te gaan lachen. Over het algemeen is het helemaal niet grappig. Ik ben de jongste in de klas, iedereen hier gaat dit jaar examen doen, en dan kom ik hier binnen met de informatie dat ik een klas hoger ben gezet. Wat betekent dat ik slimmer ben dan de rest.
      De leraar komt eindelijk uit zijn trans en legt zijn boek neer op de tafel van de leerling voor hem. 'Catherine Mathers, right?' Zegt hij met een licht accent en hij vinkt me aan op zijn lijst.
      Ik knik naar hem met een enorme grijns en hij draait zijn hoofd weer om. 'You can take a seat next to Audrey Rosewood.' Mijn grijns wordt alleen maar groter als hij de persoon opleest waar ik naast moet zitten. 'Yeah, next to my best friend.' Grinnik ik voordat ik mijn tas neerleg op de plaats naast Audrey.
      Voordat ik kan zitten opent de geschiedenis leraar weer zijn mond. 'Catherine, why don't you come stand next to me and tell something about yourself.' Verrast kijk ik op naar hem. Ik leg mijn iPhone op mijn tas na een blik op Audrey die kijkt alsof ik een geest ben. Ik werp haar een glimlach voordat ik me naar de leraar begeef.
      Met een enorme grijns draai ik me om naar de kinderen die me allemaal aanstaren alsof ik van mars kom. 'My name is Catherine Mathers. I'm an Capricorn. I enjoy sunsets, long walks on the beach, and cats.'
      Mijn grijns glijdt van mijn gezicht als iedereen me aankijkt alsof ik gestoord ben en emotieloos staar ik recht voor uit. 'That was a joke. You're supposed to laugh.'
      De leraar kucht een paar keer waardoor ik weet dat de maat bijna vol is en snel kom ik terzake. 'My name is Catherine Mathers. As you might know I'm running for student consult president, I'm in the school paper either and I volunteer in the library and music store.' Zeg ik droog, geoefend. Zoals ik al vaak heb gedaan. Ik kijk de leraar aan met opgetrokken wenkbrauwen en hij knikt.
      'Any questions to our new student?' Vraagt de leraar rustig door de klas en een jongen ergens achter in de klas steekt zijn hand op. 'Yes.'
      'Why are you having History class with us? Aren't you a 11th grader?' Vraagt hij brutaal en ik haal mijn schouders op. 'I couldn't keep up with the rest because it was too boring so they sent me here.' Antwoord ik.
      'So you're a nerd.' Schiet er opeens door de klas en de hele klas begint te lachen. Fijn, heb ik gelijk ook de grappenmaker van de klas ontmoet. Ik krul mijn lippen op in een vriendelijke glimlach terwijl de klas uitlacht.
      'No.' Antwoord ik terwijl ik hem vriendelijk aan blijf staren. 'I'm just smarter than you.' En dit keer lacht de klas hem uit. Emotieloos loop ik naar mijn stoel naast Audrey.
      Mijn oog valt op een jongen met half lang haar als ik ga zitten en mijn hart slaat over als ik me bedenk dat Harry in deze klas zit. Haha. Shit.


Hello folks! We zijn een familie van 328 kuikens.
Ik ben de haan.

Reacties (32)

 • BlackRabbitX

  Ik heb al je 1D story's gelezen en dit is de laatste
  Je schrijft zo goed en dat saracsme! Ge-ni-us.
  Ik ging kapot bij "Haha. Shit." , toen ging ik kijken of ik de enige was....niet dus.
  En ik ond gewn dat ik na 3 verhalen helemaal niks te sturen gwn wel moest reageren
  X

  6 jaar geleden
 • xIsoldee

  Haha. Shit.
  sorry beste van het hele hoofdstuk xd x

  7 jaar geleden
 • ORBs

  She's a legend!

  7 jaar geleden
 • iikitsune

  Love it!

  7 jaar geleden
 • Iiampayne

  JIJ SCHRIJFT GEWELDIG !

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen