Foto bij Equipa de Portugal • Trinta e oito

Maya Milena dos Santos Aveiro
      “Auwtch, jij ziet er slecht uit”, begroet Cristiano me. “Alsof jij er zo goed uitziet”, bijt ik hem toe. Mijn hoofd staat namelijk op ontploffen en zijn commentaar maakt het alleen maar erger. “Ow, sorry miss. Ik zeg al niets meer.” Geprikkeld staat hij op van zijn stoel en beent de gemeenschappelijke ruimte uit. Een luide zucht verlaat mijn mond, waarna ik mijn hoofd in mijn handen leg. Klaar om weer in slaap te vallen, wordt ik door elkaar geschud. De hoofdpijn wordt alleen maar erger en geïrriteerd kijk ik de schuldige aan. “Wat moet je, Pereira?” Het zou me niet verwonderen moesten mijn ogen vuur uitslaan. Een grinnik rolt over zijn lippen. “Te veel gedronken?” Ik haal mijn schouders op en kijk hem zielig aan. “Ja ja, ik haal wel aspirines”, en weg is hij. Zalig.
      “E yo, waar is Fábio?” vraag ik al rijmend in het rond. Cristiano trekt zijn wenkbrauwen op en kijkt me sceptisch aan. “Ik veronderstel dat je kater over is?” Schuldig kijk ik hem aan. Ruzie met hem is wel het laatste wat ik wil. Zonder Cristiano kon ik al dit niet eens meemaken . “Sorry, broer. Ik had niet zo mogen reageren.” Hij kijkt me hoofdschuddend aan en werpt me dan een glimlach toe. “Is goed. Oh, en over Fábio gesproken - wat was dat gisteren?” Oh, fuck. Ik voel het schaamrood over mijn wangen kruipen en zet me neer in één van de zetels. “Erhm, tja.” Ongemakkelijk richt ik mijn blik op Cristiano. Ik slik even en kuch. “We zijn samen, zeg maar. Een stelletje, een koppel - hoe je het ook wil noemen”, stamel ik zacht. En ondanks dat dit een gênant moment is, krullen mijn mondhoeken omhoog. Ik kan het gewoon niet helpen. Hij bezorgt me kriebels in m'n buik, kippenvel over m'n lichaam en een warm gevoel in mijn hart. Cliché, maar wel de waarheid.
      Ik zie hoe Cristiano's ogen beginnen te fonkelen en hoe een grijs zijn gezicht siert. “Ik wist het! Eindelijk, zeg.” Een opgeluchte zucht verlaat zijn mond en onbegrijpelijk kijk ik hem aan. “Wat bedoel je: eindelijk?” Hij wiebelt met zijn wenkbrauwen en haalt nonchalant zijn schouders op. Daarna staat hij op en loopt hij langs me heen, zijn kamer in. Sukkel. Tergend langzaam kom ik uit de comfortabele zetel en zet ik mijn zoektocht naar Fábio verder. “Hé, Alves! Weet jij waar Fábio is?” De Portugese verdediger schudt zijn hoofd. Een zucht verlaat mijn mond - waar kan hij nu toch zijn?

      Alsof God mijn vraag wil beantwoorden, komt hij de kamer ingelopen. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht en grijnzend loop ik op hem af. Ik sla mijn armen om zijn nek en plant mijn lippen zachtjes op die van hem. “Waar was je?” De nieuwsgierige ondertoon in mijn stem is niet te missen, wat een grinnik van Fábio oplevert. “Ik was met Eduardo naar de sportdokter”, meldt hij, terwijl een grimas zijn glimlach overtrekt. “Wat, waarom?” Een frons neemt plaats op mijn voorhoofd. “Meniscusletsel.” Auwtch. “En nu? Wie komt er in het doelpunt te staan?” Of het wordt Beto, of het wordt Riu Patrício. Hm. Fábio haalt zijn schouders op en mompelt dat hij dat aan Bento overlaat. Ik knik en wrijf even geruststellend over zijn rug. Hij schenkt me een kleine glimlach en leidt me dan naar boven. “Hoe was je avond, eigenlijk?”
      “Erhm, laten we zeggen dat ik het leuk had.” Een lach verlaat mijn mond bij het zien van de frons op Fábio’s gezicht en geruststellend druk ik een zoentje op zijn wang. “Don’t you worry, I behaved like a good girl should behave”, knipoog ik, terwijl een nieuwe lachbui opzet. Beelden van vannacht spelen zich af in mijn hoofd. Vaag herinner ik me het gedoe met Eva en dan springt het me weer te binnen : ze moet me nog wat zeggen!


What do you think? x

Not that happy about this one, idk..
Ik vertrek zondag naar Duitsland ... ik haat het om jullie een hele week in de steek te laten :c Ik had nu eindelijk eens de tijd, bam, is die weg.
Och ja , ik wens jullie een hele fijne vakantie! - als jullie nu vakantie hebben, tenminste :') x

Reacties (5)

 • NWalcott

  ooohhh dear :3

  8 jaar geleden
 • MERTENS14

  Ohhh!
  Snel verder ;d
  En ik wil me gerust kandidaat stellen om jet liefje van een van de spelers te zijn ;o

  8 jaar geleden
 • Meile

  Fijne vakantie meis!
  Die ene week overleven we nog wel hoor:)

  8 jaar geleden
 • nightqueen

  aah dit was een leuk stukje ^^ Me likes! Die week zal nog wel meevallen, just have fun =) x

  8 jaar geleden
 • periphery

  Oeeeeeh wat moet ik jou zeggen? ö Spannend!
  Ohmygod, een week? ;( I'll never survive that! Nee, grapje lieverd, neem maar lekker vakantie! Geniet ervan! Ik zal geduldig wachten!
  Hihi, ze zijn zo lief samen! Fabio is leuk ;D (nou, de Fabio in dit verhaal toch, als je begrijpt wat ik bedoel ;p)
  Echt heel mooi geschreven ^^ Love you sweetheart!<3

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen