Foto bij Captured

Ben benieuwd wat jullie van de nieuwe wending in het verhaal vinden:D.

Samen met Mike, Adriana en Melanie vertrek ik naar het feest. Het begint al te schemeren tegen de tijd dat we aankomen. Er hangt al een behoorlijke alcoholische lucht maar de sfeer is er zeker niet minder om: iedereen neemt het er behoorlijk van, aangezien the serious shit op het punt van beginnen staat. We lopen naar binnen toe, terwijl de muziek in mijn oren dreunt. Melanie vliegt meteen op een groepje jongens af, die ze de afgelopen weken heeft leren kennen - en al snel is het mij duidelijk waarom: ze heeft duidelijk een oogje op een van hen.
Materialistische Melanie, ach, kleine meisjes worden ook groot. Samen met Mike en Adriana - en een verzameling drank - plof ik neer op een van de loungebanken en aanschouw het beeld voor me. Dansende jonge mensen. Ik hoor er daar ook een van te zijn, geloof ik.
Nadat Mike me letterlijk van de bank moet aftrekken, ga ik de dansvloer op. Maar het voelt zo ongemakkelijk - misschien omdat ik hier liever met iemand anders sta, maar dat ik van die persoon juist afstand moet nemen, voor ons eigen bestwil. Het is niet gezond hoe hij doet, reageert en hoe ik er mee omga. Daar kan weinigs goed aan zijn - en toch houden we vreselijk veel van elkaar. Hoe onlogisch kunnen mensen in elkaar zitten? Hoe dan ook, ik ga nu gewoon doen alsof ik het ontzettend naar mijn zin heb. Het is ook leuk, dat ontken ik zeker niet. Samen met Mike en Adriana gooi ik een aantal drankjes achterover terwijl we onmogelijke dansmoves uitproberen - we hebben de grootste lol. Maar ondertussen, ergens in mijn onderbewustzijn kunnen mijn hart en hoofd slechts met een persoon bezig zijn. Zo frustrerend.
'Niet te geloven,' begint Adriana, terwijl ze haar donkerblonde haar naar achter slaat 'het leven gaat nu echt beginnen, we zijn geen middelbare scholiertjes meer. We zijn studenten, we gaan een vak leren en wonen op onszelf en… Het is gewoon allemaal zo gek.'
'Vertel mij wat,' mompel ik, vooral omdat er voor mij nog veel meer is veranderd.
'Ja, we gaan een geweldige tijd tegemoet, ladies,' vervolgt Mike 'en als jullie me nu willen excuseren, er staat daar een lekkerding. Ik ga m'n slag slaan.'
Ik schiet in de lach. 'Laten we Mike's liefdesleven vieren met een tequila.'
'Prima plan!' We bestellen twee shotjes tequila en kijken zuur naar het schijfje citroen.
'We moeten het wel doen, zoals het hoort…'
Adriana knikt dapper. 'Inderdaad.'
Een beetje onzeker strooien we het zout uit over de rug van onze hand. We likken het op, drinken het stukje citroen - lees: mega zuur gezicht! - en gooien het shotje achterover.
'Oke,' proest Adriana 'dit doe ik niet nog een keer. Ik ga een dropshot halen om die vieze smaak weg te spoelen, gadverdamme.' Op het moment dat Adriana wegloopt komt Melanie tevoorschijn. Ze kijkt me fronsend aan. 'Ik heb geloof ik je moeder aan de telefoon - hoe komt ze aan mijn nummer?
Is mijn moeder al net zo'n freak aan het worden als mijn vriend? 'Geen idee, Melanie…'
'Hoe dan ook, hier heb je d'r ze wilt je iets vragen, denk ik.'
Ik pak de telefoon aan en loop naar buiten toe, de steeg in. Hier kan ik tenminste iets horen. 'Hee mam, hoe kom je aan Melanie's nummer? Is er iets aan de hand?'
'Ja, er is inderdaad iets, liefje,' hoor ik tot mijn schrik een zware mannenstem antwoorden. 'Verwachtte je je moeder aan de telefoon?'
Ik weet niets meer uit te brengen. Als de wiedeweerga wil ik wegrennen maar wordt door een stel sterke handen vastgegrepen en de duisternis van de steeg ingetrokken.

Reacties (12)

 • agirlx

  whuuut ?!

  6 jaar geleden
 • Rembrandt

  Shit. Zeg me dat het Lucas is en niet die ene creep met bloemen.

  7 jaar geleden
 • IlsePaynex

  Lucas heeft iemand gestuurd om haar in de gaten te houden!

  7 jaar geleden
 • MacGyver

  Dat zijn vast mensen die Lucas niet mogen. Ik had moeten weten dat er zoiets ging gebeuren.

  7 jaar geleden
 • Hadithi

  Als het lucas is sla ik hem in elkaar, laat haar ook gewoon eens een leuke avond hebben zeg.

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen