Foto bij First time

Goedemorgen! Wat vinden jullie van 't nieuwe stukje? Niet bepaald actie en/of vooruitgang, maar ik beloof jullie snel weer wat actie:)!

De volgende ochtend word ik wakker. Mijn eerste dag college. Deze dag heb ik mezelf zo vaak in gedachte voorgesteld – en ik had altijd gedacht dat ‘ie zoveel beter zou beginnen. Ik visualiseerde mezelf altijd als een of andere Superwoman. Wakker worden en alles aankunnen. Niet wakker worden met hoofdpijn en gapend gat van binnen waar constant zout in wordt gestrooid. Maar goed, we zullen het moeten doen met wat we in huis hebben. Ik zal er het beste van moeten maken. Een beetje afleiding kan nooit verkeerd zijn. Dus stap ik met mijn goede gedrag het bed uit en weet mezelf in enige mate te fatsoeneren. Tenminste, ik doe mijn best om er niet als een lijk uit te zien, min of meer. Dus.
Uiteindelijk heb ik een trui uit de kast getrokken en een mooie skinny jeans. Snel doe ik mijn laarzen aan en kijk in de spiegel. Dit is… Best oké. Ik loop naar beneden toe en smeer mijn lunch. Eigenlijk moet ik ook ontbijten. Helaas lukt het me niet om meer dan twee happen brood naar binnen te werken, dus gooi ik wat fruit in de blender voor een smoothie. Ik stop het in mijn tas en wil naar buiten toe lopen als ik Mike tegenkom op de gang. ‘Beetje afgekoeld?’ vraagt hij kalm.
Ik haal mijn schouders op.
‘Je ziet er in ieder geval beter uit dan gister.’
‘Dankje,’ antwoord ik schor ‘ik had ook niet zo moeten reageren.’
‘Het zit al goed. Je hebt heel moeilijk. Ik weet wel hoe het voelt om iemand gedwongen achter te laten. Ik heb dezelfde dingen als jou gedaan, Julia. Ik wil je er alleen voor behoeden.’
Ik voel een huilbui opkomen, no way… ‘Je bent een echte vriend voor me geworden, Mike. Da’s echt tof. Thanks.’
Hij knipoogt goedkeurend naar me. ‘Kom, rijden we samen naar de uni, oké?’
‘Deal.’
Mike pakt zijn tas en we stappen op de fiets. We moeten een hoop lachen onderweg, maar eenmaal daar worden we allebei wel zenuwachtig. Het gaat nu beginnen – we zijn nu officieel… Officieel wat eigenlijk? Groot? Zoiets. Het klinkt mijn goed genoeg in de oren. Ik kijk Mike nog een keer aan als ik mijn rooster en plattegrond tevoorschijn haal. ‘Ik moet die kant op.’
‘Ja, en ik de andere kant.’
‘Appen we nog?’
‘Natuurlijk appen we, doh.’
Ik glimlach. ‘Zo mag het horen. Meneer de student, ik ga u vaarwel zeggen en mijn nieuwste uitdaging tegemoet.’
‘Daar heeft u helemaal gelijk in – tot vanmiddag, Juul!’
Ja, dit durf ik met honderd procent overtuiging te zeggen: Mike is een echte vriend, door dik en dun. Hij steunt me, en sleurt me hier doorheen, hoe moeilijk het ook is. Ik adem nog een keer diep in en begin door te stappen. Het is zover, Juul de student. Ik ga het maken. Nee, ik moet het maken. Dat ben ik mezelf verplicht na alles wat ik al in het leven heb moeten doorstaan. Ik wil een grootse carrière, de wereld over reizen voor historische onderzoeken – en nog wel veel meer. Ik betrap mezelf erop dat ik op mijn onderlip bijt. Ik ontspan, laat mijn laatste beetje adem ontsnappen en adem rustig in. Ik sta nu voor de juiste zaal. De “college zaal” wel te verstaan. Oké, Radboud universiteit, here we go.

Reacties (5)

 • agirlx

  Mike is echt een schat x!

  6 jaar geleden
 • Rembrandt

  En als je een ééneiïge tweeling bent,heb je 2 mensen die om je geven.

  7 jaar geleden
 • PrimRue

  Ben het ook eens met Meliora (:
  Love it!
  Snel verduuuurr(flower)

  7 jaar geleden
 • Manonxxx

  Mijn kudo krijgt zo zowiezo, en ben het helemaal eens met Meliora.
  I love this story(H)
  Snel verder...
  xx(flower)

  7 jaar geleden
 • Bts

  Eigenlijk vind ìk dat dit verhaal in de top hoort te staan. Jij dwingt je lezers niet - wat sommige schrijfsters die in de top staan wel doen; "als jullie me in de top/tweede plek krijgen, dan krijgen jullie nog een hoofdstuk en anders moeten jullie tot morgen wachten" Well, meestal plaatsen ze dan maar 1 hoofdstuk. Maar jij darintegen plaatst er op een dag wel meer dan 1. Misschien kunnen we proberen om dit verhaal vandaag nog -of anders morgen, in de top te krijgen? =)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen