Foto bij Time to know each other

Wauw, bedankt voor je mooie reactie, Meliora! Thanks to you, krijgen jullie een extra hoofdstukje;). & we staan in de top, hurray!

Verder heb ik goed nieuws: vannacht werd ik om twee uur wakker in zomertijd (een uur wintertijd, dusxD) en kon met geen mogelijkheid meer slapenxD. Heb behoorlijk wat getikt, dus heb weer een leuke voorraad:)! Hope ya guys like it:)!

And last but not least: hoe denken jullie over een Q & A? Stel maar je vragen, dan zal ik ze over een aantal hoofdstukken - of over hoofdstukken verdeeld, telkens een paar in de inleiding - beantwoorden.

Let me know :").

‘Dus dames en heren, het lijkt me een goed begin om elkaar wat nader te leren kennen.’ De man die zich heeft voorgesteld als professor Mason – typische professor: verstrooide manier van praten en grijs warrig haar – wilt dat we elkaar leren kennen. Random begint hij mensen aan te wijzen. Ze vertellen over hun hobby’s, hun leven en – en dan ben ik aan de buurt.
‘Mevrouw Staffords, was het toch?’ vraagt hij ter bevestiging.
‘Ja, Julia Staffords,’ antwoord ik en begin te vertellen. ‘Ik ben 18 jaar, woon sinds kort in Nijmegen in een gezellig studentenhuis. Ik heb…' Een of andere enge ex-vriend. ‘Ik heb een jonger broertje en een zusje, die wonen bij mijn moeder. In mijn vrije tijd…’ In mijn vrije tijd zit ik tegenwoordig aan de drugs, puur om een bepaald persoon te vergeten. ‘In mijn vrije tijd… Doe ik… Van alles. Ik luister graag muziek, houdt van een goede film en verslindt boeken.’ Dat is wel redelijk overeenstemmend, denk ik zo. Ja toch? ‘Bedankt voor uw informatie, mevrouw Staffords,’ vervolgt de professor en kijkt een andere student aan.
Nadat iedereen zich heeft voorgesteld, begint professor Mason heel afgezaagd aan de eerste les. ‘Geschiedenis is analyse, kennis, observatie en inlevingsvermogen. Geschiedenis is iets waar wij allemaal deel vanuit maken. Mijn gedeelte daarin telt al een jaar of 60, dat van jullie hoogstens 20…’
Ik rol met mijn ogen en kijk opzij. Een jongen van mijn leeftijd met weelderig bruin haar en felgroene ogen kijkt me aan. ‘Saai he?’
‘Dat zijn die eerste dagen altijd,’ antwoord ik.
Hij glimlacht. Hij heeft echt een schitterende lach, dat moet ik hem wel meegeven. ‘Daar kunnen we elkaar de hand over schudden.’ Hij steekt zijn hand naar me uit. ‘Dennis,’ antwoord hij.
‘Julia,’ antwoord ik.
‘Dat had ik net al uit je verhaal begrepen.’
Natuurlijk, ik had ook al moeten weten hoe hij heet. ‘Sorry, ik let soms niet op.’
‘Heb ik ook weleens last van.’
‘Dames en heren achterin? Letten jullie ook op?’ Professor Mason kijkt ons aan.
‘Natuurlijk,’ antwoorden we in koor en ik begin druk te schrijven.

‘Mike!’ ik ontmoet hem in de pauze.
‘Juul.’ Hij geeft me een knuffel. ‘Alles goed gegaan?’ fluistert hij.
Ik knik snel. ‘Ik wil je voorstellen aan een aantal klasgenootjes. ‘Dit zijn Dennis, Marije, Sanne en Josh. We zitten in hetzelfde team.’
‘Aangenaam kennis te maken, mensen,’ antwoord hij formeel ‘hebben we allemaal zin in een goede kop koffie? Daar ben ik inmiddels wel aan toe.’
Iedereen stemt in, dus we halen koffie en terwijl iedereen zijn lunches tevoorschijn tovert besef ik me dat ik die ook mee heb, maar dat ik nog steeds geen honger heb. Dus haal ik mijn smoothie tevoorschijn die ik vanochtend al had willen opdrinken. Mike kijkt me fronsend aan. ‘Niet zo’n honger, buikpijn,’ verklaar ik.
We worden al snel afgeleid als Melanie en Adriana eraan komen gelopen.
‘Ah, hier zitten jullie!’ oppert Melanie ‘ik was wel toe aan een pauze hoor, damn!’
Adriana beaamt dat. ‘Het is toch wel wennen na zo’n hele lange vakantie.’
Zeker. Vooral als je in die vakantie hele andere dingen gedaan heb. Maar daar moet ik niet aandenken – niet doen.
‘Inderdaad!’ joelt Dennis ‘ik vind dat we een aantal gewoontes erin moeten houden. Wie is er in voor ’n feestje van de week?’

Reacties (4)

 • xMarijeee

  Oke, ik heb me naam nu al 20 keer gelezen maar, YEAH, er zit hier gewoon een Marije in:DHaha

  (K)

  7 jaar geleden
 • Leoniex

  omg yes ik ben bijgelezen! ;D
  hurray voor de top!
  ik heb geen idee meer hoe ik dit verhaal heb gevonden, maar hij is super! je verdient die top!
  keep writing! <3

  7 jaar geleden
 • MacGyver

  Ik begon mezelf al af te vragen wanneer je over een Q&A zou beginnen. Maar mag ik dan de personages of jou aan een kruisverhoor onderwerpen?

  7 jaar geleden
 • ultionem

  niceeeeeeeeeeeeeeeeee(H)(H)(H)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here