Foto bij So tired

Oke, wat vinden jullie?

Ik knik. ‘Bedankt, Lucas.’
Hij helpt me overeind en bekijkt voorzichtig de wond op mijn hoofd. ‘Volgens mij valt het wel mee. Maar ik denk dat het wel verstandig is dat je eerst ga douchen voordat ik dat ga fixen, je bent niet bepaald… Schoon, om het zo grofweg te zeggen.’
‘Ik snap wat je bedoeld,’ antwoord ik beschamend en wil naar de douche lopen, maar kan nog geen twee stappen zetten zonder om te vallen. ‘Ho, lastig…’ Ik grijp me vast aan de muur.
‘Moet ik je helpen?’ vraagt hij zonder blikken of blozen.
‘Nou, ik…’
‘Ik heb je vaker naakt gezien hoor, dus wat dat betreft…’
‘Maar dat was onder hele andere omstandigheden.’
‘In voor- en tegenspoed noemen ze dat toch?’
‘Je wint,’ mompel ik. Zonder protest laat ik toe dat hij me uitkleedt en in bad zet. Ik zie de blik in zijn ogen – de schokkende blik. De blik die zegt dat er een aantal botten te tellen zijn die je normaliter niet ziet. Met uiterste voorzichtigheid wast hij mijn haren en lichaam. Hij wikkelt me in een zachte handdoek. ‘Wacht hier even.’ Hij loopt de badkamer uit.
Voorzichtig laat ik me neerzakken op de rand van het bad waarna hij de badkamer inloopt met een trui – voor mij eerder een jurk en een sportbroek. ‘Dameskleding heb ik niet bepaald in huis, dus ik hoop dat dit ook goed voor je is.’ Het valt me op hoe voorzichtig hij met me is, alsof ik breekbaar porselein ben – hij praat zelfs op die manier.
‘Dankje.’ Dankbaar neem ik het aan en trek de kleding aan. Ineens voel ik die vermoeidheid me de baas worden.
‘Je bent moe, he?’
Ik knik. ‘Behoorlijk.’
‘In dat geval.’ Hij zet me neer op een stoel in de keuken. Kijk ik even snel naar die wond en dan ga je daarna maar slapen.’
‘Uitstekend plan,’ gaap ik.
‘Het is niet heel erg,’ concludeert hij terwijl hij er iets van zalf opsmeert.
‘Gelukkig.’ Moeizaam kom ik overeind en laat Lucas me naar bed helpen. Wat ben ik blij als ik eindelijk mijn ogen kan sluiten, na al die tijd, zonder angst voor de morgen die volgt. ‘Ik kan echt niet zonder je,’ mompel ik en zak weg in een hele diepe en welverdiende slaap.

Het is donker om me heen als mijn ogen plots open gaan. Ik voel een steek in een maag. Wel meer dan een steek. Meteen zit ik rechtovereind. Lucas ligt vredig naast me te slapen en mompelt iets. Ik kan hem nu niet storen met mijn zielige geneuzel. Voorzichtig stap ik over hem heen en ren naar de WC. Er komt weer van alles uit.
‘Wat kan er nu nog uit je vermagerde lijf komen, Julia? Je hebt al een hele poos niets gegeten.’ Gapend stapt Lucas de badkamer binnen.
‘Nou,’ begin ik zodra ik weer op adem ben. ‘Als er niks meer in je maag zit, ga je gal overgeven. Dat kwam er zojuist uit.’
Hij trekt me overeind, tegen zijn borst. ‘Beloof je me dat je nooit, maar dan ook nooit meer aan die rotzooi begint? Het is vreselijk om je zo te zien.’
Ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit zo kwetsbaar heb gezien. Het volgende moment begin ik te trillen en te zweten – het voelt zo naar en de drang is zo groot, dat ik wel kan losbarsten.
Gekweld kijkt hij me aan. ‘Ontwenningsverschijnselen.’

Reacties (7)

 • agirlx

  hij is echt lief voor Juul!
  go Lucas!

  6 jaar geleden
 • Rembrandt

  Het zielig. Voor ze beiden.

  7 jaar geleden
 • NJHoran

  I LOVE IT!

  7 jaar geleden
 • Manonxxx

  Aaahw, Lucas is zo lief voor haar.(flower)
  Snel verder...<3
  xx

  7 jaar geleden
 • Dinnetje

  Zucht, heb ik hier gewoon nog wel woorden voor? Die Lucas is amazing! Waarom ging ze ook al weer weg in de eerste instantie? Ik voel me nu echt een verliefde kikker hahaha terwijl die lucas jammer genoeg niet echt is... en zowel zou die vast bezet zijn C:

  Snel verder(flower)" I give you a kudo "

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen