Foto bij 53.2 Yanelle Hale

Waaaaaaarschuwing!
Hierna komen nog maar 5 of 6 hoofdstukken & dan is het verhaal afgelopen:(

"Donderdag zijn jullie bij de fotoshoot", zegt Robert die even ons kantoor binnen komt vallen. Zonder op bevestiging te wachten loopt hij weg, aangezien het ook geen vraag was, maar ik stop hem.
"Wacht", roep ik. Hij draait zich om en kijkt me vragend aan. "Tot hoelaat is dat?", vraag ik.
"Dat moet ik even checken. Ik ben over paar minuten terug", zegt hij en hij verdwijnt weer. Farrah kijkt me vragend aan.
"Shit, donderdag heb ik een half jaar met Harry, en het is echt rot als ik dan de hele dag aan het werk ben", zeg ik. Farrah maakt een aww geluidje en Robert komt al snel terug.
"Rond 5 uur of half 6", zegt hij en hij verdwijnt weer. Ik zucht en knik tegelijk. Dat is niet heel laat, maar ook niet echt vroeg. Wel redelijk. Ook al ben ik wel heel zeker dat het gaat uitlopen.
"Heb je er al over nagedacht?", vraagt Farrah weer.
"Ik weet het gewoon niet", zeg ik zuchtend na ik het uitgelegd heb bij Farrah.
"Je moet doen wat je zelf wilt. Kies voor jezelf. Je kan wel zeggen dat ik een overhaaste beslissing heb genomen, maar ik weet dat ik het wil. Jij moet ook weten wat jij wilt, niet wat andere willen", zegt Farrah wijs.
"Ja", zeg ik zuchtend. Nu weet ik nog steeds niet wat ik wil.
"Denk er maar goed over na, je hebt nog 10 dagen. Tijd zat dus. En ik ga nu naar huis, want het is al laat", zegt Farrah om na een paar uur praten erover, er een einde aan te maken. Ik knik.
"Ik ga ook naar huis, kun je me afzetten? Dan hoef ik niet te lopen of met de metro", zeg ik.
"Ja tuurlijk", antwoordt ze. We pakken beide onze tassen en winterjassen, die we helaas nog nodig hebben. Het is dan wel al maart, maar het is nog behoorlijk koud. Gelukkig zit de tijd van sneeuw erop en glijd ik tenminste niet meer uit op de trappen, wat me deze winter twee keer gebeurd is. Farrah zet me thuis af, waarna ik haar bedank en meteen naar binnen ga. Alyssa is er niet omdat ze... ik weet het eigenlijk niet. Ze zij dat ze er niet zou zijn vanavond, maar ik heb niet gevraagd waarom niet. Achja, het zal wel. Ik moet nu toch nadenken. Ik wil op de bank neerploffen, maar dat heeft geen zin. Oke, eerst ga ik dus douchen, en dan maak ik snel wat eten voor mezelf en dan zie ik wel weer verder. Vandaag heb ik al niks anders gedaan met denken, dus ik moet even rust.

Met een vol bord met nasi ga ik op de bank zitten en zet de tv aan. Ik ben de hele avond alleen. Alyssa smste zonet dat ze pas rond een uur of 1 vannacht terug is, en toen ik terug smste om te vragen waar ze is, kreeg ik geen antwoord meer terug. Ach ja, ik zie haar morgenochtend wel weer. Maar een avondje alleen is ook wel eens fijn. Zeker als je een belangrijke beslissing moet gaan maken en je de juiste keuze wilt maken. De beste die me daar bij kan helpen is Mason. Ik neem nog een grote hap van m'n nasi, zet het bord terug op de tafel en pak m'n telefoon om Mason te bellen. Hij weet het vast wel.
"Nelli, waarom bel je zo laat", zegt Mason.
"Laat?", vraag ik verbaasd. Zo laat is het toch niet? Misschien zes uur, of half zeven.
"Ja, je zou vorige week bellen", zegt hij.
"O, ja, maar je had zelf toch ook kunnen bellen", reageer ik.
"Ja, oke. Maar je belt me vast niet zonder een reden. Of heb je me gewoon gemist?", vraagt hij.
"Nee, tuurlijk heb ik jou niet gemist. Wat denk je zelf nou?", zeg ik sarcastisch. Ik hoor Mason lachen.
"Nou, ik heb je ook gemist. Maar wat is er nou?", vraagt hij aandringerig.
"Ehm, nou", begin ik twijfelend.
"Je zit ergens mee", concludeert Mason al snel.
"Ja", antwoord ik. "Ik ga naar New York".
"WAT", hoor ik Mason roepen, waarna er gestommmel klinkt. Ik blijf stil en wacht op zijn reactie. "JE GAAT NAAR NEW YORK? GA JE DAAR OP VAKANTIE? HOE LANG?"
"Eh, Mason, ik weet nog niet of ik ga. Ik kreeg een stage naar New York aangeboden voor 6 maanden", maak ik het even duidelijk voor hem.
"EEN STAGE? 6 MAANDEN?", hoor ik hem nog steeds uitroepen. "Waarom kun je hier dan niks doen?", vraagt hij.
"Nou, over een paar dagen zit mijn stage erop en Charlotte vertelde dat ze vond dat ik het super goed gedaan heb, daarom heb ik een stage aangeboden gekregen in New York", zeg ik.
"Oh, dat klinkt eigenlijk best cool. Je gaat een half jaar in New York wonen om daar te werken", zegt Mason nu iets blijer voor mij. "Ik ga je dan wel missen hoor."
"Ik weet niet eens of ik ga", zeg ik snel.
"Hm, ja, klopt. Wat wil je?", vraagt hij.
"Ik heb geen idee. Echt gewoon helemaal geen idee", zeg ik. "New York is geweldig! En het is een geweldige kans en ook maar eenmalig. Maar aan de andere kant is het ook ver weg, en voor lang."
"Je hebt gelijk. Je kunt gewoon geen 6 maanden zonder mij", zegt Mason met een zielig stemmetje. Ik moet lachen. "En ik niet zonder jou"
"Aww, je maakt me aan het huilen", zeg ik quasi geëmotioneerd.
"Ach gut, meisje. Maar je moet doet wat je het liefste wilt. Ook al weet je dat nu nog niet. Je hebt vast nog wel tijd om erover na te denken. En je niet te veel door andere mensen laten beïnvloeden. Het is jou keuze en jou leven. En ik ben nog altijd je broer hoor. Als je zou gaan en na 6 maanden zou terug komen heb ik je echt niet ineens verlaten hoor", zegt hij serieus. Er verschijnt een glimlach op m'n gezicht, ook al kan Mason dat niet zien.
"Thanks bro", zeg ik lachend. "Maar ik ga eten als je het niet erg vindt, want m'n eten word koud. EN IK HEB HONGER."
"Stiekem vind ik dat heel erg en laat ik je niet gaan", zegt hij.
"Dat is jammer, want ik hang nu op. Daaag", zeg ik. Ik druk op het rode knopje en neem weer een hap van m'n nasi. Het is gelukkig nog een beetje warm. Maar ik ben er nog steeds niet uit wat ik wil. Ik wil wel naar New York, maar ik wil niet weg van iedereen hier. Pfff, door zo'n stage, staat dadelijk alles weer op z'n kop. En wanneer vertel ik het aan Harry? Ik weet toch al 100% zeker dat hij het niet leuk gaat vinden. Ach ja, het zijn maar 6 maanden. 6 maanden! Toch nog veel te lang. GODVER WAT MOET IK NU?

Reacties (11)

 • Gunderson

  Die reactie onder mij = het beste idee ever!
  Hawwie mee!

  6 jaar geleden
 • niallertje77

  Hawwie mee? (Peuter stemmetje)

  8 jaar geleden
 • agirlx

  awh, moeilijke beslissing!(N)

  8 jaar geleden
 • OrangeRose

  5/6 hoofdstukken?? dan gaat ze die stage vast niue doen XD eigenlijk heb ik totaal geen idee wat dr gaat gebeurenxDOMG weten jullie waar koudecassis ligt (het is eigenlijk Kaukasus maar Koudecassis is leuker) ik moet t morgen weten en de noord/oost/zuid/west zee? er bestaan dr maar twee maargoedd OMFG ik heb lol, rarara wie komt er in mijn verhaal voor (JB, RPats, Kstew, TLaut, enz..) ik weet t zelf ook nog nie, OMG dit is echt zoo nutteloos XDxD

  Kuzz x luff it(H)

  8 jaar geleden
 • AngelicPower

  snel verder!!(Y)

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen