'Rustig aan, ze draait wel bij... je hebt een prachtig figuur, geen reden om je dik te maken.' merkte hij plagend op. Ik stak mijn tong naar hem uit, het deed hem alleen maar meer lachen. Ik zag Esme en Carlisle kijken vanuit de keuken, ze hadden hun armen om de middel van de andere geslagen. Ze zagen er nog jong uit, dat zouden ze voor eeuwig doen, maar toch deed het me denken aan een .. ouder stel dat glimlachend naar hun kleinkinderen keek... of hun heel jonge kinderen, zoiets...


Ik voelde Seths vingers die over mijn huid streken, de warmte ervan, zijn hartslag die erin klopte... Ik stond op, Seth keek me geschrokken aan.
'Ik ga jagen.' mompelde ik zwak. Carlisle knikte, Seth keek me kort aan.
'Jazz.. jij wou toch ook gaan jagen, misschien kunnen jullie nu samen gaan?' stelde Alice voor. Jasper glimlachte en knikte. Ik wist best dat Alice vroeg of hij met me mee wou om me in de gaten te houden, en om Seth rustig te houden.. ik had een babysitter mee..
'Zo moet je het niet zien..' zei Edward vlak voor ik vertrok. Ik glimlachte en rolde met mijn ogen. Jasper volgde me op de voet. Hij bleef bij me, maar drong zijn gezelschap niet op. Dat vond ik leuk aan hem; hij had er geen probleem mee om op de achtergrond te blijven...
'Het was de bedoeling om even alleen te zijn, is het niet?' vroeg hij uiteindelijk; ik zuchtte.. dit was het nadeel van Jasper bij je hebben. Hij wist precies hoe je je voelde, het was slechts logisch dat hij vroeg waarom.
'hmm...'mompelde ik zacht. Natuurlijk had hij gelijk. Dat ik terug gekomen was, betekende niets. Alleen dat ik mijn wilskracht wat meer onder controle moest houden, dat ik beter moest oppassen en stoppen met me te gedragen als een lafaard.
'Je bent niet laf, je probeerde gewoon te doen wat jij dacht dat het beste was voor Seth.' zei hij troostend. Vreemd genoeg vond ik het niet leuk, iedereen probeerde mijn gedrag goed te praten. Het was niet goed te praten.
'Hij houdt geen blijvende letsels over..' zei Jasper. Ik schudde mijn hoofd.
'Hij wordt al bang als ik de kamer verlaat, hij zou me echt niet hebben laten gaan jagen als er niemand van jullie mee ging, en anders zou hij zichzelf in gevaar gebracht hebben door me achterna te komen... Die dingen gaan niet veranderen Jazz.' zei ik. Hij keek me even aan en glimlachte.
'Misschien veranderen ze makkelijker als je aanvaard bent wat je geworden bent.' zei hij. Ik zuchtte. Aanvaarden wat ik geworden ben... makkelijker gezegd dan gedaan.
'Ik heb het al gezegd; ik heb nooit een probleem gehad met jullie, maar ik heb me ook nooit voorgesteld -ik wou het ook niet- dat ik een van jullie zou worden.' zei ik. Jazz knikte.
'Ja, maar dat ben je wel, en het is een proces dat je niet kan terugdraaien, het enige dat je kan doen is wennen aan dit leven en er het beste van maken; wij jagen niet op mensen, we proberen met hen samen te leven. Dat kan jij ook, samen met Seth. Weet alleen dat het zowat je enige oplossing hebt; je weet nu hoe Seth reageert wanneer jij er niet bent.' legde hij uit.
'Ik ben niet van plan om mijn leven -of dat van Seth- te beëindigen, Jasper, wat je ook mag geloven. Ik geef niet op, maar dat wil niet zeggen dat ik zowat een hekel heb aan mezelf. Ik krijg gewoon constant het gevoel dat ik iets over het hoofd zie.. het is mijn intuïtie die me influistert dat er iets is dat ik vergeet.. Ik wil weten wat, want dit lijk ik niet vol te houden.' mompelde ik, waarna ik mijn lichaam overliet aan mijn reukvermogen. Jacht. Ik kwam jagen, ik kwam beestjes leeg slurpen. Wat een leuke bezigheid had ik tegenwoordig.


Reacties (6)

 • Gisborne

  Ik krijg het idee dat ze, ondanks dat ze haar magie behouden heeft, ze het contact met haar moeder is kwijtgeraakt... Me right? ^^
  Ziet ze dat soms over het hoofd? =P

  6 jaar geleden
 • Altaria

  Beestjes leegzuipen zoals bij BD part 2 zkr!

  7 jaar geleden
 • Lovelessme

  ik kwam beestjes leeg slurpen. Wat een leuke bezigheid had ik tegenwoordig.
  . Ik lag echt in een deuk, haha

  7 jaar geleden
 • Fabienaa

  Laatste twee zinnen
  Haha:p
  snel verder?
  heb je iets met die site gedaan die ik je gestuurd heb?:$

  7 jaar geleden
 • Tyche_

  SNEL VERDER!!!!
  Inderdaad, leuke bezigheid!

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen