Foto bij Five.

Harry Edward Styles.

“Maar goed, genoeg over de Elena problemen. Ik heb gehoord van Louis dat je geïnteresseerd was om verder muziek te spelen, maar met wat hulp.” Glimlachte Niall naar me, hopend om op deze manier van onderwerp te veranderen. Met tegenzin keek ik weg van Elena en zag hoe Niall me vragend aankeek.
“Ik heb alleen maar gezegd tegen Louis dat ik muziek speelde en hij antwoordde dat hij me jou zou voorstellen om wat hulp.” Legde ik hem uit toen ik doorhad dat Louis blijkbaar alles verdraaid had. Direct begon Niall te lachen door wat ik zei en schudde hierbij geamuseerd zijn hoofd.
“Oh, je zult nog wel merken dat Louis graag je woorden verdraaid, Harry. Pas maar op.” Knipoogde hij geamuseerd me terwijl hij zijn gitaar op zijn schoot trok en onverschillig wat begon te tokkelen op de snaren. Glimlachend draaide ik me wat beter naar hem en luisterde aandachtig naar wat hij speelde. Het was duidelijk dat hij heel wat ervaring had, iets wat voor ik hem benijdde.
“Hoe lang speel je al?” vroeg ik er tussen door waardoor Niall al glimlachend stopte en me aankeek.
“Al van mijn 13, denk ik.” Antwoordde hij en voor ik het wist legde hij zijn gitaar op mijn schoot. Vragend en verrast keek ik op naar de blonde jongen die me grijnzend aankeek.
“Laat eens horen wat jij ervan kunt.” Legde hij uit terwijl hij met zijn hand gebaarde dat ik eens moest spelen. Met rode wangen keek ik naar de onbekende jongen en schudde al snel mijn hoofd.
“Ik ben niet zo goed. Ik speel nog maar twee jaar. “ zei ik snel als excuus en probeerde Niall zijn gitaar terug te geven, maar blijkbaar dacht hij hierover anders. Met een doordringende blik in zijn ogen legde hij zijn gitaar weer op mijn benen.
“Ik kan je niet helpen als je niet durft te spelen. Heb je niet een liedje dat je toevallig bij je hebt, want Louis had me iets vertelt over dat je zong?” Ik kon zo voelen hoe mijn wangen alleen maar roder werden doordat Louis blijkbaar alles tegen de blonde jongen voor me had vertelt.
“Euh…” stotterde ik onzeker en keek onbewust naar mijn zak die tegen mijn benen aangeleund stond. Blijkbaar was dit niet echter niet zo’n slim idee van me want voor ik het wist nam Niall mijn zak vast en opende hem. Verbaast door zijn actie keek ik toe hoe hij een oud schrift uit mijn zak haalde waar ik al mijn teksten ingeschreven had.
“Niall…” begon ik voorzichtig terwijl ik probeerde te grijpen naar mijn schrift, maar de vrolijke blonde jongen was me te snel af. Met een snelle beweging sprong hij recht en doorbladerde door al mijn teksten. Gefrustreerd keek ik toe, wetende dat daar bijna al mijn geheimen in geschreven stond. Iets dat ik liever voor mezelf hield.
“Oké, zing dit eens.” Stelde Niall voor terwijl hij het schrift voor me legde op de bank met één van mijn teksten voor me.
“Oh, neen. Ik ga echt niet zingen voor iedereen hier in de kantine!” riep ik direct uit waardoor een paar mensen die vrij dicht bij ons zaten verbaast opkeken. Al lachend keek Niall even naar de mensen en gebaarde dat het niks was voordat hij zich naast me zette.
“De tekst is prachtig, Harry. Als je dit zingt en Elena hoort je zal je direct al een streepje voor staan bij haar.” Grijnsde hij naar me terwijl hij met zijn hoofd gebaarde naar de tafel waar een paar meisjes naar ons zaten te staren, waaronder Elena. Onzeker keek ik recht in haar blauwe ogen voordat ik naar haast dezelfde ogen keek van de blonde jongen voor me.
“En wat als ik suck?” vroeg ik, twijfelend over zijn woorden.
“Maak je nu maar niet te veel zorgen. Als je verschrikkelijk bent zal ik je direct doen stoppen en als je goed bent zal ik meezingen als je dat goed vind?” stelde Niall voor terwijl hij in kleermakerszit ging zitten, maar nog altijd met zijn gezicht naar me gekeerd. Twijfelend keek ik naar mijn schrift waar vanboven in het groot ‘Irresistible’ stond geschreven.
“Oké.” Mompelde ik uiteindelijk terwijl ik opkeek naar Niall die enthousiast in zijn handen klapte. Zuchtend schudde ik mijn hoofd, nog altijd niet zeker over het feit dat ik dit wel zou doen. Ik kon hier serieus afgaan en mijn kansen bij Elena en Niall direct verpesten.
“Zing maar. Alles komt wel goed, Harry.” Moedigde Niall me aan terwijl hij het schriftje nog wat dichter naar ons toetrok zodat hij meekon lezen.
“Oké.” Herhaalde ik nog eens voordat ik langzaam het ritme aangaf met de gitaar van Niall. Ik kon direct horen hoe het stiller werd in de kantine, waardoor ik onzeker op mijn onderlip beet voordat ik me richtte op mijn schrift, ook al kende ik de tekst al van buiten. Het was voor mij een reden om niet naar Niall en de rest van de kantine te moeten kijken.
“Don't try to make me stay
Or ask if I'm okay
I don't have the answers
Don't make me stay the night
Or ask if I'm alright
I don't have the answer.

Heartache doesn't last forever
I'll say I'm fine
Midnight ain't no time for laughing
When you say goodbye.

It makes your lips so kissable
And your kiss unmissable
Your fingertips so touchable
And your eyes irresistible.”


Onzeker keek ik op naar Niall die goedkeurend knikte voordat hij naar mijn schriftje keek en de volgende drie strofen zong. Automatisch verscheen er een brede glimlach op mijn lippen toen ik merkte dat hij het ritme doorhad en zelf ook niet slecht was met zijn zangkunsten.

“I've tried to ask myself
Should I see someone else?
I wish I knew the answer.

But I know, if I go now, if I leave
Then I'm on my own tonight
I'll never know the answer.

Midnight doesn't last forever
Dark turns to light
Heartache flips my world around
I'm falling down, down, down,
That's why.”


Al snel pikte ik weer op waar Niall geëindigd was en zongen we beide het liedje terwijl ik zacht mee tokkelde op de gitaar.

“I find your lips so kissable
And your kiss unmissable
Your fingertips so touchable
And your eyes irresistible

It's in your lips and in your kiss
It's in your touch and your fingertips
And it's in all the things and other things
That make you who you are and your eyes irresistible.

It makes your lips so kissable
And your kiss invincible
Your fingertips so touchable
And your eyes, your eyes, your eyes, your eyes, your eyes, your eyes
Irresistible.”


De laatste tonen van het liedje weerklonken door de kantine en toen ik de gitaar naast me neer zette besefte ik pas hoe stil het was rondom mij. Verbaast keek ik naar de studenten die ons aankeken voordat ze al glimlachend terug begonnen te praten. Automatisch vlogen mijn ogen weer naar Elena die me breed glimlachend aankeek voordat ze knikte als teken dat ze het goed vond. Zoals verwacht werden mijn wangen zacht roze toen ik verlegen wegkeek.
“Ik zei je toch dat het goed ging zijn.” Verbrak Niall de stilte tussen ons terwijl hij me goedkeurend op mijn schouder klopte. Hierdoor verscheen er een brede glimlach op mijn lippen terwijl ik dankbaar knikte.
“Maar vertel me eens, hoe kom je op zijn prachtige tekst?” vroeg Niall nieuwsgierig terwijl hij mijn schriftje terug vastnam in zijn handen.
“Het is gebaseerd op één van mijn exen die ik heb achtergelaten in Holmes Chapel. Taylor was één van mijn eerste echte liefjes, maar uiteindelijk duurde het niet zo lang vanwege dat we er achter kwamen dat we zo verschillend waren. Toch was het niet makkelijk om haar te vergeten. Daarom schreef ik dit liedje over haar.” Legde ik hem uit zonder echt na te denken dat ik weeral één van mijn geheimen had verteld aan een vreemden.
“Je hebt talent, Harry. Als je het goed vind wil ik je wel helpen met je gitaarlessen, dan kan jij me misschien helpen met teksten maken?” vroeg hij als compromis. Glimlachend door dit voorstel knikte ik. Misschien was verhuizen toch niet zo’n slecht idee geweest van mijn ouders…

Reacties (13)

 • 1Dfan4ever

  i(H)this story
  nieuwe aboo!!!!:)

  8 jaar geleden
 • teamLarry

  LOOOOOOVE IT

  8 jaar geleden
 • bieb3rauhl

  AAAaHH DAT IS EEN VAN M'N LIEVELINGSLIEDJES VAN HUN!
  Je schrijft geweldig.<3

  8 jaar geleden
 • Azriel

  Ik ga dat lied nú luisteren

  8 jaar geleden
 • Kelso

  Awww, Irrisistible is echt één van mijn lievelingsliedjes op dit moment, ik vind het echt helemaal geweldig dat het hierin voorkomt. :-)

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen