'Are you going to the school ball?' Ik probeer Harry's enorme passen in te halen als hij naar de kluisjes loopt. Ik merk hoe hij de beats op zijn hoofd verschuift en me met wijde ogen aankijkt.
      Hij blijft me zo een paar seconden aanstaren, terwijl hij gewoon verder loopt. Ongemakkelijk kijk ik zijn kant op.
      'So, you feel good enough to talk to me now?' Ik merk hoe hij zijn woorden geen greintje humor in zich hebben.
      Zuchtend draai ik mijn hoofd weg als ik me de woorden herinner die ik tegen hem heb gezegd. En hoe hij het opgevat moet hebben.
      'Don’t you pull that trick on me.´ Mompel ik terwijl ik mijn verbazing weg probeer te krijgen. Niet dat het lukt, hij kijkt me namelijk inspecterend aan. Je zou je er bijna nog ongemakkelijker doorvoelen. Wat niet meer kan in mijn situatie.
      ‘What trick? I’m coming up for my human rights.’ Hij haalt zijn schouders op. Hij trekt zijn grijze trui en beats van zijn hoofd terwijl hij ze in zijn kluisje stopt.
      Ik kijk verbaasd naar de boeken die geordend zijn geplaatst, terwijl hij zijn jas en beats er gewoon bij gooit. Hij moet leunen om bij zijn kluisje te zijn omdat het de tweede van onder is, hij heeft nog steeds wel een hoger kluisje dan ik. Ik merk hoe hij me in zijn ooghoek in de gaten houd, volgens mij denkt hij dat ik hem elk moment in zijn kluisje kan proppen.
      Om hem gerust te stellen leun ik naast hem tegen de kluisjes aan. Ik inspecteer de boel eerst voor de conciërge, hij zou me toch uit de kluisjes ruimte gooien als hij wist dat ik niet naar mijn kluisje ga. Zo geweldig zijn de mensen hier op school.
      ‘So what was your question again?’ Zegt hij, niet erg vol enthousiasme, en op dat moment merk ik dat hij zijn waardigheid terug probeert te krijgen. En ik kan het hem niet kwalijk nemen, mijn woorden waren best kwetsend.
      ‘Well, Harry, I was asking you if you’ll go to the schoolball.’ Ik druk mijn woorden ferm na zodat hij niet kan doen alsof hij me niet gehoord heeft. Wat me wel iets lijkt voor hem.
      ‘Maybe. I don’t know if I’m going.’ Overdonderd door zijn vreemde antwoord frons ik mijn wenkbrauwen. Ik richt mijn ogen even op de gang waar bijna niemand staat, allemaal in de les natuurlijk, voordat ik weer Harry aankijk.
      Hij draait zijn hoofd weer naar zijn kluisje waardoor ik besef dat hij me aanstaarde. Hij haalt zijn boek er uit voordat hij recht gaat staan om zijn rug te strekken. Met een kleine glimlach op mijn gezicht kijk ik toe.
      ‘Okay.’ Antwoord ik casual terwijl ik weer recht ga staan. Hij kijkt me vragend aan als ik mijn hand op steek.
      ‘Only if it’s fun.’ Zegt hij, en ik frons mijn wenkbrauwen bij deze aanleiding tot een gesprek. Ik had namelijk niet verwacht dat hij een gesprek met me wilde voeren.
      Ik besluit nog even aardig en enthousiast te zijn. ‘Ofcourse it’ll be fun, the new student consult is awesome.’ Ik merk hoe hij grinnikt voordat hij weer voorover buigt om zijn boeken in zijn schoudertas te stoppen. En ik besef dat hij één van de weinige jongens op deze school is die een schoudertas draagt. En het maakt hem niet eens gay, wat een hele prestatie is.
      ‘All right. If you promise that it’ll be fun…’ Hij maakt zijn niet af waardoor ik hem even vragend aankijk.
      Ik draai me om zonder nog afscheid te nemen terwijl ik probeer om niet verward te zijn van zijn vreemde antwoorden. Het eerste wat me opkomt is dat ik Francis moet zoeken en mijn verhaal kwijt moet. Want ik heb geen flauw idee wat hij op dit moment denkt of voelt.
      Als ik halverwege de aula ben komt er opeens een gedachte in me op, het is een kleine instinct die me aanspreekt. He’s playing hard to get.

Reacties (13)

 • nialldream

  Snelverder. LOVE IT

  7 jaar geleden
 • Amzilla

  hahahaha, nice, playing hard to get, uh? wat zou hij dan doen als ze hem spontaan zou zoenen? zou hij dan nog steeds hard to get zijn??

  7 jaar geleden
 • iheartgomez

  Snel verder! <3

  7 jaar geleden
 • NikIaus

  (H)

  7 jaar geleden
 • xhii

  snelverder! x

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen