Foto bij [47] It`s getting comforteble

picca: Beau Grigot

Pov. Darius Zy
Awkward. Dat is dit hele gebeuren. Lily liet me de rest van de rondleiding niet meer met rust en leek in de minste verte niet geïntimideerd door mijn hybrid zijnde, erg irritant... Beryl ergerde zich ook aan het roodharige mensenmeisje maar ze babbelde wel gewoon verder. Buiten leidde ze me naar de stallen. Een vos merrie trok m`n aandacht, ze was erg oud en mager maar de trotse blik in haar heldere ogen zei genoeg.
Langzaam trok ik m`n arm uit Lily`s greep en liep op de merrie af. Ze hinnikte zachtjes en stak haar snuit naar me uit.
Voorzichtig streelde ik de zachte snuit, de merrie sloot haar ogen genietend toen ik haar hals streelde.
‘Dit is Devona.’ Ik knikte. ‘Ik weet het.’
Ik fronste, ‘Maar hoe oud is ze? Ze was van mijn vaders tweelingbroer.’ Beryl kwam aan de andere kant van Devona`s hoofd staan en klopte haar zachtjes op haar hals, ze fronste nadenkend. ‘Volgens mij is ze een jaar of vijfendertig.’
Weemoedig ging ik tegen de stal zitten en speelde wat met het snoer van m`n koptelefoon, Devona snoof en wriemelde met haar bovenlip liefkozend door m`n haar. Lily stond aan het begin van de stal en scheen niet naar binnen te durven, eindelijk rust.
Beryl keek op me neer en wist over duidelijk niet wat ze nu moest doen. ‘Je mag me wel alleen laten hoor, ga je vrienden maar begroeten. Ik ben graag alleen.’ Ze knikte en glimlachte oprecht voor ze naar Lily liep en die met zich meetrok.
Onbeweeglijk bleef ik net zolang zitten tot ik niets anders hoorde dan de geluiden van de paarden die zich bewogen in hun stal.
‘Lijk ik echt op hem? Begroette je me daarom?’ fluisterde ik tegen Devona. Haar oren schoten naar voren.
Ik opende haar staldeur en deed een halster bij haar om. Ik wist niet of ik haar zomaar mee naar buiten mocht nemen maar ze scheen ondanks haar leeftijd levenslustig te zijn. Voorzichtig leidde ik haar achter me aan naar buiten. De namiddagzon was warm en zoel.
Bij een grasveld liet ik me achterovervallen en begon Devona te grazen. Met m`n armen onder m`n hoofd, m`n koptelefoon op lag ik naar de strakblauwe lucht te kijken.

Ik hoorde hen alleen maar doordat Devona plotseling een rukje aan het touw gaf. Snel keek ik op en zag twee jongens met hun paarden op nog geen vier meter afstand staan. De ene jongen had zwart haar en karamel bruine ogen, hij was knap… voor een mens. De andere had witblond haar en blauwe ogen, hij was ook knap voor een mens.
‘Zeg, wie ben jij dat je dat paard zomaar uit de stal haalt?’ ik haalde m`n schouders op en stond langzaam op, ik was langer dan zij.
‘Darius Zy.’ Ik maakte een beweging dat ze moesten antwoorden en trok Devona naar me toe. De merrie gooide haar hoofd even achterover maar gehoorzaamde.
‘Zy? De zoon van March?’ ik knikte langzaam en haalde m`n ogen niet van hun af, ze mochten me niet, ik kon dat nu al merken.
‘Waarom is dat beest zo kalm bij jou.’ Ik haalde m`n schouders op. ‘Ik lijk op hem zeggen ze.’
De blonde jongen stapte van z`n paard af en kwam wat dichterbij. Nu wist ik waarvan ik hem kende, hij was de oudere broer van Aphrodite en Kress. Dan was die andere de oudste zoon van Harry Potter.
De blonde jongen grijnsde en stak me z`n hand toe. ‘Scorpius, aangenaam. Dat is James.’ Hij wees naar de andere jongen die knikte.
‘Nu je het zegt, ik heb wel eens een foto gezien van jou vader en z`n broer. Je lijkt er echt op. Ik grinnikte en aaide de merrie door haar manen.
‘Normaal gesproken is ze onhandelbaar.’
Ik snoof. ‘Nu niet meer.’ Scorpius trok een gezicht en pakte de teugels van z`n paard. ‘Nu niet meer.’ Beaamde hij.
Pov. Aphrodite Malfidus
Vanuit het raam zag ik hoe Darius de oude merrie uit de stal leidde. Het oude paardje was gewoonlijk erg fel maar bij hem leek ze als was te zijn.
‘Dat komt omdat hij op Marti lijkt. Devona is er altijd kapot van geweest toen hij stierf.’ Harry Potter kwam naast me staan. Z`n zwarte haar vertoonde weinig grijs maar je kon wel zien dat hij al ouder werd.
Ik glimlachte toen Darius zich gewoon achterover in het gras liet vallen, met z`n armen onder z`n hoofd staarde hij naar de lucht terwijl Devona kalm graasde.
Ineens kwamen er twee ruiters uit het bos, bij Darius en Devona bleven ze staan. Uit hun houding te zien tolereerden ze de vreemdeling niet op het terrein maar Darius reageerde rustig. Scorpius steeg af en ze gaven elkaar een hand, de spanning die tussen hen gehangen had was verdwenen. Met z`n drieën liepen ze terug naar de stallen. Harry zuchtte. ‘Het wordt eens tijd dat James een leuke meid tegenkomt.’ Mompelde hij.
‘Ow wat ik eigenlijk kwam zeggen is dat de thee klaarstaan op het terras, kom je ook? Wil je dan wel eerst even de jongens bij de stallen halen?’
Ik knikte, ‘Tuurlijk Harry.’

Bij de stal hoorde ik ze praten. Of nou, Scorpius en James ondervroegen Darius. Toen ik de stal binnen kwam tilde Scorpius me op. ‘Dite! Wat is het lang geleden!’
Ook James begroette me. Darius vertrok z`n gezicht niet. ‘De thee staat klaar, komen jullie?’
Tot m`n verrassing antwoordde Darius. ‘We komen.’ Hij haalde een hand door z`n haren.
‘Zeg, heb je een vriendin?’ vroeg James wat hem een vreemde blik van Darius opleverde. ‘Ben je homo ofzo?’ James lachte. ‘Nee, maar anders krijg je een boel last van Lily!’
Darius trok een gezicht. ‘Te laat, het schijnt haar niets te kunnen schelen dat ik al bijna zeven jaar een vriendin heb.’ ‘Ik heb medelijden man.’ Scorpius gaf hem een klap op z`n schouder en grijnsde. ‘Dan ben ik eindelijk van haar af!’
‘Hey! Het is wel m`n zusje ja!’ schreeuwde James en hij haalde uit naar Scorpius die lachend wegdook. ‘Je zegt het zelf ook!’ verdedigde hij zich.

Darius nam zwijgend plaats op een stoel, Lily ging onmiddellijk naast hem zitten. James begon te lachen toen Darius heel subtiel opzij schoof. ‘Hij heeft een vriendin hoor Lil.’ Als blikken konden doden was hij nu morsdood geweest.
Ik grijnsde en ving Kress` blik die geamuseerd naar Lily en Darius keek.
March en de vaders kwamen naar buiten, de knappe vampier had het uiterlijk van een jonge man, alsof hij hun zoon kon zijn. Maar zodra je hem aankeek wist je dat je met een ouder iemand te maken had.
‘Darius, als je wilt blijven we hier nog wat langer… er komen over een paar dagen nog wat mensen die ik wil spreken.’
Het duurde even voor Darius knikte en lily`s hand van z`n arm duwde. ‘Ik hou van m`n vriendin, oké.’
Scorpius proestte weinig subtiel en werd knaprood toen hij zich in een slok drinken verslikte. James grijnsde ook en klopte hem op z`n rug. Lily stond met een ruk op en beende weg. Darius keek haar na en haalde z`n schouders op.
Ginny keek haar dochter na. ‘Heb je liever thee, koffie of frisdrank Darius?’
Hij glimlachte braaf en antwoordde: ‘Thee is goed.’
Ze glimlachte hartelijk en schonk hem een kopje in. Mijn moeder sneed een taart aan en deelde die rond. James was naast Darius gaan zitten en Scorpius zat aan z`n andere kant, de jongens schenen hem wel interessant te vinden.
Toen Hazel Darius een schoteltje taart aangaf glimlachte hij zo flitsend dat m`n moeders hand trilde. Langzaam maar zeker begon hij te ontspannen en ik vroeg me af of hij ook zo was bij z`n vrienden.

Pov. Beau Grigot
Onze auto reed van de veerpont af. Dikke regenwolken hingen boven m`n geboorte eiland. De zee was wild en hoog opgestuwd door de sterke zeewind. M`n ouders wierpen nerveuze blikken op de zee maar ik hoopte een glimp van een capall uisce op te vangen. ‘Hoe hebben jullie de nieuwe capall genoemd?’
M`n moeder draaide zich om in de passagiersstoel. ‘Ze heeft nog geen naam.’
Dus het was een merrie, ik had altijd liever merries, hoe feller hoe beter.
Bij onze stoeterij sprong ik meteen de auto uit en rende naar de stallenblok waar we de capall hielden. De stal in de hoek was altijd voor de nieuwste dieren.
Een woest gekrijs en gebonk klonk vanuit de stal. Ik grijnsde en liep er naar toe. Een zwarte capall draaide rondjes in de stal en slaakte af en toe woedende kreten.
Dit zou een leuke worden…

Snel liep ik weer naar binnen en trof m`n ouders aan in de keuken. ‘Thee lieverd?’
Ik trok m`n neus op. ‘Nah cola graag.’ Ze glimlachte en pakte een fles uit de koelkast.
‘Nog nieuws vader?’ m`n vader schudde z`n hoofd. ‘We merken hier niet zoveel van de oorlog.’
Mijn vader was de jongere broer van een tovenaar, daardoor wisten m`n ouders van magie en dat soort dingen. Plus, dit eiland werd alleen bewoond door magische wezens.
M`n gedachten schoten naar de capall. Ergens zouden ze nuttig moeten zijn in de oorlog. Als je ze maar kon trainen en in de hand kon houden, onsterfelijke zoals ik konden dat…
Een wild idee schoot door m`n hoofd. Met m`n glas cola in m`n hand rende in naar buiten, m`n ouders stomverbaasd achterlatend.
Met m`n vrije hand pakte ik m`n mobiel en draaide Darius nummer.
‘Beau.’ Begroette hij me. ‘Darius! Ik heb een geweldig idee!’ snel legde ik het aan hem uit. Hij reageerde positief maar toen ik vroeg of hij me wou helpen dreigde hij me te vermoorden.
‘Ik kom van de week wel een keer langs, Beau.’ Zei hij voor hij me ophing.
Opgewekt liep ik terug naar binnen en vertelde m`n ouders wat ik wou. ‘Dan verplaatsen we de merries naar een andere stallenblok en maken de achterste leeg voor de nieuwe capall.’ Kijk, met m`n vader kon ik praten.

Diezelfde avond nog zette we de merries uit blok acht bij blok drie erin. Blok acht lag vlak naast blok negen, de stallen voor de capall. We hadden nu drie capall staan maar ik dacht aan een stuk of twintig te vangen, vanavond zou ik al naar het strand gaan om de wezens van de zee op te wachten.
Maar het ging uiteraard ook om karakter, de een was wat wilder dan de ander. Die konden we niet gebruiken…
Na het avond eten stuurde ik Darius een mailtje dat als hij mee wou dat hij dan hierheen moest komen.

Pov. Darius Zy
Beau had weer eens een plan in z`n hoofd gehaald hoor. We zaten aan tafel buiten en het was best gezellig. Nooit had ik me erg verdiept in Aphrodite, Kress of Beryl maar bij hen James en Scorpius kon ik het best vinden. Langzaam maar zeker voelde ik me steeds meer op m`n gemak en begon dus ook gemakkelijker te praten.
Met een kwade blik op m`n mobiel legde ik die vlak naast m`n bord neer. Kress trok vragend een wenkbrauw op, ik snoof geïrriteerd.
‘Beua heeft een wild plan bedacht.’ Door die zes simpele woorden trok meteen de aandacht van bijna alle aanwezigen. M`n vader hield z`n hoofd vragend schuin. ‘Wat dan?’
Ik haalde m`n schouders op. ‘Hij is van plan om twintig capall te vangen en een eenheid van bereden onsterfelijke te maken, de sukkel.’ Ik schudde m`n hoofd ongelovig en merkte dat de meesten aan tafel niet wisten wat een capall was.
‘Wat the hell is een capall. Kun je dat eten?’ vroeg Apollo. Ik lachte toen Albus hem een stomp gaf. ‘Nee, een capall is een demonisch waterpaard dat vlees eet en bijzonder gevaarlijk is.’
M`n vader grijnsde blikkerend z`n hoektanden glansden in het schijnsel van de zwevende kaarsen. ‘Ik doe mee!’ ‘March!’ riep mevrouw Malfidus geschrokken.
Maar Draco en Harry lachten ook. ‘Jammer dat we niet onsterfelijk zijn, anders deden we ook mee.’

‘Twintig zei je?’ ik knikte. ‘Dat wil hij ja.’ ‘Hoe wil hij er zoveel vangen in z`n eentje?’ ‘Geen idee… Hij wou mijn help. Als het goed is is hij nu op het strand “het ideale weer om capall te vangen” zei hij.’
M`n vader stond op. ‘Waar wachten we nog op? We gaan hem helpen!’
‘Pap-’ ‘Aphrodite, Kress, Beryl, waarom gaan jullie niet mee?’ Aphrodite keek naar haar moeder die zuchtte en een hand door haar bruine haar haalde.
‘En hoe willen jullie er zo snel komen?’ wou ze weten, daar had ze een punt!
‘Wij kunnen mee verschijnselen?’ zei James opeens, z`n ogen glinsterden verdacht.
Scorpius probeerde er minder opgewonden uit te zien, het lukte niet helemaal.
‘Ik vind het goed, ik bedoel met March erbij kan er niet zoveel gebeuren. Tegen vijf vampiers kunnen de capall niet op.’
De moeders stemden met tegenzin in.
‘Ik kleed me eerst even om. ‘ mompelde ik en stond op. Lily volgde me als een schaduw, ik deed alsof ik het niet merkte.

Bij de logeerkamer gekomen trok ik het dure shirt over m`n hoofd en ritste ik m`n grootste koffer open. ‘Ik wil ook mee.’ Zei Lily terwijl ze zich achterover op het bed liet vallen. Ik keek schuin naar haar op en schudde m`n hoofd. ‘Nee, je gaat niet mee.’
Ze pruilde en ging op het randje van het bed zitten waarna ze zo ver naar voren boog dat haar haren langs m`n gezicht streken. ‘Deze is cool.’ Zei ze en wees een blouse aan dat Morgan in Barcelona voor me gekocht had. Ik glimlachte en trok het aan. ‘Je blijft thuis, Lily.’ Daarna opende ik het raam naar het balkon en sprong eruit.

Reacties (1)

  • Allysae

    hahahahah
    faal lily
    snel verder

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen