Foto bij Zwoele nachten

Iedereen was redelijk neerslachtig de volgende dag. Ze hadden allemaal medelijden met me omdat mijn ontsnappingspoging niet gelukt was, inclusief mezelf. Ik had nog nooit zo'n zelfmedelijden gehad. Ik kon geen hap door mijn keel krijgen bij het ontbijt, en ik zag dat mijn gezicht bleek was toen ik mezelf opmaakte. Meliha had gelukkig niets in de gaten gehad over wat er de afgelopen nacht was gebeurd. Maar ik wist zeker dat Amon haar zou inlichten, en dat er nog strenger over me gewaakt zou worden. Elke stap die ik zette zou bekeken worden. Ik zou nog minder vrij zijn dan ik eerst was geweest, helemaal niet vrij dus. Ik was nerveus en gespannen om Amon te zien. Die nacht, nadat ik "gevangen" was door Amon, had hij me persoonlijk naar het hondenhok begeleidt en me een slijmerige nachtkus gegeven. Ik was allang blij dat het daarbij bleef.
Die dag vloog razendsnel voorbij. Ik kreeg Amon de hele dag niet te zien omdat hij op één of andere tour door Turkije was, dus dat betekende een nachtje rust. Dat kon ik wel gebruiken: ik was doodop door het gebrek aan slaap. Zodra ik die avond na al het buikdansen en wandelen door de paleistuin, die ik als plek des onheils beschouwde, op mijn sofa neerplofte, sliep ik gelijk. Ik was blij dat mijn haremvriendinnen me in ieder geval steunden. Ze zeiden het niet, maar ze wisten dat ik niet opnieuw zou moeten proberen te ontsnappen. Dat zou gevaarlijk worden. Ik moest gewoon wachten, dan kwam het wel goed, verzekerden ze me. Maar daar was ik niet zo zeker van. Op het ogenblik zag ik alles namelijk somber in. Toen ik wakker werd, voelde ik me al een stuk uitgeruster. Ik stond op. De anderen waren al op en waren bezig zich aan te kleden.
'Vandaag gaan we Amon de nieuwe dans laten zien,' bedacht Arzu terwijl ze haar lange haar kamde. Hierop klapte Dünya enthousiast in haar handen. Haar groene ogen fonkelden opgewonden bij het idee.
'Die nieuwe dans is ontzéttend verleidelijk! Lara, kun je niet een dag doen alsof je ziek bent, zodat Amon zijn aandacht een keer op ons vestigt?,' stelde ze grijnzend voor. Ik glimlachte zuur.
'Kon ik dat maar,' gaapte ik terwijl ik overeind kwam een mijn nachthemd uittrok. Ik pakte mijn buikdanskleding op. 'Hoe laat moeten we naar Amon toe?'
'Vanavond verwacht hij jullie,' antwoordde Meliha, die net binnen kwam lopen en mijn vraag gehoord had. Ik knikte peinzend terwijl ik mijn topje vastknoopte. Hoe zou hij reageren als hij me zou zien? Zou hij me vanavond weer willen "hebben"? Ik rilde bij het idee. Hij kon me toch wel met rust laten, of was hij nou echt zo verslááfd aan me? Ik zuchtte, en ik zag aan Arzu's gezicht dat ze zag dat er iets was. Maar ze vroeg er niet naar, omdat Meliha in het vertrek was. Ze zei ons welke kleding we vandaag moesten dragen, en kondigde aan dat ze ons ontbijt ging laten brengen. Toen ze weg was, kwam Arzu meteen op me af.
'Waar maak je je zorgen over?,' vroeg ze zachtjes. Ik haalde mijn schouders op.
'Ik heb reden genoeg om me zorgen te maken, dacht ik zo,' Ik glimlachte flauwtjes terwijl ik een kam van één van de kaptafels pakte en mijn haar begon te fatsoeneren.
'Maar ik zie dat je ergens bang voor bent,' drong Arzu aan. Ik ging voor de spiegel staan, keek naar de zilveren kam die door mijn golvende haar gleed.
'Ik ben bang dat Amon me vanacht weer niet met rust zal laten,' gaf ik toen maar toe. Het was moeilijk om dingen verborgen te houden hier. Arzu keek me begrijpend aan door de spiegel.
'Ik snap niet dat je daar zo bang voor kan zijn,' mengde Dünya zich in het gesprek. 'Je moest eens weten hoe jaloers elk meisje in dit harem hier op jou is! We willen allemaal wel wat jij krijgt. Al die aandacht die Amon je geeft...' Ze zuchtte. 'Weet je wel hoe frustrerend het is als Amon dag in dag uit geen enkel meisje van ons een voorkeur lijkt te geven? En toen kwam jij: bam! Hij was verkocht.' Hoewel ze het probeerde te verbegen, zag ik iets van jaloezie door haar ogen flitsen. Ik haalde mijn schouders op.
'Ik wil niet elke nacht met hem rollebollen,' zei ik terwijl ik mijn make-up opdeed.
'Je moet gewoon blij zijn. Iedereen zou jouw zwoele nachten wel willen pikken,' zei Cari met een knipoog. Ik sloot mijn mond en zei niets meer. Waarom begrepen ze me niet? Ik wilde helemaal geen "zwoele nachten" met Amon. Ze konden gewoon niet begrijpen dat ik anders dacht dan zij. En er was ook nog eens niets wat ik kon doen. Als ik tegenstribbelde werd hij boos. Als ik bekende dat ik hem haatte, zei hij spottend dat dat een "uiting van passie" was. En als ik met hem meedeed motiveerde ik het alleen maar. Waarschijnlijk was het laatste het beste wat ik kon doen. Maar dat betekende niet dat het was wat ik het liefst wílde. Toch was ik bang voor hem. Dus die avond ging ik gewoon mee, zonder me ziek te melden, en we voerden onze nieuwe dans uit.
Amon probeerde niet te laten zien hoe opgetogen hij was toen ik aan kwam lopen, en hij zette zijn verveelde, spottende masker op. De muzikanten begonnen te spelen, en wij begonnen met dansen. Het was, tot mijn ergenis, inderdaad een erg sensuele dans, waarbij je veel met je heupen moest bewegen. Amon deed alsof hij ook naar de andere meisjes keek. Maar ik zag wel hoe hij vanuit zijn ooghoeken tussen de anderen door gluurde, naar mij. Één keer zag ik hoe hij met open mond naar mijn buik staarde, maar toen had hij vlug weer zijn uitdrukkingloze masker opgezet. Hij nam een trek van zijn waterpijp en wierp Ozlem, die vooraan stond, een charmante glimlach toe. Ik zag haar ogen stralen in reactie daarop. Toen de lange dans eindelijk ten einde was en de muzikanten waren gestopt met spelen, stuurde Amon bijna alle meisjes weg. Tot mijn verbazing hoefde niet alleen ik te blijven, maar nu ook Cari, Sila en Ozlem. Amon liet ons bij hem komen. Hij nam eerst een trek van zijn waterpijp, en daarna keek hij op. Hij grijnsde naar de andere drie, en mij bewaarde hij voor het laatst. Hij keek me indringend aan, en ik sloeg mijn ogen neer.
'Er komen zo wat vrienden van me,' begon Amon. 'Ik wil dat jullie voor ons dansen... één voor één. Bedenk maar gewoon iets. Iets verleidelijks.' Zijn mondhoek trok omhoog, en er verscheen een ondeugende halve glimlach. 'Ik verwacht jullie over tien minuten in mijn vertrek hiernaast.'
Hij maakte een gebaar dat we weg konden gaan. We draaiden ons om en liepen zwijgend het grote vertrek uit. Pas toen we op de gang stonden, barstten de gilletjes los.
'Wauw, hij liet ons blijven!,' fluisterde Cari opgewonden. Haar glimlach was zo breed dat hij te groot leek voor haar gezicht.
'We mogen omstebeurt voor hem dansen,' voegde Sila er verrukt aan toe. Ze draaide een rondje van vreugde.
'... wel waar zijn vrienden bij zijn,' zei Ozlem een beetje gefrustreerd. Cari haalde haar schouders op. 'Hij heeft precies óns laten blijven,' zei ze. Ik kon er niet zo gelukkig van worden. We bleven nog een tijdje op die plek staan, tot we dachten dat de tien minuten wel om zouden zijn, en we liepen enthousiast (althans, zij enthousiast, ik niet) naar het kleinere vetrek van Amon naast de zaal waar we net gedanst hadden.
We kwam hier bijna nooit. De geur van wierrook en lelies was hier sterker, en het plafond was iets lager waardoor het knusser was. Er zaten twee muzikanten die ik nog nooit gezien had bij het grote raam: een heel donkere man en een man met een lange, witte baard. De man met de witte baard had een soort trommeltje vast en de andere man een fluit. Amon zat met de sultan, Ahmed en twee andere jonge Turkse mannen die ik nooit gezien had op de grond in de kussen. Tussen hen in stond een grote waterpijp, waar Ahmed trekjes van nam. Dit vertrek was mooier dan het andere: de muren waren van prachtig turkoize mozaïek en op de vloer lag een duur uitziend Perzisch tapijt. Er waren overal olilampjes, wat voor veel sfeer zorgde. Als Amon en zijn vrienden er niet waren geweest, was het hier misschien wel gezellig geweest.
We stonden even aarzelend in de deuropening, maar toen kreeg Ahmed ons in het oog. Hij lachte.
'Daar zijn je meisjes, Amon', riep hij luidkeels. Amon, die in kleermakerszit met zijn rug naar ons toe zat, draaide zich om. hij wenkte ons. We kwamen schoorvoetend dichterbij. Amon gebaarde naar de plek voor hun kussen-instalatie.
'Waar wachten jullie op? Begin maar!' We keken elkaar even aan. Uiteindelijk stapte Cari dapper naar voren. Ze wierp een blik op de muzikanten, en die begonnen met spelen. De belletjes aan Cari's sjaal, die om haar heup gebonden was, klingelden terwijl ze danste. Ze kronkelde haar armen en dacht zo te zien aan Amons woorden, over het verleidelijk dansen, want ze sloofde zich nogal uit. Zo te zien vonden Amons vrienden het wel leuk. Tot mijn schrik zag ik dat Amon na een tijdje helemaal niet meer naar Cari keek. Zijn ogen waren op mij gericht. Ik keek zenuwachtig weer weg. Na een tijdje stopte Cari met dansen. Amons vrienden klapten enthousiast in hun handen en joelden.
'Fantastisch,' riep één van Amons vrienden die ik niet kende. 'Kom je lekker bij ons zitten?' Cari bloosde, maar haar gezicht bleef uitdrukkingloos. Amon lachte.
'Natuurlijk doet ze dat!' Amon klopte op de kussens tussen hem en zijn vriend, die net gesproken had. Dolgelukkig liep Cari op hen af en liet zich tussen Amon en zijn vriend in de kussens zakken. Amon draaide zich om naar ons.
'Ik heb een prachtig meisje gekregen van mijn broer,' vertelde hij terwijl hij me aankeek. 'Een zigeunermeisje. Ze heeft het mooiste lichaam wat een meisje kan hebben!' Hij wenkte me naar voren. Ahmed kende me al, en hij grijnsde naar me. De andere twee jongens bekeken me bewonderend van top tot teen, en prezen mijn schoonheid.
'Dans!,' gebood Amon. HIj maakte een gebaar naar de muzikanten, die een zucht onderdrukkend weer begonnen te spelen.
Ik weet niet waarom, maar ik vond het stiekem nog altijd fijn om bewondering te krijgen. Dus deed ik mijn best terwijl ik mijn heupen kronkelde op het ritme van de trommel. Oké, ik haatte Amon... maar ergens diep vanbinnen kon ik niet ontkennen dat ik het toch wel een béétje leuk vond als hij gek van me werd. Als ik hem gewoon op hol liet slaan. Het voelde als macht. Macht... dan had ik tenminste op één gebied macht over Amon.

Reacties (4)

 • blackbride

  jaah snel snel verder!! dit is zo'n goed story!

  7 jaar geleden
 • Wolveline

  tamtamtamtam... en toen kwam er nog een hoofdstukje!!

  7 jaar geleden
 • blackbride

  snel verdre!!!!

  7 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder!!!

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen