Foto bij Equipa de Portugal • Quarenta e um

Maya Milena dos Santos Aveiro
      “Love? Ik moet weg, zie ik je vanmiddag?” Ik hum wat en nestel me nog dieper in de dekens. Een zachte grinnik klinkt en al gauw voel ik een stel warme lippen op mijn wang. Mijn mondhoeken krullen omhoog en glimlachend kijk ik hoe Fábio mijn kamer uitloopt. My mister perfect.

      Ik hul mezelf in een los, zwart rokje, hijs mijn bovenlichaam in een bordeaux top en stap in mijn flatjes. Een zonnebril moet mijn ogen bedekken en ik wikkel nog gauw een sjaal om mijn hals. Ik keur mijn outfit goed en loop mijn kamer uit, richting de hal. Daar aangekomen glimlach ik even vluchtig naar de receptioniste, Grace, waarna mijn ogen de ruimte afspeuren naar Eva.
      “Hola, niña bonita.” Mijn wenkbrauwen fronsen bij het horen van een mannenstem – dat kan Eva niet zijn. Het Spaanse accent is duidelijk te horen en ietwat nieuwsgierig draai ik me om. Ja, ik fangirl nog steeds over alle voetballers, mhehe. Mijn mondhoeken krullen langzaam omhoog bij het zien van de jongeman met een enkele rode roos in zijn handen. “Cesc, what’s upp?”
      “Ik wil je mijn excuses aanbieden. Het spijt me dat ik zo’n zak was, toen ik hoorde dat je wat met Coentrão hebt.” Hij rolt zijn ogen, waarna hij ze neerslaat. Hij is best schattig zo, haha. Een grinnik verlaat mijn mond. “Is die roos voor mij?” vraag ik hem nieuwsgierig – je weet nooit, hé. Hij knikt, schenkt me een glimlach en geeft me de roos. “Excuses aanvaard?” Ik bijt zogezegd nadenkend op mijn lip, waarna ik lachend knik. “Natuurlijk!” Een opgeluchte zucht is te horen en grinnikend kijk ik hem aan. Even lijkt hij te twijfelen, waarna hij me toch in zijn armen trekt. En wie ben ik om dat tegen te weigeren? Juist, ja.
      “Maya! Oh, sorry.” Zo snel als Cesc me in een knuffel trok, zo snel wurm ik me er nu uit. Een grote glimlach bekruipt mijn gezicht bij het zien van de blondine. “Eva! Alles goed?” Ik sla mijn armen om haar heen en knuffel haar even. In mijn ooghoek zie ik Cesc een handgebaar doen, waarna hij weg is. Adios, amigos. Al snel richt ik mijn aandacht weer op Eva, die me grijnzend aankijkt. “Wat?” Een lach verlaat haar mond terwijl ze de rode roos uit mijn handen trekt. Haar wenkbrauwen schieten de lucht in terwijl een grinnik over haar lippen rolt. Een zachte grom ontsnapt mijn mond en grijnzend rol ik met mijn ogen. Ik haal mijn schouders op en neem de roos glimlachend terug. En net hebben Eva en ik , zonder een woord te zeggen, een hele conversatie gevoerd.

      “Thibaut Courtois.” Mijn ogen worden groot als schoteltjes en verbaasd kijk ik de Belgische blondine aan. Bedoelt ze – wait a minute. “Oh my god, Eva!” Mijn ogen worden mogelijk nóg groter en ik sla mijn handen voor mijn mond. Nu snap ik waarom ze zo 'triest' was, de avond van de Belgische overwinning. En eerlijk gezegd geef ik haar groot gelijk. “Ik wist niet dat je hem leuk vindt! Had ik dat geweten, had ik nooit gezegd dat hij knap en schattig is en oh my god. Het spijt me!” Lichtelijk in paniek kijk ik haar aan. Haar gezichtsuitdrukking is echter allesbehalve hetgeen ik verwacht, waarna ik een wenkbrauw optrek. “Vind je het niet erg?” Glimlachend schudt ze haar hoofd. “Ik weet heus wel dat hij knap en schattig is, hoor. En dat ik niet de enige ben die dat vindt.” Een schampere lach vult mijn gehoor. “Duizenden meisjes vinden hem leuk. & I’m just one of them..” Gepikeerd kijkt Eva voor haar uit, terwijl een zachte zucht haar mond verlaat. Vanuit mijn ooghoeken kijk ik haar aan. Een geniepige glimlach vormt zich op mijn gelaat en glimlachend houd ik de Belgische blondine tegen. Haar ogen staan vragend en vernijpen als ze mijn wenkbrauwwiebel zien. “Maya?!”


What do you think? x

Jupp - de volgende stukken worden 'spectaculairder' , dat beloof ik jullie!
Maar eh, vinden jullie het niet een beetje langdradig worden? Please, tell me!

Reacties (5)

 • NWalcott

  NO WAY DAT HET LANGDRADIG IS MISSY.
  omgggg wat is ze van plan? :3

  8 jaar geleden
 • Yestherday

  Langdradig, echt niet!
  Ik hou echt van dit verhaal, zoveel voetballers in 1 verhaal en dan ook nog geschreven door jou!
  Love it!
  X

  8 jaar geleden
 • MERTENS14

  langdradig? echt niet ;o
  en snel verder!

  8 jaar geleden
 • periphery

  BTW langdradig? Are you crazy! Hoe kan dit geweldig fantastische verhaal vol voetbal en knappe mannen nou langdradig worden?! Het is perfect, echt waar!

  8 jaar geleden
 • periphery

  Ooh Cesc is zo lief haha ^^ OMG nu heb je me wel nieuwsgierig gemaakt hé! - omg Thibaut is zo leuk, I love him - aaaah. Oké, laat mij maar even fangirlen over hem... hm, not even in my dreams haha ;p But I like the idea of me and him (: And you are making it happen! Thank you sweetheart! This is amazing <3
  Oh en dat je het even weet: dit is echt mijn lievelingsverhaal (en dat is niet omdat ik een personage speel erin!) , want het is zo goed geschreven en omg er komen zoveel knappe voetballers in voor - aaaah - en ja, je bent gewoon geweldig. Net als je verhaal!
  Ik houd van jou lieve schat! Je bent de beste - en dat meen ik! <3

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen