Foto bij Chat One

Met een zucht van verlichting gooide ik mijn tas op het bed en trapte mijn schoenen uit. Ik zette mijn tanden in een koekje en deed mijn laptop aan. Ik keek even snel in mijn agenda wat het huiswerk was, maar zoals gewoonlijk dwaalde ik veel te snel weer af naar internet. Eerst checkte ik mijn Twitter, met mijn deprimerende aantal followers. Zes om precies te zijn. Mijn ogen gingen vluchtig over de haat berichtjes die aan mij gericht waren. Ik wist dat ik dat niet moest doen, maar op de een of andere manier deed ik dat toch.
Tranen vulden mijn ogen en ik klikte Twitter gauw weg. Ik legde mijn hoofd op het toetsenbord en zuchtte langzaam uit. Ik haatte dit hele gedoe. Ik haatte dat mensen me boos aankeken op school en gemene opmerkingen maakten. Ik haatte het dat mijn ouders altijd op hun werk zaten. Ik haatte het dat ik geen echte vrienden meer had. En dat allemaal kwam door één stomme fout. Eén stom klein dingetje wat in mijn eerst perfecte leven verkeerd ging.
Het stomme daaraan was, was dat het niet eens mijn fout was. De situatie werd helemaal verdraaid door een kreng die ik eerst mijn beste vriendin noemde. Ze dacht dat ik haar vriendje had afgepakt omdat ik met hem zoende. Correctie: hij zoende mij.
We waren met een groepje naar een kampvuur geweest en we hadden allemaal iets te veel gedronken. Op eens pakte haar vriendje me vast en begon me uit het niets te zoenen.
Sindsdien wordt ik een slet genoemd en compleet genegeerd door alles en iedereen. De enigste vriend die ik nog op school heb, is een verschrikkelijke nerd waar ik altijd bij ga zitten in de pauzes. En dat alleen maar omdat hij niets terug zegt.
Het leek er ook op dat mijn ouders me verstoten hadden. Toen ze hoorden dat ik niet meer bij het populaire groepje zat en mijn cijfers drastisch omlaag gingen, spraken ze steeds minder met me.
Ik beval mezelf om weer rechtop te gaan zitten en staarde met lege ogen naar het scherm. Ik had geen zin meer op de deprimerende ik te zijn. Ik wilde ook weer kunnen lachen.
Langzaam tikte ik een “o” in op google en bezocht een aantal sites die daar mee begonnen. Uiteindelijk kwam ik bij Omegle uit. Een chat site.
Ik drukte op de muis en bekeek de website. Talk to strangers. Nieuwsgierig vulde ik een paar trefwoorden ik en drukte op text. Video leek me weer iets te persoonlijk. Stel je voor dat ik iemand van school tegenkwam.

You're now chatting with a random stranger. Say hi!
You and the stranger both like one direction.


One Direction was één van mijn trefwoorden. Ik had eigenlijk geen idee waarom ik zo vaak naar hun muziek luisterde. Misschien omdat ik me dan even vrolijk voelde en alles vergat. Ik vond het raar dat ik voor het eerst in mijn leven naar een boy band luisterde. Ik was altijd een hipster geweest die luisterde naar wat haar vrienden luisterde. Tijden waren zeker veranderd.

Stranger: 1/5?
You: what?
Stranger: do your homework, stupid
Your conversational partner has disconnected.


Een paar seconden staar ik naar het scherm. Dat was onaardig. Maar ja, dat was ik helaas wel gewend. Ik drukte op New en begon een andere chat.

You: Hello:)
Stranger: Hi :p
You: How are you?
Stranger: Are you 1/5?
You: what’s that? Plz don’t disconnect. I want to know…
Stranger: it means are you one of the five
Stranger: you know, from one direction
You: okay, thanks!
You have disconnected.


Na een paar chats kreeg ik het door hoe het ongeveer ging. De helft was opzoek naar een ene X. Een kwart was opzoek naar 1/5 en de andere kwart vroeg steeds om asl (age, sex, land). Buitengewoon irritant.

You: Hii
Stranger: ARE YOU HARRY???
You: yes, I am
Stranger: OMFG I NEED TO CALL MY MUM!!!
You: you should do that
Stranger: are you really harry, plz????
You: I am Harry…
You: HARRY POTTER
You have disconnected.


Ik kreunde en sloot Omegle af. Waarom waren er geen normale gesprekspartners?

HOLY SHIT. 44 ABO'S EN 3 BLADZIJDES AAN REACTIES MET EEN PROLOOG??? HOE. Maar ik vind het wel leuk hoor ^^
Jeez, sorry mensen als dit hoofdstukje tegenvalt :s Harry komt gauw genoeg :p

Reacties (24)

 • TheFirstOfApril

  Ik ben op omegle al 10verschillende Harry's tegen gekomen. Als ik flashte kreeg ik tickets, maar ik mocht hun gezucht wel niet zien.
  Hmmm

  3 jaar geleden
 • R3V3LATION

  I love it!

  6 jaar geleden
 • Lostage

  Mijn vriendin heeft dit serieus een keer meegemaakt, zat ze zo op omegle. KWAM HARRY OP DE WEBCAM x_x
  dat was echt even zo'n momentje: FTDHRSESJTWASFSGFKEGSFHD ;O

  6 jaar geleden
 • Franc0

  Omg ik lach me echt kapot om die Mr. X shit.
  Ik las ergens dat James Arthur mr. X is hahahahahhaaahahha
  Oké ik ga weer verder lezen:D

  6 jaar geleden
 • DreamLover

  Hahahahaha ik las tot twee keer toe: ik zette mijn tanden in een hoekje. Ik zat echt zo van huh?????? Toen las ik het nog een keer en er stond gewoon hoekje. Ik schoot echt keihard in de lach hahahahahahaha. Ik ben zo dom he omg

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen