Foto bij [51] Awaken

picca: Scorpius

Pov. Bonita “Bonny” Luxfort
Langzaam opende in m`n ogen. Ik was ontwaakt na een lange tijd. Even bleef ik zo liggen, ik genoot van het gevoel weer terug in m`n lichaam te zijn…
Een gelijkmatig gepiep klonk vanuit de monitor niet ver van me vandaan. Geïrriteerd fronste ik en kwam overeind. De naalden die in m`n arm zaten trok ik eruit.de hartmonitor piepte eentonig. Het leek alsof ik weer aan m`n lichaam moest wennen, het gevoel de bewegingen, het was allemaal even wennen.
Nieuwsgierig hield ik m`n hand dicht bij m`n gezicht. Blauwe adertjes liepen vlak onder de huid, spieren die langs botten bewogen zodra ik m`n hand ook maar een beetje bewoog. Het was bewonderingswaardig.
‘Bonita?’ De stem kwam me gruwelijk bekend voor, al kende ik de naam niet die hij zei, ik keek op. Een man van middelbare leeftijd maar met gitzwart haar en felle groene ogen keek me ontzet aan.
Ik glimlachte vaag.
Ik wou vragen hoe ik hier kwam maar er kwam geen woord over m`n lippen, enkel een vaag gebrabbel. Verward legde ik m`n hand op m`n keel. Een doktersfiguur kwam dichterbij en maakte een sussend geluidje toen ik blazend achteruit schoof.
Het eerlijke gezicht straalde vertrouwen uit dus ik stond toe dat hij m`n pols voelde, met een lampje in m`n ogen scheen.
‘Er is lichamelijk niets mis met haar.’ Met m`n ogen scande ik de rest van het gezelschap. Er was iets bekends aan ze maar ik kon niet bepalen waar ik ze nou precies van kende.

De dokter verdween maar nog geen seconde later stond hij weer naast het bed maar nu met een zak bloed in z`n handen. Hij schonk wat in een beker en wou het me aangeven maar het glas glipte tussen m`n krachteloze vingers door. Ik maakte een treurig geluidje en keek naar de rode plas bloed op de grond, m`n hoektanden schoten tevoorschijn.
De dokter ging naast me op het bed zitten en zette een nieuw glas aan m`n lippen. Dorstig begon ik te drinken en legde een hand op z`n pols.

Pov. Edward Cullen
Ze kon niet praten, ze kon niet eens een glas vasthouden… Ze was compleet hulpeloos. Iets dat heel naar om te zien was. Een gracieuze jager, hulpeloos als een kitten.
Toch leek ze niet geheel ongevaarlijk toen Carlisle het glas tegen haar lippen zette. Er flakkerde iets van een oude kracht in haar ogen. De zilveren grote ogen kleurden zwart voor ze ze sloot en een hand op Carlisle`s pols legde.
‘Gaan jullie maar even naar de woonkamer. Ik voed haar wel.’ Zei Carlisle. Ik knikte naar Bella en de rest die meteen verdwenen, ik bleef.
Snel ruimde ik het geknoeide bloed op, Jasper`s zelfbeheersing was beter geworden maar was nog steeds niet zo goed als dat van de rest.
Bonita leunde tegen Carlisle aan en gaapte. Ja, ze leek net echt op een kitten.
Carlisle keek me aan en legde haar terug in de dekens, ze krulde zichzelf op en viel onmiddellijk in slaap.

‘Op deze manier mag de wereld har niet zien Edward.’ Z`n gouden ogen waren bezorgd. Ik knikte en bekeek Bonita van dichterbij.
‘Je hebt gelijk. De magische wereld ziet haar als voorbeeld. Als ze erachter komen dat ze net zo hulpeloos is als een kind doet dat niet veel goeds voor de oorlog.’
Carlisle klopte me op m`n schouder. ‘Het ziet er naar uit dat we straks richting Malfidus` landhuis gaan. We moeten toch bij haar blijven. Die demonen waren volgens mij gestuurd om haar lichaam mee te nemen want het kon niet geweest zijn dat ze daar waren om jonge tovenaars en heksen te vermoorden want die zijn allemaal naar huis.’
‘We moeten haar beschermen. Ik voel het, ze is belangrijk, waarom zou ze anders terug gekeerd zijn?’
Carlisle keek even naar haar. ‘Je kan haar gedachten zeker niet lezen?’
‘Nee,’ Zuchtte ik. ‘net zo onleesbaar als eerst.’
Mijn stiefvader liep de kamer uit, liet mij alleen met Bonita.

Pov. March Zy
Vanaf het moment dat onze voeten de grond raakten bij de stoeterij van Beau rook ik het bloed al. De geur hing overal.
Iets verderop lag het lichaam van een capall. Aphrodite zat naast Scorpius en hield een gapend gat bij z`n nek dicht. Beau hield Darius vast die bloedde als een runt uit een gat in z`n borst. Kress zat bij een verdwaasde James.
M`n zoon was onsterfelijk, hij kon wel heel even wachten maar het mensenjong niet.
De blonde jongen was z`n bewustzijn al verloren en za lijkbleek onder al het bloed.
Snel beet ik m`n pols door en drukte de wond tegen z`n lippen. Het duurde even maar na een poosje trok de wond dicht.
Damon had Darius ook wat bloed gegeven. M`n zoon stond al heel snel weer overeind en wankelde naar de capall die schijnbaar nog bleek te leven.
Hij beet de halsslagader door van het beest.

‘Wat is er gebeurt?’ vroeg ik bozer dan dat ik het eigenlijk bedoelde. Beryl kromp in elkaar. Beau`s rode ogen richtten zich op mij n gezicht terwijl hij ondertussen Darius ondersteunde.
‘De capall ontsnapte en deed een uitval op Kress, Scorpius schreeuwde waardoor het afgeleid werd en hem aanviel. Darius kwam tussen beide en verwondde de capall.’
Ik knikte. Damon stond nerveus heen en weer te wippen. Volgens mij had hij hetzelfde gehoord als ik voor we verdwijnselden: een gelijkmatig gepiep.
‘Kinderen we gaan terug naar huis, Darius, jij mag later wel weer terug komen maar we hebben vandaag iets belangrijks.’
Hij knikte en veegde z`n bloederige lippen af. ‘Mag Beau ook mee?’
Ik knikte. Draco had vastgesteld dat Scorpius gezond was en kwam bij ons staan.
‘March, stuur even een sms dat ze naar mijn huis moeten verdwijnselen. De Cullens mogen allemaal mee, er is plaats zat.’
Ik knikte en sms`te Edward snel dat ze daarheen konden komen en dat de kinderengezond waren.
Draco zorgde ervoor dat we met z`n allen bij het grote landhuis uitkwamen.
Lily gaf een gil toen ze Darius onder het bloed zag.

Pov. Darius Zy
Lily gilde geschrokken toen ze het bloed overal op m`n lichaam zag.
‘Oh! Ik zal het helpen af te spoelen.’ Ze greep m`n hand en trok me achter zich aan. Veel fut om me te verzetten had ik niet dus ik liet me door haar door het huis trekken naar de badkamer.
Ze duwde me op het randje van het bad. ‘Eigenlijk zou je je kleren uit moeten doen.’ Zei ze peinzend. Meteen reikte ze naar m`n riem, snel pakte ik haar polsen vast. ‘Niet nodig.’ Ze haalde haar schouders op en trok haar polsen uit m`n greep.
Ze mompelde iets en pakte een handdoekje die ze nat maakte en voorzichtig begon ze de wond die al snel heelde schoon te maken.
Verrassend genoeg hield ze haar mond…
‘Hoe is dit gebeurt?’
Oh… daar ging m`n rust. Buiten klonk een luide poef. Lily stond op en keek door het raam.
‘Huh? Is dat niet Bonita Luxfort?’ Ik stond ook op en keek door het raam. Dokter Cullen had een blond meisje in z`n armen. En ik had genoeg foto`s gezien om te weten wie zij was…

Reacties (1)

  • Allysae

    omg omg ogm
    snelv erder

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen