chapter 6

Door: maybo
Onderdeel van: Running Wild - George Weasley 16+
Laatst bijgewerkt: 5 jaar geleden
Geactiveerd op: 5 jaar geleden

Foto bij chapter 6

breed | medium | small

Nola wood
Ík zit weer in het grasveld waar ik al eerder heb gezeten, maar nu dan overdag. Ik kijk naar Ginny die met Wikky speelt en teken ze na. 'We gaan.' Ginny trekt me aan mijn hand overeind. 'Hoe gaan we naar de lekke ketel?' 'Brandstof' ik knik. Als Ginny en ik met Wikky de woonkamer binnen komen komt Molly al aan gehaast. 'Arthur, percy, Fred en George zijn al weg. 'Nola ga jij maar eerst.' Ik knik. Ik pak een hand brandstof en gooi het in de openhaard. 'De lekke ketel!' roep ik en ik trek nog even een gekke bek naar Ron die grinnikt. Het voelt als een soort gekietel. Ik zie verschillende haarden voorbij komen en stap dan bij de lekke ketel uit. 'Ah, daar ben je en waar blijven... ah Molly.' Achter mij volgen snel Molly, Ron en Ginny. 'Oké ik heb alvast de kamers geboekt, dus breng jullie hutkoffers maar gauw naar boven. Iedereen mompelt wat en pakt zijn of haar hutkoffer. Ik zet na veel gekreun eindelijk mijn koffer in een van de kamers waarna Ginny haar koffer er ook bij zet.
'Hermelien!' Ik omhels mijn beste vriendin als ze de lekke ketel binnen komt. 'Nola, ik heb je zo gemist!' Ik kan zien dat Hermelien veel in de zon gelegen heeft. 'Kom we brengen je spullen naar boven.' Hermelien zet als we boven zijn ook haar hutkoffer op de kamer van mij en Ginny. Ginny is de spullen van de Weasleys kopen met Molly en Ron is op zoek naar Harry. 'Zullen wij ook spullen gaan kopen.' Hermelien knikt en pakt glunderend haar boekenlijst. Ik heb dit jaar extra vakken. Ik rol lachend met mijn ogen en loop achter Hermelien aan naar de Wegisweg.
Als we alle boeken hebben gekocht gaan we op het terras van Florian Fanielje's IJssalon zitten. Na een paar minuten komt Ron ook aan lopen. 'Ik kan Harry nergens vinden.' zegt hij gefrustreerd. 'Nou Ron daar loopt hij.' ik wijs naar Harry die in gedachten verzonken over de Wegisweg loopt. 'Harry!' roepen we in koor en we zwaaien enthousiast. Harry kijkt verschrikt op en hij komt grijnzend naar ons toe lopen. 'Hey jongens.' 'Ik vroeg in de lekke ketel waar je was, maar daar zeiden ze dat je al weg was en is het waar? Heb je echt je tante opgeblazen?' 'WTF HARRY, WAT HEB JE GEDAAN?!' 'ja, het was een ongelukje.' Ron schatert van het lachen en Harry kijkt ons verlegen aan. 'Hermelien, wat heb je allemaal gekocht?!' zegt Harry die niet op twee maar drie tassen wijst. 'Ik heb dit jaar meer vakken dan jullie en ik heb nog wat extra geld om een cadeautje voor mijn verjaardag te kopen en ik denk dat ik een uil ga kopen.' Verderop is een betoverde beesten bazaar.' 'Dat komt goed uit want ik wou nog even iemand naar Schurfie laten kijken. Sinds Egypte ziet hij er niet helemaal goed uit.' Hij haalt Schurfie uit zijn zak die erg vermagerd is.
'Ik kom voor mijn rat hij ziet er sinds Egypte niet meer zo goed uit.' 'Zet hem maar op tafel neer dan zal ik even kijken.' Drie touwtjespringende ratten stoppen met springen en kijken geïntereseert naar Schurfie. 'Hij ziet er erg gehavend uit.' Zegt ze bezorgt. 'Ja, zo zag hij er al uit toen ik hem van Percy kreeg!' verdedigt hij zichzelf 'Heeft hij een gave?' Ron schud schouderophalend zijn hoofd. 'Niet dat ik weet.' 'Een gewone huis, tuin of keukenrat wordt normaal niet ouder dan 3 jaar. Als u zoekt naar iets beters is dit misschien iets?' De vrouw wijst naar de ratten die weer snel beginnen met touwtje springen. 'pff wat een uitslovers.' 'Nou als je dat niet wilt kan je altijd dit rattenserum proberen. Ron knikt en betaald. Plotseling komt er enorme rode kat van een plank af spring die de aanval inzet op Schurfie. 'Knikkebeen NEE!.' schreeuwt de vrouw. Schurfie springt van de tafel en rent de winkel uit. 'Schurfie hier!' Roept Ron die achter Schurfie aan rent. Harry gaat er vlug achteraan. Knikkebeen lijkt ineens helemaal te kalmeren nu Schurfie weg is. 'Knikkebeen zit hier al ééuwen en niemand die haar wil.' Hermelien kijkt met glunderende ogen naar Knikkebeen.'Hoe duur is ze?' Vraagt ze nieuwsgierig. 'Maar 25 galioenen.' Hermelien knikt en legt de zak met galioenen op de toonbank. 'Dan is ze van jou!' Zegt de vrouw en Hermelien tilt haar gelukkig op. 'Wat?! heb je dat beest gekocht?!' roept Ron gefrustreerd. 'Ja, is ze niet beeldschoon?' Zegt Hermelien terwijl ze de spinnende Knikkebeen aait. 'Hermelien dat beest heeft Schurfie bijna vermoord!.' 'Ja nu we het toch over Schurfie hebben, je was je ratteserum vergeten.' Zegt Hermelien terwijl ze het rattenserum naar Ron gooit. Ron kijkt mij verbaasd aan en ik haal mijn schouders op. 'Kom we gaan terug naar de lekke ketel.' Zeg ik dan maar en de anderen mompelen instemmend.

Kudo Door naar het volgende hoofdstuk

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit hoofdstuk.Details

33 (0 | 0)

12+

819

488 (0)

Share