chapter 8

Door: maybo
Onderdeel van: Running Wild - George Weasley 16+
Laatst bijgewerkt: 5 jaar geleden
Geactiveerd op: 5 jaar geleden

Foto bij chapter 8

Fijne vakantie allemaal!
Sorry het hoofdstuk is een beetje slecht.

breed | medium | small

Nola Wood
Samen met Angelique loop ik naar de koetsen en plof in een koets samen met een paar tweedejaars en de koets komt in beweging. Ik kijk uit het raampje naar zweinstein en al snel gaan we door de hekken heen. De koets stopt voor de school en ik spring er uit. Ik voeg me samen met Angelique bij Fred, George en Leo en we lopen naar de Grote zaal waar we Ron alleen aantreffen. 'Waar zijn Hermelien en Harry?' Ik kijk hem vragend aan en hij haalt zijn schouders.'Ze moesten met Anderling mee. Harry kreeg een soort toeval in de trein door een Demenstor ofzo.' Ik kijk hem verbaasd aan. 'Een Dementor?' Ron knikt wijs. Ik tussen George en Angelique zitten en kijk op als de eerste jaars binnen komen. Ik herinner me nog goed dat ik daar zenuwachtig tussen Fred en George in liep.
Nadat alle eerste jaars zijn ingedeeld wordt de sorteerhoed weggebracht. Ik hoor de deur van de Grote zaal open gaan en kijk naar Harry en Hermelien die haastig achter Anderling aankomen. 'Nu al in de problemen?' grap ik. Harry wil net het verhaal uitleggen als Perkamentus opstaat. Hij wenst ons eetsmakelijk en het eten verschijnt. 'Eindelijk.' roep ik dramatisch. Ik zie Harry langs mij kijken richting de tafel van de Zwaderaars. Malfidus doet aanstellerig alsof hij flauwvalt en de anderen lachen. 'De sukkel. Zelf was hij helemaal niet zo dapper toen de dementors kwamen.' 'Ja hij deed het zelfs in zijn broek.' mompelen Fred en George naar Harry. Ik knik wijs. 'Maar jullie zijn niet flauwgevallen.' antwoord Harry te neer geslagen. 'Dat scheelde niet veel hoor.' antwoord ik en ik vertel over onze ervaring.
Na het eten lopen we allemaal vermoeid de trap op. We klimmen door het portretgat en lopen gelijk naar de slaapzalen. Ik kleed me om en val neer op het bed, waarna ik als een blok in slaap val.

'Hier de roosters.' Ik pak de brief chagerijnig aan en zucht gefrustreerd. 'Waarom kunnen we de eerste schoolweek niet vrij krijgen?' Ik kijk geërgerd naar de tweeling. 'Jij ben altijd zo vrolijk.' Zegt George lachend. 'Vooral in de ochtend.' vult Fred zijn zin aan. Ik grom even en richt me weer op mijn rooster. Ik grom nog harder. '1e LESUUR TOVERDRANKEN MET ZWADDERICH?!' Ik begin luid te vloeken. Ik gooi mijn rooster in mijn tas en begin mijn ontbijt naar binnen te werken. Ik kijk op als ik een hand langs mijn nek voel strijken. Wtf Malfidus? 'HANDEN THUIS BLEEKSCHEET.' schreeuw ik hem na wat mij een woedende blik van Anderling oplevert. 'Waar was dat nou voor nodig? Kan een vrouw tegenwoordig niet eens rustig ontbijten?' sis ik meer naar mezelf dan naar iemand anders. Ik sta op en been pissig de grote zaal uit.
'Nola! Zo kom je te laat bij snape!' George trekt me uit mijn stoel mee richting het portretgat. 'Ik protesteer!' George kijkt mij aan. 'Wat heb jij vandaag toch?' Ik haal mijn schouders op en kijk koppig weg. George zucht gefrustreerd en gooit mij dan over zijn schouder. 'Jij bent echt een vreemde...' mompelt George ik grinnik even. 'Weet ik.' zeg ik simpel en ik begin maar uit pure verveling de traptreden te tellen. Daar ga ik lang mee bezig zijn gezien toverdranken in de kerkers is.
George zet mij voor de deur neer en trekt me nog net op tijd mee naar binnen. Snape begint met zijn lijzige stem te praten over slijmballen en wat we dit jaar gaan doen en de les vliegt voorbij, ahum.
Als we de kerker uit komen ben ik een stuk vrolijker. Ik begin weer vrolijk te praten met Angelique en Leo mompelt iets wat op 'meisjes... rare schepsels' lijkt. 'Wat hebben we nu?' Ik kijk de anderen vragend aan. 'Verzorging van fabeldieren met Ravenklauw.' 'Hagrid!' Ik begin uitgebreid van alles te zeggen over wat hij wel niet in petto zal hebben en voor ik het weet ben ik al aan de bosrand.

Kudo Door naar het volgende hoofdstuk

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit hoofdstuk.Details

33 (0 | 0)

12+

664

469 (0)

Share