Foto bij Equipa de Portugal • Quarenta e quatro

20/06

Writer
      Best wel zenuwachtig staat de Belgische schone bovenaan het strand van de Braziliaanse kust. Haar blauwe ogen, omgeven door een kleine invloed van lichte make-up, glijden over het strand. Een nerveuze zucht verlaat haar mond bij het opmerken van een lang gestalte - haar date: de Belgische trots als het op voetbal aankomt, Thibaut Courtois. Ondanks de nerveuze kriebels en klamme handen krullen Eva's mondhoeken omhoog. Alleen al het zien van de knappe jongeman bezorgt haar een warm gevoel.
      Bij het horen van zand dat versleept wordt en schelpen die lichtjes gekraakt worden, draait Thibaut zich om. Gehuld in een mooi, lichtblauw hemd en een jeans beschouwt hij de aankomst van het meisje dat hij maar al te goed kent. Ook zijn mondhoeken krullen zacht omhoog. De sweater die hij in zijn handen heeft legt hij op één van de strandstoelen, waarna hij op Eva afloopt. Ongemakkelijk staan de twee voor elkaar, tot Thibaut de stilte verbreekt: "Je ziet er leuk uit. Heel leuk, eigenlijk", stamelt hij zacht, terwijl hij nerveus aan zijn nek krabt. Je weet wel, dat schattige ding dat mannen doen als ze verlegen zijn? Dat, ja. Eva glimlacht, haar ogen beginnen te fonkelen en verlegen wendt ze haar hoofd af - hij moet haar echt niet zien blozen, hoor. Een zachte grinnik rolt over Thibaut's lippen en weifelend neemt hij Eva's hand in die van hem. "Ik denk niet dat het de bedoel is dat we hier blijven staan, toch?"

      "Wat vond je van de wedstrijd laatst? Iedereen blijft maar zeggen dat we verdiend gewonnen hebben, maar ik weet het niet. Ik voel me er ni-" "Thibaut, als iedereen zegt dat jullie verdiend gewonnen hebben, dan hebben jullie verdiend gewonnen", onderbreekt Eva hem. Een schampere grinnik verlaat Thibaut's mond, peinzend dat ze dat enkel zegt om hem te sparen. Ja, zo onzeker is hij wel. "Ik vond eigenlijk dat jullie het goed deden: prachtige goals, een geweldige keeper, een goede verdediging, ..." Nog voor dat Eva ook maar uitgesproken is, onderbreekt Thibaut haar. "Zei je nou net dat ik geweldig ben?" Zijn wenkbrauwen schieten de lucht in en zijn ogen beginnen gevaarlijk te fonkelen. "Hm, onrechtstreeks wel, ja", geeft ze glimlachend toe. Op beide gezichten is een glimlach te vinden - match made in heaven!
      De twee besluiten een kleine strandwandeling te maken en vlug staan ze op uit de strandstoelen. Nonchalant lopen Thibaut en Eva naast elkaar, hun handen langs elkaar schurend. Na wat wel de honderdste keer lijkt te zijn, neemt Thibaut haar hand vast en glimlachend blikt hij zijn ogen in de felblauwe kijkers van zijn metgezel. Het schaamrood verspreidt zich over Eva's wangen, desondanks blijft ze in zijn bruine ogen kijken. Weifelend legt Thibaut zijn hand op haar wang. Eva's hart lijkt dubbel zo snel te slaan en verlangend naar dat ene moment waar ze al zolang op wacht, gaat ze iets dichter tegen hem aan staan. Die laatste strijkt een verloren pluk haar achter haar oor en langzaam maar zeker buigt hij voorover. Nog even kijken de twee elkaar diep in de ogen, waarna ze ein-de-lijk een kus delen. Eenmaal de twee lipoppervlaktes contact maken, is het net alsof alles op zijn plaats lijkt te vallen. Eva en Thibaut. Thibaut en Eva. Alsof het nooit anders was, alsof het nooit anders zal zijn.

      Een zachte bries zindert over de Braziliaanse kust en doet kippenvel verschijnen op menselijke huiden. Thibaut merkt de rilling die over Eva's ruggengraat loopt en wenkt haar mee naar de strandstoelen. Eenmaal daar geeft hij haar zijn sweater en verlegen neemt ze die aan. "Dank je, Thibaut. Voor alles." Een oogverblindende glimlach siert haar gezicht en zelfverzekerd plant ze haar lippen op zijn wang. "Dank je."

      Zoals de nacht valt, valt de stilte. Het tweetal besluit om terug naar het hotel te gaan en verlaten de kust. Hand in hand, knuffelend en af en toe een kus stelend, lopen ze naar het hotel. Af en toe rolt er een verliefde giechel over Eva's lippen, maar dat kan haar niet schelen. Ze heeft Thibaut, en dat is het belangrijkste.


What do you think? x

I found this quite hard to write, 'cause I wanted it to be perfect.. just tell me what you think of it, please?
To everybody : happy new year! May all your dreams come true and may you find a love that'll last forever :3
You guys are the best!

Reacties (7)

 • periphery

  Karen, ik kan je gewoon niet genoeg bedanken! Dit is zoooooooooooooooooooooo lief van je, omg, dit is echt de leukste date EVER! Ook al is ie niet echt, nou ja, maakt niet uit, het is echt leuk! Ik voel gewoon zelf allemaal kriebels in mijn buik, echt, toen ik dit allemaal las, ik begon zelfs te blozen :'D Omg, dit is echt... wauw <3 Dankje, lieverd, echt, dankje! <3 Ik beloof dat ik straks je privé-bericht ga lezen en je een antwoord stuur, maar ik moet eerst even aan mijn Filosofie-presentatie werken --'
  DANKJE! I love you <3

  8 jaar geleden
 • periphery

  Oh em gee. Ik ga dit even verwerken.

  8 jaar geleden
 • nightqueen

  Waaaaaaaaaw Dat was echt prachtig :')

  8 jaar geleden
 • MERTENS14

  oh snel verder!

  8 jaar geleden
 • Meile

  Het is echt super beschreven <3

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen