Zie de uitslag onderaan de Chat!

POV BETHANY
Sherlock Holmes. Zo voelde ik me precies toen ik de berichtjes van het vogelmeisje op Google intikte. Al gauw kwam ik erachter dat ik met Larrystorm en Mr. X te maken had.
Ik wist dat Harry en Louis erg bekend waren in het fandom, maar zo erg dat ze met z’n allen te zaten denken dat ze gay waren… daar dacht ik natuurlijk héél anders over. Mr.X scheen een groep mensen te zijn die soortgelijke berichtjes op Omegle verstuurde als je “X?” vroeg. Telkens als ik zo’n berichtje las, gingen de rillingen over mijn ruggengraat heen. Het sloeg gewoon helemaal nergens op. Ook het bericht van die vogels kwamen vaker voor dan ik had bedacht. Ik printte het gesprekje uit en probeerde te ontrafelen wat er nou instond.

Five little birds trapped in a CAGE. One little bird fell off the stage. Four little birds, the cage is getting narrow. One little bird got shot by an ARROW. Three little birds come out to play, one will die AT THE END OF THE DAY. Two little birds one about to die, no one hears his pain cries. The four dead birds the last one mourned. His heart was tragically TORN.


Vijf vogels. Dat moest wel voor One Direction staan. Eén van de jongens zou van het podium vallen, de ander zou vermoord worden door een pijl en boog. Als de drie overgebleven jongens naar buiten zouden gaan, zou er eentje dood gaan. De vierde zou zonder dat iemand het doorhad dood gaan en de laatste zou verraden worden door een geliefde… en vervolgens óók doodgaan.
Geweldig.
Misschien moest ik maar eens spionnenspullen aanschaffen. Infrarood camera’s, walkietalkies, zo’n gave pen waar een zwaard uitkomt als je er mee klikt (shit, dat was Percy Jackson), een James Bond outfit…
Maar als je naar de realiteit zou kijken, dan zat er maar één ding op: het vogelmeisje opzoeken en haar proberen om te praten.
Nadat Harry en ik terug kwamen van een paar uurtjes Londen, ging hij alvast op weg naar O2 omdat ik zei dat ik nog iets moest ophalen. Eigenlijk wilde ik alles gewoon uitzoeken. Leugentje om eigenbestwil.
Ik stond op van de barkruk en deed mijn jas aan. Vervolgens sloot ik het appartement af en liep richting de metro.
Ik zal hun tegenhouden, al is dit het laatste ding wat ik zou doen.

POV HARRY
‘Je moet wat meer slapen, meneer Styles,’ zei de visagiste toen ze irritant om me heen wapperde met haar poederdoos.
Ik had inderdaad niet goed geslapen omdat dat hele Mr.X me wakker hield. Wat nou als het geen grap is? Dan is het na vanavond over.
Op de een of andere manier voelde ik de neiging om mijn moeder te bellen. De laatste keer dat ik contact met haar heb gehad, was een paar dagen geleden. Ik miste haar.
‘Mam!’ zei ik toen ze gelijk opnam.
‘Liefje! Wat ben ik blij dat je belt. Hoe gaat het met je?’ door haar moederlijke stem kreeg ik gelijk schuldgevoelens. Ik had haar nog niet eens alles uitgelegd over Bethany.
‘Het is hier zoals gewoonlijk weer hectisch,’ zei ik twijfelend of ik haar alles moest vertellen.
‘Dat weet ik, liefje. Maar eigenlijk probeerde ik te vragen hoe het met je nieuwe vriendinnetje zit?’
Moeders. ‘Nou eh- dat heb je vast gelezen in een blad,’ zei ik en peuterde aan mijn stoel.
‘Ik zou het graag van jou willen horen.’
‘Je zult Bethany heel aardig vinden, mam,’ beloofde ik haar. ‘Ze is anders. Ik zweer het. Ze kikt niet op aandacht, ze wist niet eens wie ik was toen ik haar ontmoette.’ Ik zweeg even en dacht aan haar lach. De mooiste lach die er was.
‘Wanneer kom je langs?’ vroeg mijn moeder lachend.
‘Wanneer ik tijd heb. Misschien tussen één van de shows in Engeland. Ik overleg wel even,’ zei ik en keek gelijk in mijn agenda, maar zoals gewoonlijk zou Modest weer iets er tussen kunnen hebben gezet.
‘Je moet gauw langskomen, Dusty mist je,’ zei mijn moeder en ik zweerde dat ik mijn kat hoorde spinnen. En weer dat gevoel van spijt.
‘Ik weet het, mam. Dat zal ik doen,’ zei ik en stond op. ‘Ik hou van je.’
‘Ik hou ook van jou, mijn kleine krullenbol,’ zei ze lief. Ik bedacht me hoe ze er nu uit zal zien. Roerend in een grote pan met soep en rimpeltjes bij haar ogen toen ze dat zei.
Ineens wilde ik helemaal niet dat ik zou ophangen. Misschien was dit wel de laatste keer dat ik haar zou spreken. Hou op, beval ik mezelf.
‘Ik ga de soundcheck doen met de jongens,’ zei ik en liep alvast richting het podium.
‘Is goed! Laat me maar weten wanneer je komt.’
‘Doei, mam.’
Ik stopte mijn mobiel weg en verraste Louis door hem op zijn grote kont te slaan.
‘Larry Stylinson is wedergekeerd!’ lachte Zayn en gooide een microfoon naar me.
Ik grijnsde en genoot even van het moment. ‘Welk lied doen we?’
‘What Makes You Beautiful,’ zei Liam en kwam naast me staan. ‘Ik moet je hierna even spreken.’
Ik knikte en ging op mijn vaste plek staan. Ik zong het liedje voor misschien wel de miljoenste keer en ging daarna met Liam mee.
‘Ik weet wat Modest van plan is, Haz,’ zei Liam ernstig.
‘Ik weet wat Mr.X en zijn volgelingen van plan is, Leeyum,’ zei ik ernstig terug.
‘Ze werken samen, het kan niet anders,’ zei Liam.
‘Volgens het bericht dat Bethany me had verteld, gaan we er aan vanavond,’ zei ik en begon rondjes te lopen.
‘Volgens Modest is het een publiciteitsstunt. Ze hebben met hun gepraat en ze zouden het afblazen. Maar in ruil daarvoor wordt het plan júíst uitgevoerd, maar dan nep en zonder doden,’ Liam knakte zijn vingers en keek me aan totdat ik antwoordde.
‘Bethany is er van slag van,’ zei ik en stopte met rondjes lopen. ‘Wat moeten we nu doen?’
‘Zorgen dat Bethany en Daniëlle niet in het gebouw aanwezig zijn en dat we op scherp staan. Het kan altijd nog fout aflopen,’ fluisterde Liam en keek schichtig om zich heen toen we voetstappen hoorde.
‘Moeten de andere het niet weten?’ vroeg ik.
‘Al voor gezorgd,’ zei Liam en ik schonk hem een dankbare blik. Hij was ook op alles voorbereid.

* * *


Allereerst wil ik zeggen dat ik het geweldig vindt dat er zoveel reacties zijn gekomen! I'm proud ^^
Natuurlijk kan ik helaas niet alle karakters verwerken, maar ik heb mijn best gedaan om de beste voor mijn verhaal er tussen uit te pikken.
Ik heb alles gekopieerd en geplakt in word en had 19 bladzijdes, dus ik was wel even zoet.
Uiteindelijk ging het om 2 voor Niall en 2 voor Zayn, waar ik bijna niet tussen kon kiezen. Ik heb allemaal onnodige lijstjes gemaakt met de voor-en nadelen en kwam uiteindelijk uit bij One Direction Funny Moments 2012 op youtube en Shadow Pico (hoe dat is gebeurt, is voor mij ook een raadsel).
Maar nu... *tromgeroffel* verwelkom ik twee nieuwe karakters;

Vivian Andersen van Meliora voor Zayn Malik
Emily Naoise Kekumu van Eevee voor Niall Horan
Ik heb deze karakters gekozen omdat ik gelijk beeld van ze kreeg en de achtergrond van de karakters vond ik ook erg inspirerend. Eerst heette het karakter van Eevee ook Vivian (dat is echt puur toeval, want ik had alle karakters voor Niall en Zayn gescheiden), dus heb ik er Emily van gemaakt.
Nogmaals wil ik iedereen bedanken die heeft meegeholpen! Ik vind jullie allemaal even mooi (ook al heb je een verzonnen karakter gemaakt) en ik ben blij dat ik van die lezers heb.

X.
P.S. Ineens schiet er iets door mijn hoofd heen. Zou het misschien leuk zijn om het vervolg verhaal te maken uit de oogpunten van deze karakters? (Wat natuurlijk aansluit op Chatting) ???


ME LIKES KUDOS!

Reacties (18)

 • TeamFreeWill

  OMG ZE HETEN ALLEBEI VIVIAN EERST, OMG. VIVIAN IS DE BESTE NAAM, OFFICIEEL

  6 jaar geleden
 • TeamFreeWill

  OMG IK WEET DAT IK HET NIET BEN MAAR DE VRIENDIN VAN ZAYN HEEFT DEZELFDE NAAM ALS IK DUS DAN KAN IK NOG DOEN ALSOF IK HET BEN

  6 jaar geleden
 • Thread

  Ja <3 Love it <3

  6 jaar geleden
 • xLove1D

  VERDER NU! <3 hahaha grapje, maar je story is echt g-e-w-e-l-d-i-g-! x

  6 jaar geleden
 • Pepito

  Het lijkt daar wel op een oorlog:)ze moeten op scherp staan, dat is spannend!!!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen